KARDEMİR Vagon İşçileri Destek Bekliyor - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:27
Güneş 06:52
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:05
Yatsı 20:24
İmsaka kalan --:--
44444
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
04 Ağustos, 2025 15:59 tarihinde yayınlandı
0
0

KARDEMİR Vagon İşçileri Destek Bekliyor

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR)  bünyesinde 17 yılı aşkın süredir müteahhit firmalar aracılığıyla çalışan yaklaşık 50 Vagon Boşaltma işçisi, yıllardır bekledikleri kadro sözünün artık yerine getirilmesini talep ediyor.

“Vagon tahliye bizim işimiz, kadro hayalimiz” diyerek taleplerini kamuoyuna duyuran işçiler, bu süreçte yalnız olmadıklarını ve seslerinin gerek siyasi kanattan gerekse sendikalardan destek bulduğunu belirtiyor.

MİLLETVEKİLLERİNDEN VE SENDİKADAN DESTEK VAR

İşçiler, başta Karabük milletvekilleri olmak üzere birçok siyasi ismin kendilerine destek verdiğini ve bu durumun umutlarını artırdığını söylüyor. Aynı zamanda Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci de konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Yunus Değirmenci daha önce yaptığı açıklamalarda, vagon boşaltma işçilerinin kadro taleplerinin son derece haklı ve yerinde olduğunu belirterek, bu meselenin çözümü için gereken girişimleri yapacaklarını ifade etmişti. Değirmenci, “Uzun yıllardır büyük emek veren bu arkadaşlarımızın artık kadroya geçirilmesi gerekmektedir. Bu adaletli bir talep, biz de bu konuda üzerimize düşeni yapacağız” demişti.

KARABÜK HALKINA ÇAĞRI

İşçiler, seslerinin daha gür çıkması ve taleplerinin bir an önce karşılık bulması için Karabük halkından  da destek bekliyor. “Biz bu fabrikanın yükünü yıllardır sırtımızda taşıyoruz. Artık emeğimizin karşılığını almak istiyoruz” diyen işçiler, kamuoyunun desteğinin kendileri için moral kaynağı olduğunu vurguluyor.

İşçiler, “Yıllardır alın teri döktüğümüz bu iş yerinde, artık biz de kadrolu olmak istiyoruz. Emeğimizin karşılığını kadro olarak almak en doğal hakkımız” diyerek yetkililere bir kez daha çağrıda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ugur ucar kimse kusura bakmasin bu penalti dunyanin hicbir yerinde calinmaz DPwUXb1r
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mart, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Uğur Uçar: “Kimse kusura bakmasın, bu penaltı dünyanın hiçbir yerinde çalınmaz”

Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, Esenler Erokspor galibiyeti sonrası, “Futbolcularımın hakkını kimseye yedirmem, kimse kusura bakmasın, bu penaltı dünyanın hiçbir yerinde çalınmaz” dedi.

Trendyol 1. Lig’in 31. haftasında Çorum FK, konuk ettiği Esenler Erokspor’u 2-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, Esenler Erokspor lehine verilen penaltı kararını eleştirdi. Kazanmaya devam edeceklerini kaydeden Uçar, “Çok mutluyuz. Oyuncularımı mücadeleleri için tebrik ediyorum. Aslında maç beklediğimiz gibi başladı, golü de bulduk. Ama ne hikmetse Erokspor’u maça ortak ettiler. Ama bugün Kadir Gecesi’nin hürmetine herhalde çok güzel bir gol oldu, çok mutluyuz. Takım kenetlendi, şehir kenetlendi, bir aile olduk ve inşallah bunu devam ettireceğiz. Kazana kazana gideceğiz” dedi.

Penaltı kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Uçar, “Osman Hoca’yı çok severim, saygı da duyarım ama futbolcularımın hakkını kimseye yedirmem, kimse kusura bakmasın, bu penaltı dünyanın hiçbir yerinde çalınmaz. Erok şampiyon olacaksa onlara başarılar dileriz, sezon sonunda görüşürüz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin