KARDEMİR’den 2020 yılında rekor üretim - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Ağustos, 2021 08:56 tarihinde yayınlandı
0
0

KARDEMİR’den 2020 yılında rekor üretim

KARDEMİR tesislerinde 2020 yılında 2,4 milyon tondan fazla net mamul üretti

Türkiye’nin ilk entegre demir çelik üreticisi olan Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR), 2020 yılı içerisinde tesislerinde rekor üretimler gerçekleştirerek 2,4 milyon tondan fazla net mamul üretti.
Ülkedeki diğer sanayi yatırımlarını desteklemek amacıyla, birçok fabrikanın kuruluşunda aktif bir biçimde rol alan ve sonucunda “fabrikalar kuran fabrika” unvanını alan KARDEMİR’in hedefi KARDEMİR 2023 programı. 2023 yılı itibariyle 3.5 milyon ton çelik üretimi ile Cumhuriyetin 100. Yılında sanayi kuruluşları arasında en ön sıralarda olmak isteyen KARDEMİR çalışmalarını bu doğrultuda sürdürüyor.
KARDEMİR Genel Müdürü Necdet Utkanlar yaşanan pandemi dönemi ve ağır şartlara rağmen tüm tesislerde üretim, işletme, bakım ve modernizasyon çalışmalarına optimum maliyet, maksimum verimlilk ve kalite ilkesiyle yön verdiklerini belirtti.
“2,4 MİLYON TONDAN FAZLA NET MAMUL ÜRETTİK”
Kapasite artışına yönelik yatırımların olumlu etkisini 2020 yılında da gördüklerini kaydeden Utkanlar, “Pandemi koşulları nedeniyle, Şubat – Haziran aylarında yapılan üretim kısıtlamasına rağmen, Kardemir olarak tarihimizde ilk kez 2,5 milyon ton sıvı çelik üretimini aştık. Yıl içerisinde, tesislerimizde rekor üretimler gerçekleştirerek 2,4 milyon tondan fazla net mamul ürettik” ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
emekli ogretmen evinde olu bulundu yyNXHOv6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Emekli öğretmen evinde ölü bulundu

Kastamonu’nun Daday ilçesinde kendisinden haber alınamayan emekli öğretmen, yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu.

Olay, Daday ilçesi Çölmekçiler köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yalnız yaşayan emekli müzik öğretmeni Ali Özcan’dan (69) haber alamayan komşuları, şüphe üzerine durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine köye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Eve giren ekipler, 69 yaşındaki Ali Özcan’ı hareketsiz halde buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde, Özcan’ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Cenazesi morga kaldırılan Özcan’ın kalp krizi sebebiyle hayatını kaybettiği değerlendiriliyor. Özcan’ın kesin ölüm sebebinin ise otopsi incelemesi neticesinde kesinleşeceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin