Karabük Postası tarafından
02 Kasım, 2019 12:21 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KARDEMİR’de işçilere ‘Çalışma Sevinci’ semineri verildi

arabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) AŞ.’de Prof. Dr. Üstün Dökmen tarafından ’İş Dünyasında ve Özel Yaşamda Kaliteli İletişim, Yaşama ve Çalışma Sevinci’ semineri düzenlendi. KARDEMİR’de çalışanların motivasyonunu ve farkındalığını arttırmak üzere her ay düzenlenen seminerlerin bu ay ki konuğu Prof.Dr. Üstün Dökmen oldu. KARDEMİR, Eğitim Kültür Merkezinde gerçekleştirilen seminerde, geleceğe uygun planların olması gerektiğini fakat anı yaşamının değerinin bilinmesini söyledi. Konuşması sırasında zaman zaman izleyenleri ayağa kaldırıp, verdiği komutları uygulamalarını isteyen Dökmen, iş hayatı için de önerilerde bulunarak, “İş hayatında değişiklikler yapın. Sürekli ben bu işi daha iyi, daha farklı nasıl yapabilirim? Başka nasıl yollar kullanabilirim? Hangi teknikler kullanırım? diye arayış içinde olun” dedi. Yılmaz olmanın, mücadeleci olmanın öneminden de söz eden Dökmen, “Her zaman her yerde, evde, okulda, işte krizlerle karşı karşıya kaldığımız olur. Böyle bir durumda soruna odaklanmak yerine çözüme odaklanmak önemlidir. Hayatta her zaman ışık vardır, yeter ki perdeyi kapatmayın ışık gelir sizi bulur” diye konuştu. Seminer sonrasında İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Uğur Altındağ, vermiş olduğu değerli bilgi ve görüşler için Prof. Dr. Üstün Dökmen’e teşekkür ederek üzerinde ürünlerin bulunduğu bir set takdim etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak’ta metan gazı paniği: Kombi alarm verdi, 6 kişilik aile tahliye edildi

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde, bir evde yapılan ölçümlerde yüksek değerde metan gazı tespit edilmesi üzerine 6 kişilik aile tahliye edildi.
Olay, ilçeye bağlı Taşbaca Mahallesi Kardeş Sokak’ta bulunan 6 kişinin yaşadığı iki katlı bir evde meydana geldi. Ramazan Kırlak’a ait evdeki doğal gaz kombisine bağlı gaz dedektörünün sürekli alarm vermesi üzerine ev sakinleri durumu doğal gaz dağıtım şirketine bildirdi. Eve gelen ekiplerin sistemde herhangi bir kaçak tespit edememesi üzerine detaylı ölçüm yapıldı. Yapılan ölçümlerde evin içinde ve bahçesinde metan gazı bulgusuna rastlandı.

AFAD evi tahliye etti
Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi. AFAD ekiplerinin yaptığı hassas ölçümlerde gaz değerlerinin yüksek çıkması üzerine evin tahliye edilmesine karar verildi. Ramazan Kırlak’ın üst katta, oğlu ve torunlarından oluşan 5 kişilik ailenin ise alt katta yaşadığı binada ikamet eden toplam 6 kişi, gece saatlerinde evi boşaltarak yakınlarının yanına yerleşti.

Ekipler bölgede inceleme başlattı
Yaşanan gelişmelerin ardından eve gelen Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) yetkilileri, gazın kaynağını tespit etmek için çalışma başlattı. Harita üzerinden bölgedeki eski ocak veya zemin yapısını inceleyen ekipler, cihazlarla gerekli ölçümleri yaparak gaz çıkışının nedenini belirlemeye çalıştı.

"Ölçümlerin ardından karar verilecek"
Taşbaca Mahallesi Muhtarı Kibar Arıkan, sürecin titizlikle takip edildiğini belirtti. Arıkan, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Evde doğal gaz kombisi sürekli alarm verdiği için vatandaş firmaya bilgi veriyor. Firma gelip ölçüm yaptığında kendi sisteminde bir sorun göremedi ancak evin içinden metan gazı geldiği tespit edildi. AFAD ekipleri gelip kontrol etti ve gazın yüksek olduğunu belirleyince evi tahliye ettiler. Koku hem evin içindeki bir odada hem de bahçede ölçüldü. Değerlerin biraz yüksek olduğu söyleniyor. Şu an yetkililer harita üzerinden bakarak ve ölçüm yaparak bir tespit ortaya koyacak. Buna göre bir karar verilecek."
Bölgede doğal gaz akışı tedbir amaçlı kesilirken, yetkililerin incelemeleri sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin