Reklam
Reklam

Kardeşin öldüğü, abisinin de yaralandığı kavgayla ilgili yargılamaya devam edildi

kardesin oldugu abisinin de yaralandigi kavgayla ilgili yargilamaya devam edildi MKTT9Bwh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Temmuz, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu’da kardeşin öldüğü, ağabeyinin de yaralandığı silahlı ve bıçaklı arbedeyle ilgili sanıklar hakkında talep edilen ceza aşikâr oldu.

Olay, 29 Haziran 2024 tarihinde İnönü Mahallesi Rauf Denktaş Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, daha evvelce ortalarında hasımlık olduğu öğrenilen iki küme ortasında çıkan silahlı ve bıçaklı arbedede Özgür Uzun (18) hayatını kaybetti, ağabeyi S.A.U. (25) ise yaralandı. Olayın akabinde polis takımları, yaptıkları çalışmalar sonucu cinayet şüphelisi olarak Özkan Y. ile kardeşleri Yaşar Y., Adem Y. ve Özcan Y.’yi gözaltına aldı. Emniyetteki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen şüphelilerden Özkan Y. tutuklanırken, Yaşar Y., Adem Y. ve Özcan Y. ise isimli denetim kaidesiyle hür bırakıldı.

Olayın akabinde Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde şüpheliler hakkında “kasten öldürme ve yaralama” cürümlerinden dava açıldı. Devam eden yargılamada, mütalaa veren Cumhuriyet savcısı, Özkan Y.’nin “kasten öldürme” ve “kasten öldürmeye teşebbüs”, “ruhsatsız silah satın alma ya da bulundurma” hatalarından cezalandırılmasını talep etti. Ayrıyeten Cumhuriyet savcısı, başka sanıklar Adem Y., Özcan Y. ve Yaşar Y.’nin “kasten öldürmeye iştirak halinde yardım” ve “kasten öldürmeye teşebbüs” kabahatlerinden cezalandırılmasını isterken, S.A. Uzun’un da beraatına karar verilmesini talep etti.

“Ben taammüden kimseyi öldürmedim”

Duruşmada kendisini savunan tutuklu sanık Özkan Y., “Ben, taammüden kimseyi öldürmedim. Ben olay yerine hazırlıklı gitmiş olsaydım silah emniyette olmazdı. Ben öldürmek isteseydim direkt silahı çıkarıp maktule ateş ederdim. Olay yerinde bıçağı görünce ben silahımı çıkarttım. Kasti olarak maktulü öldürmem mümkün değildir. Beraatımı talep ediyorum” dedi.

Tutuksuz yargılanan Adem Y. de, “Biz, olay yerine birisini öldürmeye gitmedik. Öldürme emeliyle ola yerine gitsek yanımızda kesici bir alet bulunması gerekirdi. Lakin elimizde ya da üzerimizde hiçbir şey yoktu. Benim aksiyona bir iştirakim yoktur. Abim kendisini savunma gayesiyle silahını çıkartmıştır. Bu yaşanan olayda benim bir bilgim ya da müdahilim bulunmamaktadır” diye konuştu.

Tutuksuz yargılanan Yaşar Y. ise, “Suçlamaları kabul etmiyorum. Öldürme kastıyla biz hareket etmedik. Her şey biranda gelişti. Benim bir bilgim bu olayla ilgili yoktur. Beraatımı talep ediyorum” halinde konuştu.

Tutuksuz yargılanan Özcan Y. de, “Yaşım itibariyle olayların buraya gelebileceğini idrak edemedim. Beraatımı talep ediyorum” tabirlerini kullandı.

Maktul Özgür Uzun’un ağabeyi S. A. Uzun ise, “Mütalaa doğrultusunda beraatımı talep ediyorum. Ayrıyeten sanıklar olay yerine hazırlıksız geldiklerini söylüyorlar fakat 7 kişi ile birlikte olay yerine geldiler. Sanıklardan şikayetçiyim. Hepsinin mütalaa doğrultusunda cezalandırılmalarını talep ediyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, avukatların mütalaa ile ilgili talepleri kabul ederek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Türkiye ile İran arasındaki ticarette Trabzon Limanı’nın önemi artacak

turkiye ile iran arasindaki ticarette trabzon limaninin onemi artacak vIQX2HC9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

İran’ın Ankara Büyükelçisi Mohammad Hassan Habibollah Zadeh, Trabzon Limanı’nın İran’a en yakın limanlardan bir tanesi olduğuna dikkat çekerek “Trabzon Limanı’ndan İran sınırına kadar 500 kilometre. İthal ettiğimiz ürünleri, Bender Abbas Limanı’na getirmek yerine Trabzon üzerinden taşımaya çalışacağız” dedi.

