Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Ağustos, 2022 12:44 tarihinde yayınlandı
0

Kardemir’de 30 Öğrenci Daha İşbaşı Yapacak

Mesleki ve Teknik Eğitim öğrencilerinin gerçek iş ortamlarında kalma sürelerinin artırılması ve mesleki ve teknik eğitim kurumlarının sektör liderleri ile yoğun bir şekilde etkileşim hâlinde olmaları eğitim-istihdam-üretim üçgeninin güçlenmesi kapsamında Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Kardemir AŞ arasında geçen yıl imzalanan “İkili Mesleki Eğitim Uygulaması”nın bu yıl da devam edeceği öğrenildi.

Karabük Postası’na konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” şiarıyla Ülkemizin ekonomik kalkınmasında ve gençlerin istihdamının sağlanmasında büyük önem arz eden mesleki ve teknik eğitime atfedilen değer Bakanlığımız 2023 Eğitim Vizyon Belgesinde açıklanan hedeflerle daha da artırılmıştır. İlimizin mesleki eğitimdeki kalitesini artırmak ve mesleki eğitim öğrencilerimizin nitelikli ve gelişime açık bireyler olarak yetiştirilmesini sağlamak en önemli görevlerimizdendir.

Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak bu doğrultuda iş dünyasının ihtiyaç duyduğu meslek ve alanlarda nitelikli işgücünün yetiştirilmesini sağlamak ve çocuklarımıza güzel ve parlak bir gelecek sunmak amacıyla Ticaret ve Sanayi Odalarımız, Organize Sanayi Bölgesi ve Meslek Odalarımız başta olmak üzere bölgemizde bulunan farklı sanayi kollarında hizmet veren sanayi kuruluşlarımız ile iş birliği içerisinde hareket etmekteyiz ve sürekli iletişim halinde projeler yürütüyoruz, Meslek Liselerimizi birlikte şekillendiriyoruz. Onlara da buradan teşekkür etmek istiyorum.

Bu çerçevede İlimizin büyük sanayii kuruluşlarından ve “fabrikalar kuran fabrika” unvanına sahip, şehrimizin ve ülkemizin sanayi lokomotifi Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Müdürlüğümüz arasında geçen yıl 16 Temmuz 2021 tarihinde “İkili Mesleki Eğitim Uygulamasına İlişkin Protokol” imzalanmıştı.

Protokol ile Kardemir’in düzenlediği beceri eğitimi sınavları ve mülakatlarda başarılı olan 8.sınıftan mezun 30 (otuz) öğrencimiz 4 yıl boyunca mesleki eğitim yani teorik ve pratik eğitim yapmak üzere işletmeye kabul edilmişti. Bu yıl da iki bölüm üzerinden toplam 30 öğrencimiz daha Kardemir’de ‘İkili Mesleki Eğitim Uygulaması’ kapsamında değerlendirilecek” dedi.

Akbaş, yeni dönem protokolünü bu hafta imzalamayı planladıklarını da söyleyerek, “Belirlenen meslek dallarında öğrenim gören öğrencilerimizin 2 gün okulda teori, 3 gün Kardemir işletmesinde uygulamalı eğitim imkânına, Kendilerine asgari ücretin %30’u kadar ücret, yemek, servis imkânları ve iş kıyafetleri verilecek, yani işletme personeli gibi bu imkânlardan faydalanacaktır. Teorik dersleri, bilgisayar dersleri ve yaşam bilgisi seminerleri,

ve eğitim bitiminde Meslek Lisesi Diploması ve Ustalık Belgesi alma imkânı bulacaklardır. Yani bir anlamda tam donanımlı meslek elemanı olarak hayata atılmış olacaklardır” ifadelerine yer verdi. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
doktorlar mangal senliginde bulustu viW5mSJL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Doktorlar mangal şenliğinde buluştu

Karadeniz Ereğli’de faaliyet gösteren Anadolu Hastanesi’nin geleneksel hale getirdiği mangal şenliği, Köseağzı mevkisinde gerçekleştirildi. Hastane yönetimi ve doktorların katıldığı etkinlikte katılımcılar yoğun çalışma temposuna kısa bir ara vererek moral depoladı.

Samimi bir atmosferde gerçekleşen organizasyonda doktorlar ve yönetim kadrosu bir araya gelerek sohbet etme ve kaynaşma fırsatı buldu. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği etkinlikte katılımcılar keyifli anlar yaşadı.

Genel Müdür Dr. Evrim Balbaloğlu, etkinliğin önemine değinerek, “Sağlık hizmetlerinde başarının temelinde güçlü bir ekip ruhu yatıyor. Doktorlarımız ve yönetim kadromuzla bir araya geldiğimiz bu tür organizasyonlar, hem moral ve motivasyonumuzu artırıyor hem de çalışma arkadaşlarımız arasındaki iletişimi ve dayanışmayı güçlendiriyor. Yoğun çalışma temposu içerisinde bir araya gelerek güzel vakit geçirmek, kurumsal bağlarımızı daha da kuvvetlendiriyor. Bu tür etkinlikleri yalnızca geleneksel bir buluşma olarak değil, ekip ruhunu canlı tutan önemli organizasyonlar olarak görüyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu tür etkinlikleri sık sık düzenleyerek bir araya gelmeye devam edeceğiz” dedi.

Etkinlik gün boyunca devam ederken, katılımcılar hem güzel havanın hem de birlikte vakit geçirmenin keyfini yaşadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin