Karabük Postası tarafından
16 Haziran, 2021 09:01 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kardeş ülke Azerbeycan Kardemir’de

Üniversite-Sanayi işbirlikleri adı altında bir çok üniversite ile protokol imzalayan KARDEMİR, ilk yurt dışı üniversite temasını gerçekleştirdi. Konuya ilişkir Kardemir A.Ş'den yapılan açıklama şöyle: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’in işgalden kurtarılan Suşa kentinde bir araya geldikleri esnada, Şirketimizde,Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Babanlı’yı ve beraberindeki heyeti ağırladık. Üniversite-Sanayi işbirlikleri adı altında bir çok üniversite ile protokol imzalayan şirketimiz, ilk yurtdışı üniversite temasını gerçekleştirdi. Genel Müdürümüz Sayın Necdet Utkanlar’ın ve şirket yöneticilerimizin katılım gösterdiği tanışma toplantısında, Rektör Babanlı ve heyeti ile akademik ve ticari alanda yapılabilecek iş birlikleri ele alındı. Yeraltı kaynakları ve metalürji alanında köklü yapısıyla faaliyetlerini sürdüren Azerbaycan Devlet ve Petrol Üniversitesi hakkında aldığımız bilgilerin ardından, şirket sunumumuzu ve tanıtımımızı gerçekleştirdik. Tanışma toplantımızın ardından başlayan saha gezimizde Sürekli Dökümler Müdürlüğü, Ray Profil Haddehanesi, Çubuk Kangal Haddehanesi, Demiryolu Tekerleği Üretim Tesisi gezilirken, bağlı ortaklığımız Kardökmak’ta da teknik gezi gerçekleştirildi. Fabrika sahamızdaki izlenimlerini aktaran Sayın Babanlı, şirketimizin yaptığı çalışmaların üst seviyede olduğunu ve tesisimizin Türk’e gurur verici nitelikte olduğunu belirtti. Genel Müdürümüz Sayın Necdet Utkanlar tarafından, Mustafa Babanlı’ya hediye edilen “İlk Türk Demiri” plaketinin ardından, misafirlerimiz ile hatıra fotoğrafı çekilerek gezimiz sonlandı"  

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ülkeye kaçak yollarla giren 4 şahıs ormanlık alanda donmak üzereyken bulundu

Artvin’in Gürcistan hududunda, yasa dışı yollarla Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra ormanlık alanda kaybolan ve donma tehlikesi geçiren 4 şahıs, jandarma takımlarının operasyonuyla kurtarıldı.
Olay, 9 Nisan 2025 tarihinde saat 18.30 sıralarında meydana geldi. Gürcistan hudut sınırından Türkiye’ye kaçak yollardan giriş yaptığı tespit edilen şahısların, kar yağışı nedeniyle ormanlık alanda kaybolduğu ihbarı üzerine bölgeye Jandarma Komando, Asayiş ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri sevk edildi.
Sarp ve şiddetli arazi kurallarında yürütülen çalışmalar sonucunda donmak üzere olan 4 kişi bulunarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan tedavilerinin akabinde taburcu edilen şahıslar, jandarma tarafından gözaltına alındı. Haklarında başlatılan isimli sürecin tamamlanmasının akabinde mahkemeye çıkarılan kaçak göçmenler, tutuklanarak Artvin Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.