İran’ın Ankara Büyükelçisi Mohammad Hassan Habibollah Zadeh, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i ziyaret etti. Ziyarette İran’ın Trabzon Başkonsolosu Naser Mohebati, Büyükelçilik Ekonomi Uzmanı Asghar Omidi ile Başkonsolosluk Ekonomi ve Kültür Uzmanı Rahim Rasoulinia da yer alırken, görüşmede İran ve Trabzon arasındaki ticari, turistik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesine yönelik önemli mesajlar verildi.

Büyükelçi Mohammad Hassan Habibollah Zadeh, Türkiye ile ilişkilere büyük önem verdiklerini ve Trabzon’un da İran için önemli bir şehir olduğunu vurgulayarak “Trabzon yıllardır bizim transit taşımacılık yolumuz. Yaklaşık 1980’den 1990’a kadar deniz taşımacılığı için en önemli liman olarak biliniyordu. Daha sonra bu hareketlilik biraz zayıflayıp Mersin ve İskenderun limanlarına taşındı. Bugün Trabzon Limanı’na ziyarette bulunduk. Sayın Vali Tahir Şahin’e de bir ziyaretimiz oldu. Türkiye ve İran’ın ticaret hacmi çok büyüktür. Geçen yıl yaklaşık 20 milyar dolar ticaret hacmimiz vardı. Bu sene yüzde 10-15 düşüş yaşıyoruz. İran ve Türkiye arasında 3 gümrük güzergahı bulunmakta ve biz bunu 4’e, 5’e yükseltmek istiyoruz. İran ve Türkiye arasında haftada yaklaşık 260 uçuş bulunmaktadır; biz bunu 300’e yükseltmek istiyoruz. Bizim deniz ticareti konusunda ilişkilerimiz daha önce çok iyiydi. Şimdi de geliştirilmesi için bir değişiklik yapmak istiyoruz. Bu sabah çok iyi müzakerelerde bulunduk. Trabzon Limanı, İran’a en yakın limanlardan bir tanesi. Trabzon Limanı’ndan İran sınırına kadar 500 kilometre. İthal ettiğimiz ürünleri, Bender Abbas Limanı’na getirmek yerine Trabzon üzerinden taşımaya çalışacağız” diye konuştu.

“Trabzon ile İran arasında direk uçuşun olmaması büyük eksiklik”

Trabzon ve İran arasında direkt uçuşun olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirten Büyükelçi Zadeh “Trabzon Valimiz, en azından haftada bir Trabzon- İran direkt uçuşu olması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile görüşeceklerini söyledi. Geçen yıl yaklaşık 4 milyon turist İran ve Türkiye arasında gitti geldi. 700-800 bin kişi Türkiye’den İran’a gitti, 3 milyon kişi de İran’dan Türkiye’ye geldi. Bu çok büyük bir rakam. Şu anda İranlı turistler buraya karayolu ile geliyorlar. Bunu biz acenteler ve uçuş yoluyla daha çok geliştirebiliriz” şeklinde konuştu.

“Trabzon Limanı için düşünceleriniz çok kıymetli”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise savaşın resmi olarak noktalanmasının imza altına alınmasını kıymetli bulduğunu ifade ederek Büyükelçi Zadeh’in Trabzon Limanı için düşüncelerini çok kıymetli bulduğunu belirtti. Başkan Genç, “O yoğun ticareti çocukluğumdan çok iyi hatırlıyorum. Benim ilçem olan Maçka’dan geçiyordu trafik. İnşallah yeniden canlanması bizim de arzumuzdur. Biz bu konuda belediye olarak valimizle, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ile beraber çalışıyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu da Trabzonludur. Beraber en hızlı kararları alabiliriz” dedi.

Turizmi çok önemsediklerini de vurgulayan Başkan Genç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“2 ülkenin turizm konusunda da iş birliği yapmasını önemsiyoruz. Bu konuyu da başkonsolosumuzla paylaştık. Biz İran’a bir ziyaret yapmak istiyoruz. İranlı kardeşlerimiz, daha çok Van olmak üzere sınır şehirlerimize geliyor ama özellikle Mart ve Nisan ayında Nevruz döneminde ciddi manada Trabzon’a geliyorlar. Sayıları artıralım, bizim vatandaşlarımız gitsin, İranlı kardeşlerimiz gelsin; ilişkiyi güçlendirelim istiyoruz. Tebriz ile kardeş şehir olma noktasında mutabakatımız var. Onu meclis kararı alıp resmileştirebiliriz. Tebriz’e bir program yapıp gidebiliriz. Başkanımızı davet edelim. Biz bu ay kendi meclisimizden kararımızı çıkarabiliriz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin