blank
Ramazan Akca tarafından
07 Nisan, 2017 14:35 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kardemir’de Vardiya Saatleri Değişiyor

  Karabük şehir merkezinde yaşanan trafik sıkışıklığını rahatlatmak için Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) vardiya değişikliğine gidiyor. 9 Nisan Pazar gününden itibaren uygulamaya geçilecek olan değişiklikle ilgili olarak KARDEMİR A.Ş’den yapılan açıklamada, “Şehir merkezinde yaşanan trafik sıkışıklığının giderilmesine katkıda bulunmak ve bu konuda oluşan beklenti ve talepleri karşılamak amacıyla şirketimizde  uygulanmakta olan vardiya saatlerinde değişiklik yapılmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda, 09 Nisan Pazar gününü 10 Nisan Pazartesi’ye bağlayan gece saat 24:00’ ten itibaren eski vardiya düzenine (24:00-08:00, 08:00-16:00, 16:00-24:00) geçilecektir.  08:00-18:00 çalışma düzeninde ise herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. 09 Nisan 2017 tarihinde 17:00-01:00 vardiyasına gelen çalışanlarımız bir (1) saat önce çıkış yapacak, 01:00-09:00 vardiyası ise saat 24:00 ‘ te işbaşı yapacaktır. Yeni vardiya düzeni kapsamında servis kalkış saatleri de 1 saat öne çekilerek yeniden düzenlenmiştir. Kardemir’de 01:00-09:00, 09:00-17:00- 17:00-01:00 vardiya düzenine Nisan 2015’de geçilmişti” denildi.  

BİRUS projesine Riyad’da yoğun ilgi
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Aralık, 2024 16:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

BİRUS projesine Riyad’da yoğun ilgi

BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) yürütücülüğündeki BİRUS projesi Birleşmiş Milletler (BM) Çölleşme ile Uğraş Mukavelesinin (COP16) Riyad’da düzenlenen toplantısında tanıtıldı.
Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Çaba Kontratı Taraflar Konferansı (COP16), bu yıl Suudi Arabistan’ın başşehri Riyad’da gerçekleştirildi. Birleşmiş Milletlerin (BM) Çölleşme ile Uğraş Mukavelesine taraf ülkelerin iştirakiyle gerçekleştirilen tertipte Bartın Üniversitesinin (BARÜ) Avrupa Birliği (AB) IPA II Çerçeve Mutabakatı kapsamında desteklenen projesi de tanıtıldı.
BİRUS proje ekibinden Bartın Orman Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ayhan Ateşoğlu tarafından yapılan sunumda “İklim Değişikliğine Ahenk Stratejileri: Bartın’da Taşkın ve Su Kıtlığı Risklerinin Azaltılması” başlıklı proje kapsamındaki çalışmalar aktarıldı. Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Uğraş Genel Müdürü Prof. Dr. Kasım Yenigün ile birlikte Türkiye’den geniş iştirakin olduğu toplantılarda proje kapsamında uygulamalar ilgiyle takip edildi.
Prof. Dr. Ateşoğlu, iklim değişikliğinin bugün global manada karşı karşıya olunan en büyük çevresel problemlerden biri olduğunu söz ederek, BARÜ’nün Bartın Valiliği Vilayet Özel Yönetimi ve Bartın Belediyesinin paydaşı olduğu projeyle örnek uygulamaları hayata geçirdiğinin altını çizdi.
İklim değişikliğine ahenk ve dayanımda mahallî seviyede atılan adımların temel kıymette olduğunu da kaydeden Ateşoğlu, “Bartın özelinde gerçekleştirilen çalışmalar iklim değişikliğine ahenk ve dayanım noktasında ulusal gayelere katkı sunmaktadır. Disiplinler ortası bir çalışma prensibiyle akıllı sistemler kullanılarak ilerleyen uygulamalar değişen iklim kaidelerine adaptasyon için bedelli bir vizyon sunuyor. Bu çerçevede iş birliği içerisinde çalışmalarımızı titizlikle sürdürmeye devam ediyoruz” diye konuştu.
Ateşoğlu, program kapsamında iştirakçilerin sorularını da cevaplayarak mühendislik, şehircilik, peyzaj, turizm ve sanayi başta olmak üzere farklı disiplinlerde ilerleyen aktiviteler hakkında bilgiler verdi.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.