karabuk
İmsak 06:02
Güneş 07:27
Öğle 13:08
İkindi 16:08
Akşam 18:39
Yatsı 19:59
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Ramazan Öztürk tarafından
23 Ekim, 2024 11:41 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.10.2024 15:52
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 1

KARDEMİR’de Kalifiye Eleman Krizi..!

2025 Yılı’nda emekli olanların yüzde 30 daha az maaş alacağının açıklanmasının ardından KARDEMİR'de çalışan bir çok işçinin emeklilik dilekçesi vermesi, işletmesi kalifiye eleman sıkıntısına sokarken, KARDEMİR yetkilerinin yeni bir formül üzerinde çalıştığı öğrenildi.

2025 Yılı’nda yürürlüğe girecek emeklilik düzenlemesi, Türkiye’de birçok sektörde kalifiye eleman sıkıntısını gündeme taşırken, Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri de  (KARDEMİR) bu krizden en çok etkilenen işletmelerin başında geliyor. Yeni düzenlemeye göre, 2025 Yılı’nda emekli olan işçilerin maaşlarında %30 oranında kesinti yapılacak. Bu açıklamanın ardından KARDEMİR’de çalışan pek çok tecrübeli işçi, emeklilik dilekçesini verdi.

KALİFİYE ELEMAN EKSİKLİĞİ KARDEMİR'İ İLERLEYEN DÖNEMDE SIKINTI YARATABİLİR

Türkiye’nin en köklü sanayi kuruluşlarından biri olan KARDEMİR'de kalifiye elemanların kaybı, işletmenin üretim kapasitesinde ve kalite kontrol süreçlerinde önemli sıkıntılara yol açabileceği ifade ediliyor.  

KARDEMİR YÖNETİMİ ALTERNATİF ÇÖZÜM ARAYIŞINDA

KARDEMİR yetkililerinin yaşanan bu gelişme üzerine harekete geçtiği öğrenilirken, Şirket yönetiminin hem üretimdeki aksamaların önüne geçmek hem de kalifiye eleman eksikliğini gidermek amacıyla yeni bir formül üzerinde çalıştığı belirtiliyor.  Edinilen bilgilere göre, emekli olan işçilerle, tazminatlarının içeride kalması şartıyla yeni bir sözleşme yapılması planlanıyor. Bu yolla, emekli olduktan sonra işten ayrılan nitelikli işçilerin bir kısmının yeniden sözleşmeli olarak çalışmaya devam etmesi hedefleniyor.  KARDEMİR Yönetim Kurulu’nun Cuma günü gerçekleştireceği toplantıda bu konunun detaylı olarak ele alınacağı ve çözüm önerilerinin tartışılacağı ifade ediliyor. Ancak, emekli olan işçilerin sözleşmeli olarak tekrar çalışıp çalışmayacağı ise şimdilik bilinmiyor.

SEKTÖR GENELİNDE BENZER SORUNLAR

Öte yandan kalifiye elemanların yüzde 30 daha az maaş alma endişesiyle emekli olması KARDEMİR ile birlikte sanayi sektöründe faaliyet gösteren diğer işletmelerde de sıkıntılara yol açtığı belirtilirken, kalifiye iş gücü eksikliğinin üretim maliyetlerini artırdığı, nitelikli işçilerin yerini doldurmanın zorluğunun  sektörde genel bir krizin yaşanmasına yol açacağı ifade ediliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Omer

    K bakmayinda o is oyle degil bence eski isciler gonderilmeli yeni eleman alimi olmali eskilerin sergileyecegi performans yenilerin omzuma bindiriliyor eskiler cogu yerde calismiyolar yil sonuna kadar gitmezlerse hakkimi helal etmicem cok buyukte hakkim.oldugunu dusunuyorum kazandiklari paralarda

Yeni yorumlara kapalı.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Şubat, 2026 04:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Ovit Dağı’nda kar yağışı etkili oluyor

Rize’nin İkizdere ilçesinde 2640 rakımlı Ovit Dağı’nda kar yağışı etkili oluyor.
Hafta sonu hava sıcaklıklarının düşmesi ile Rize’nin yüksek kesimlerinde kar etkili oldu. İkizdere ilçesine bağlı 2640 rakımlı Ovit Dağı’nda akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Kar aralıksız devam ederken, Karayolları’na bağlı ekipler ulaşımın aksamaması için kar küreme çalışmalarını sürdürdü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre kar kalınlığı Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda 130 santimetre, İkizdere ilçesine bağlı Çağrankaya Yaylası’nda 113, Çamlıhemşin ilçesine bağlı Palovit Yaylası’nda 113 santimetreye ulaştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Omer

    K bakmayinda o is oyle degil bence eski isciler gonderilmeli yeni eleman alimi olmali eskilerin sergileyecegi performans yenilerin omzuma bindiriliyor eskiler cogu yerde calismiyolar yil sonuna kadar gitmezlerse hakkimi helal etmicem cok buyukte hakkim.oldugunu dusunuyorum kazandiklari paralarda

Yeni yorumlara kapalı.