KARDEMİR, virüse rağmen 2023 hedefleri için üretimini sürdürüyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Nisan, 2020 11:06 tarihinde yayınlandı
0
0

KARDEMİR, virüse rağmen 2023 hedefleri için üretimini sürdürüyor

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yolbulan, fabrikanın tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını sürecindeki zorluğu deneyimlerle ile atlatacaklarını, 2023 hedeflerine ulaşmak için üretmeye devam edeceklerini açıkladı.
Yazılı olarak yapılan açıklamada Yolbulan, sosyal hayatı ve ekonomik uğraşları derinden etkileyen salgına karşı ivedilikle tüm önlemleri uyguladıklarını ve uygulamaya devam ettiklerini belirterek, Sağlık Bakanlığı’nın aldığı kararlar doğrultusunda ‘Sorun küresel, mücadele ulusal, tedbir bireysel’ prensibi ile hareket ettiklerini vurguladı.
Yolbulan, önlemleri ve kararları yerine getirme sürecindeki tedbirlerin tüm kenti ve ülkeyi de ilgilendirdiğinin bilincinde olduklarını kaydederek şu ifadeleri kullandı: “Yönetim Kurulu olarak şirketin tüm kademelerinde yapılan çalışmaları yakinen takip ettik ve kararların hızlı bir şekilde alınmasını sağladık. Türkiye’nin kalkınmasında ve büyümesinde 83 yıldır büyük görevler üstlenen sektörün lokomotifi şirketimiz, yine aynı bilinçle bu mücadele içinde de yerini almıştır. Köklü geçmişinde birçok krizden ve zor günlerden alnının akı ile çıkmayı başaran şirketimiz bu zamanları da güçlü deneyimleri ile atlatacak ve 2023 hedeflerine ulaşmak için üretmeye devam edecektir. Salgının dünyaya yayılmaya başladığı ilk günden itibaren tedbirlerin devamlı olmasını sağladık. Tüm bu tedbirlerin sadece şirket bünyemizde kalması değil herkes tarafından örnek alınması en büyük dileğimdir. Zira bu zor günlerde virüsün yayılmasına karşı önlem alan kentimizde ilk şirket olmanın ülkemizde de ilk şirketlerden biri olmanın gururunu yaşıyoruz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
fwfwfwfw
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
24 Nisan, 2026 12:56 tarihinde yayınlandı
0
0

TSD Şube Başkanı Yılmaz’dan ÖTV eleştirisi

Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, Nisan 2026’da yürürlüğe giren ÖTV muafiyetine ilişkin yeni düzenlemeyi eleştirerek, uygulamanın engelliler arasında eşitsizlik yarattığını söyledi. Yılmaz, düzenlemenin kapsayıcı hale getirilmesi için mücadele edeceklerini vurguladı.

Yılmaz yaptığı açıklamada, engelli bireylerin sosyal hayata katılımında önemli bir sorun olan ulaşım meselesinin yeni düzenlemeyle yeniden tartışma konusu olduğunu belirtti. Düzenlemenin beklenen adaleti sağlamadığını ifade eden Yılmaz, engellilerin “engel türüne göre” ayrıştırıldığını dile getirdi.

AYM KARARI VE YENİ DÜZENLEME ÇELİŞKİSİ

Anayasa Mahkemesi’nin 2024/240 Esas sayılı kararıyla ÖTV muafiyetinde “aracı bizzat kullanma ve tertibat yaptırma” şartını iptal ettiğini hatırlatan Yılmaz, mahkemenin bu kararla önemli bir eşitlik vurgusu yaptığını söyledi.

Ancak yeni düzenlemenin bu kapsamı daralttığını savunan Yılmaz, hakkın yalnızca ehliyet alamayan ortopedik engellilerle sınırlandırıldığını, görme ve işitme engelli bireylerin ise kapsam dışında bırakıldığını belirtti.

“ENGEL TÜRÜNE GÖRE HAK DAĞITIMI OLMAZ”

Mevcut durumu “hukuki garabet” olarak nitelendiren Yılmaz, üç temel çelişkiye dikkat çekti. Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı bir ayrım yapıldığını ifade eden Yılmaz, ortopedik engellilere tanınan hakkın diğer engel gruplarına verilmemesinin açık bir eşitsizlik olduğunu söyledi.

ÖTV muafiyetinin bir ayrıcalık değil, engelli bireylerin hastane, iş ve eğitim gibi temel alanlara erişimini sağlayan bir “hareketlilik desteği” olduğunu vurgulayan Yılmaz, görme engelli bireylerin ulaşım ihtiyacının da en az diğer gruplar kadar önemli olduğunu dile getirdi.

“10 YIL ŞARTI CEZALANDIRMA NİTELİĞİNDE”

Yeni düzenlemede araç satış süresinin 5 yıldan 10 yıla çıkarılmasını da eleştiren Yılmaz, bu sürenin engelli bireyleri mağdur edeceğini savundu. Teknolojinin hızla değiştiğine dikkat çeken Yılmaz, bir engellinin aynı aracı 10 yıl kullanmaya zorlanmasının hakkın kısıtlanması anlamına geldiğini ifade etti.

“ADALET TÜM ENGELLİLER İÇİN SAĞLANMALI”

Yılmaz, çağrılarının net olduğunu belirterek, hukukun engel grupları arasında ayrım yapmaması gerektiğini söyledi. Türkiye Sakatlar Derneği ve ilgili paydaşlarla birlikte düzenlemenin daha kapsayıcı hale getirilmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Yılmaz, “Bir hak, toplumun tüm kesimleri için eşit uygulanmadığı sürece hak değil, ayrıcalık olur” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin