KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz, - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Haziran, 2018 14:18 tarihinde yayınlandı
0
0

KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz,

Fen lisesi ayarında, meslek lisesi açacağız”

KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz, inşaatı devam eden İmam Hatip Lisesinde inşaatında incelemelerde bulundu.
Başkan Öz, Karabük Yenişehir Mahallesinde yapımı devam İmam Hatip Lisesi inşaatındaki çalışmaları yerinden inceledi. Karabük Üniversitesi’nin bir çok idari kısmının, eğitim fakültelerinin ve laboratuvarlarının KARDEMİR tarafından yapıldığını belirten ÖZ, “2017 yılı nisan ayında Karabük’te İmam Hatip Lisesi’ne ihtiyaç bulunmuş ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde burada 32 derslik İmam Hatip Lisesi planlamıştır. Planlama süreci içerisinde her türlü sosyal donatılı alanları olan ve pansiyonlu İmam Hatip Lisesi’nin 2018-2019 yılı eğitim ve öğretim yılına yetişmesi için çalışmalarımızı hızlandırdık. Ağustos ayı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı’na Okulu bitirmiş ve teslim etmiş olacağız” dedi.
KARDEMİR’in her geçen gün karlı hale gelmesi beraber sosyal sorumluluk projelerini faaliyete geçirmesi noktasında yönetim kurulunca karar aldıklarını söyleyen Öz, ilk olarak Mühendisler Kulübü’nün restorasyon çalışması yapacaklarını ve orayı Demir Çelik Müzesi olarak kullanıma açacaklarını, geri kalan kısmını da sosyal tesis olarak kullanıma açacaklarını belirtti.
“FEN LİSESİ AYARINDA, MESLEK LİSESİ AÇACAĞIZ”
Türkiye’nin ara eleman yetiştirme konusunda büyük sıkıntılar yaşadığını ifade eden Öz şunları söyledi: “Meslek liselerindeki sayının fazlalığı eğitim kalitesi hep tartışmalı hale gelmiş durumda. Geçtiğimiz aylarda yönetim kurulunda Kardemir Teknolojileri Kültür Eğitim Vakfı diye bir vakıf kurduk. Bu vakfın ilk icraatlarından bir tanesi de Endüstri Meslek Lisesi açmak. inşallah Fen Lisesi ayarında bir eğitim kalitesi olacak. Burada gayemiz bu liseyi bitiren öğrencilerin Türkiye’nin en iyi üniversitelerini kazanacak şekilde yetiştireceğiz. Üniversiteyi kazanamayan öğrencilerimize de Türkiye’nin birçok demir çelik fabrikaları da aranan insan olacaklarına inanıyoruz. Demir çelik sektöründe Türkiye’nin bütün fabrikalarında entegreleri ar-ge çalışmalarına çalışmalarında hizmet edecek Meslek Lisesi’ni yapacağız.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
emekli ogretmen evinde olu bulundu yyNXHOv6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Emekli öğretmen evinde ölü bulundu

Kastamonu’nun Daday ilçesinde kendisinden haber alınamayan emekli öğretmen, yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu.

Olay, Daday ilçesi Çölmekçiler köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yalnız yaşayan emekli müzik öğretmeni Ali Özcan’dan (69) haber alamayan komşuları, şüphe üzerine durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine köye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Eve giren ekipler, 69 yaşındaki Ali Özcan’ı hareketsiz halde buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde, Özcan’ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Cenazesi morga kaldırılan Özcan’ın kalp krizi sebebiyle hayatını kaybettiği değerlendiriliyor. Özcan’ın kesin ölüm sebebinin ise otopsi incelemesi neticesinde kesinleşeceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin