Reklam
Reklam
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
22 Ekim, 2023 15:00 tarihinde yayınlandı
0

KARDEMİR’de Yeni Yönetim Nasıl Şekillenecek?

KARDEMİR A.Ş.’nin Olağanüstü Genel Kurulu  yarın yapılacak. 11 Kişilik yeni Yönetim Kurulunun belirleneceği Genel Kurulda yönetimin hangi isimlerden oluşacağı merak ediliyor

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş. yarın  Olağanüstü Genel Kurula gidiyor. Olağanüstü Genel Kurul’da A, B ve D gruplarında ayrı ayrı seçime gidilecek. 4 Yönetim Kurulu Üyesi A grubun, 2 Yönetim Kurulu Üyesi B grubu ve 1 Yönetim Kurulu Üyesi  D grubunda seçimin yaşanacağı KARDEMİR Genel Kurulunda 4 Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesinin de seçimi yapılacak.

Toplamda 240 Milyon Lot bulunan A grubunda blok hisselerinde dağılımı şu şekilde olacak. KARDÖKMAK A.Ş. ve KARÇEL A.Ş.’den VARLIK Fonuna geçen 50 Milyon Lot A Grubu Hissesi, YOLBULAN ve YÜCEL Ailelerinin elinde bulunan 30 Milyon Lot A Grubu Hissesi, KAPTAN DEMİR ÇELİK’in elinde bulunan 15 Milyon Lot A Grubu Hissesi, AZİMUT PORTFÖY GOROUP’un elinde bulunan 16,5 Milyon Lot A Grubu Hissesi, ve İş insanı HAYRETTİN AYDIN’ın elinde bulunan 10 Milyon Lot A Grubu Hissesi var. Toplamda 120 Milyon Lotun dağılımı bu şekilde olurken, ayrıca yurt içi ve yurt dışı fonlarının tavrının ise ne şekilde olacağını merak ediliyor. Daha önceki dönemlerde fonlar Hükümetten yana oy kullanmıyorlardı.

Öte yandan KAPTAN D.Ç. Müdürlerinden Murat Orhan’ın geçmiş dönemlerde KARDEMİR Yönetimlerine açtığı davalarla gündeme gelmiş ve Hükümet kanadının KARDEMİR üzerindeki hegemonyasının miladı olmuştu. KAPTAN Grubunun KADREMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Üyelerinin seçiminde Hükümet kanadını destekleyeceği konuşulurken, geçtiğimiz günlerde KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü ve Genel Kurulda oluşacak olan Yönetim Kurulu listesini

onaylattığı da gelen bilgiler arasında.

Yeni Yönetim Kurulu üyelerinin kimler olacağı merak edilirken, Kardemir’in şu anki 11 kişilik yönetiminin üçü boş halde duruyor.
Kardemir’in şu anki Yönetim Kurulunda şu isimler yer alıyor; Prof. Dr. İsmail Demir, Ömer Demirhan, Prof. Dr. Ercümend Arvas, Fatih Mehmet Erkoç, Kamil Güleç, Muhammed Ali Oflaz, Mustafa Aydın ve Yusuf Canbolat.

Ayrıca Genel Kurul Gündem Maddelerinde ise, Yönetim Kurulu Üyelerinin seçilmesi, Yönetim Kurulu Üyelerine T.T.K.’nun 395. ve 396. maddelerinde yazılı izinlerin verilmesi, Yönetim Kurulu Üyelerine verilecek huzur hakkının belirlenmesi ve Şirketin pay geri alımı işlemleri hakkında bilgi verilmesi yer alıyor. (Yusuf Korkmaz)

Bizi sosyal medyadan takip edin
uyusturucu operasyonunda 2 supheli tutuklandi xskeQ8Yk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Samsun’da narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Atakum ilçesinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı değerlendirilen M.A. (39) ve H.Ö. (38) isimli şahısların kullandığı ikamete operasyon düzenlendi.

İkamette yapılan aramalarda 4 bin 15 adet sentetik ecza, 9,80 gram kokain, 1 gram esrar ve 1 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheli hakkında “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak” suçundan adli işlem başlatıldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından bugün Samsun Adliyesine sevk edilen M.A. ve H.Ö., çıkarıldıkları nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin