KARDEMİR’de  Yönetim  Belirsizliği Sona Erdi - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İmsaka kalan --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Kasım, 2017 15:21 tarihinde yayınlandı
0
0

KARDEMİR’de  Yönetim  Belirsizliği Sona Erdi

KARDEMİR AŞ.’de dün gerçekleştirilen Seçimli Genel Kurulda yeni yönetim kurulu üyeleri  seçildi.  KARDEMİR A.Ş Eğitim Tesislerinde yapılan Genel Kurul sonucu A-Grubundan Mustafa Yolbulan, Burak Yolbulan, Talat Yılmaz, Atilla Tamer Alptekin, B-Grubundan Kamil Güleç, Çağrı Güleç ve D-Grubundan Murat Yolbulan yeni Yönetim Kurulu Üyeleri oldu.

 

Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (KARDEMİR) Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda  Kardemir’de genel kurul sürecine girilmiş, hakim hissedarlar arasından başlayan anlaşmazlık neticesinde bağımsız üyelerin belirlenmesi noktasında büyük sorunlar yaşanmıştı. Bunun üzerine Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) olaya el atarak Genel Kurul’a teklif edilmek üzere 4 bağımsız üyeyi 4 Ekim 2017 tarihinde duyurmuştu.

SPK’dan gelen 4 isimle birlikte bağımsız üye anlaşmazlığı sonuçlanmış ve 1 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirilmek üzere Genel Kurul tarihi Kardemir tarafından Kamu Aydınlatma Platformuna  (KAP)  bildirilmişti.

Başlıksız 7 kopya

 

KARDEMİR Eğitim ve Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilen Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan KARDEMİR A.Ş Genel Müdürü Ercüment Ünal, 2107 yılının ilk 9 ayında 180 milyon TL net karlılık elde ettiklerini söyledi. Ünal, “Geçen seneden bu yana yine yönetim kurulumuzun devam ettirdiği faaliyetler kapsamında satış hasılatımız yüzde 80 artış ile 2.8 milyar TL seviyesine, brüt karlılığımız yüzde 77 artış ile vergi öncesi brüt karlılığımız 430 milyon TL seviyesine, net karlılığımız ise 180 milyon TL seviyesine ilk 9 ayda ulaşmıştır. Burada yine sizlerin desteği KARDEMİR yatırımlarının tamamlanmasındaki sabrınız, meyvelerini özellikle 2017 yılında artık vermeye başlamıştır. Kağıt performansımız da ocak ayında 1,09 olan KRDMB hissemiz 2,70’ler seviyesine gelmiştir. Burada yine sabırlı bir şekilde kağıdın performansını beklemeniz, bu kağıtları taşıyıp bugün o değerli oylarınızı kullanmanız ve KARDEMİR’in sürekli hissedarı olmanızın meyvelerini hep beraber yaşıyoruz ve bundan sonra da biz halen bu yürüteceğimiz sağlıklı yönetim kurulu üye seçimi sonunda yolun başında olduğumuzu belirtiriz” dedi.
Genel Müdür Ercüment Ünal, KARDEMİR’in hedefinin ise ilk 500 şirket arasında 2 yıl içerisinde 18.’inci sıraya gelmek olduğunu da ifade ederek, “Geçen sene Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu içerisinde olan Karabük DÇ fabrikalarının önümüzdeki sene şu anki yaptığımız hasılatları dikkate aldığımızda yaklaşık 22. sıraya oturacağını buradan sizlere bildirmekten biz de onur duyuyoruz. Hedefimiz 2019 yılında, geçen sene 2.1 milyon olan bu sene 2 milyon 450 bin ton seviyesine çıkan çelik üretiminin 2019 yılında 3 milyon 500 bin ton seviyesine getirerek valla maalesef 18. sıraya gelebileceğiz, önümüzde birinci kademede çok büyük şirketlerimiz var. Ama iki senede Türkiye’nin 34. şirketi sırasından 18. sıraya gelmeyi biz mevcut yönetim kurulumuz, yeni seçilecek yönetim kurulu üyelerimizin 3 yıllık görev süresini de dikkate aldığınızda ben şahsım ve onlarla beraber taahhüt ediyorum bunu” diye konuştu.

Dün başlayan Genel Kurul’da, bağımsız 4 ismin yanı sıra “A”, “B” ve “D” hisse gruplarından 7 üyenin daha seçimi tamamlandı. Geçmiş yıllardaki hisse gruplarına göre belirlenen genel denge korunurken, tek fark Haddeciler Derneği Eski Başkanı Murat Orhan’ın “B” grubundan aday olmasıydı. Tamamlanan Genel Kurul seçimine göre 11 kişilik yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor;

A Grubu Üyeleri; Mustafa Yolbulan, Talat Yılmaz, Burak Yolbulan, Atilla Tamer Alptekin

B Grubu Üyeleri; Kamil Güleç, H. Çağrı Güleç

D Grubu Üyeleri; Murat Yolbulan

Bağımsız Üyeler; Şamil Ayrım, Ömer Faruk Öz, Mehmet Erdoğan ve Bülent Gedikli

Bu sonuca göre Kardemir’de yapılacak ilk yönetim kurulu toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı’nın seçimi gerçekleştirilecek.

 

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
canakkale ve istiklal madalyasi sergisi begeni topladi rvv4FbT4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Çanakkale ve İstiklal Madalyası Sergisi beğeni topladı

Samsun’da Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “Çanakkale ve İstiklal Madalyası” konulu sergi, büyük beğeni topladı.

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde(AKM) “Çanakkale ve İstiklal Madalyası” konulu sergi düzenlendi. Sergide bulunan ebru, hat ve tezhip alanlarında hazırlanan bayrak temalı eserlerde Osmanlıca İstiklal Marşı yazılması dikkat çekti. Samsun’un gerek Milli Mücadele’deki stratejik rolü gerekse liman kenti kimliği; İstiklal Madalyası ve yerel direnişin simgesi olan mavnacılar üzerinden kurgulanan sanat eserleri aracılığıyla estetik bir anlatıya dönüştürüldü.

Enstitüde görevli 20 kişi tarafından 3 aylık çalışma sonucu oluşturulan sergide, sülüs yazı çeşidi ile beş farklı kalem ölçüsünde kubbe şeklinde, dalgalı ve aharlı ebru kağıdı üzerine yazılar yazıldı. Çanakkale Şehitleri Anıtı, akkase tekniği kullanılarak yapıldı ve taş kısmında cesareti temsil eden 300 adet kaplan gözü doğal taş kullanılarak eser tamamlandı. 18 Mart Çanakkale Savaşı’nda şehit olan askerlerin anısına, Çanakkale ruhunu yansıtmak amacıyla diorama (3 boyutlu modelleme) çalışması da yapıldı.

Sergi, bugün ziyaretçilerin yoğun ilgisine sahne oldu. Samsun Valisi Orhan Tavlı da protokol üyeleri ile birlikte gezdiği sergiye tam not verirken, sergide eserlerin oluşmasında emeği geçen enstitü görevlilerine şükranlarını iletti.

Bizi sosyal medyadan takip edin