blank
Haber Merkezi tarafından
17 Mart, 2025 12:38 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

KARDEMİR Sözünü Unuttu mu?

Karabük’te, şehir merkezine bir fakülte binasının kazandırılması, hem belediyenin hem de esnafların uzun süredir gündeminde yer alıyor.

Ancak yerel kurum ve kuruluşların, üniversite ile gerçekleştirdiği görüşmelerin somut bir sonuç vermemesi dikkat çekiyor.

Son yıllarda Karabüklülerin bu konuyla ilgili beklentileri basında da sıkça yer bulurken, özellikle şehrin ticari hayatının mevcut durumu, bir fakülte binası inşa edebilmek için gerekli ekonomik yeterliliğe sahip olmadığını ortaya koyuyor. Bu durum, yerel yönetimler ve müteahhitler arasında ciddi tartışmalara yol açıyor.

Yıllar önce, KARDEMİR ile Karabük Üniversitesi arasında imzalanan sözlü anlaşma veya protokolde, “KARDEMİR, her 2-3 yılda bir Karabük’e uygun görülen bir alanda fakülte binası yapmayı taahhüt eder” ifadesinin geçmesi, bu konuda umutları artırmıştı. Bu protokol, merhum Mutullah Yoluğulan ve Kamil Güleç dönemlerinde gündeme gelmiş olsa da, aradan geçen zamanda bu taahhütlerin ne kadar yerine getirilebileceği konusunda ciddi bir belirsizlik olduğu görülüyor.

Karabük’te Yeni Projeler ve İyileştirmeler

Karabük’te, eski Vatan Hastanesi ve Kardemir’e ait atıl alanların değerlendirilmesi, kentin gelişimi için önemli bir fırsat sunuyor. Bu alanların kullanılması, hem eğitim altyapısına katkıda bulunabilir hem de kentin cazibesini artırabilir.

Ayrıca, Karabük Belediye Başkanlığı'nın saat kule parkı, havuzlu bahçe ve yazlık sinema gibi projeleri, büyük kent peyzajının bir yönetim planı olarak değerlendiriliyor. Saat kulesine yakın sosyal tesislerin bir turizm fakültesi olarak işlev görmesi ve sağlık meslek yüksekokulu için Vatan Hastanesi'nin alanının değerlendirilmesi, Karabük’ün yeni kent yönetim planını tamamlayacak adımları arasında görülüyor.

Karabük’ün eğitim altyapısının güçlendirilmesi için atılacak adımlar büyük önem taşıyor ve bu süreçte Kardemir’in yıllar önce verdiği sözlerin ne kadar dikkate alındığı, yerel halk ve üniversite camiası için merakla bekleniyor. Şimdi gözler, yerel yöneticilerin ve Kardemir’in bu taahhütü yerine getirme yönündeki kararlılıklarına çevriliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Kasım, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 3dk
Yorum: 0

CHP Genel Başkanı Özel, Zonguldak mitinginde konuştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Zonguldak’ta düzenlenen mitinge katıldı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Madenci Anıtı önünde düzenlenen mitingde konuştu. Mahallî seçimlerden sonra birinci defa Zonguldak’ta halkın karşısına geldiğini söz eden Özgür Özel, "O gün meydanlarda kelam alıp kelam vermiştik. 2019’da sizlere seslendim. ‘Bu sefer sizi duyduk. Siz de bizi duyun. Kelam veriyorum. Emeğin başşehri CHP’ye yakışır’ demiştim. Siz kelam verdiniz belediye liderimiz Tahsin Erdem’i rekor oyla seçtiniz" diye konuştu.
Zonguldak’ta halk ekmek aracılığıyla ayda 75 bin ekmek üretildiğini belirten Özel, kent lokantası, anne kafe, iki başka okuma salonunun hizmete girmesinin yanı sıra halk plajlarının halkın hizmetine sunulduğunu, kültür merkezinde 640 öğrencinin eğitim gördüğünü ve 15 gün sonra da halk otobüslerinin devreye gireceğini söyledi. Özel, "Ancak bir yandan da Zonguldak’ın uzunluğunu aşmış kederleri, büyük meşakkatleri var. Belediye liderleri uğraşıyor lakin ülkeyi yönetenler bir kente sırtını dönmeye görsünler. Zonguldak evvelce bu ülkede en varlıklı birinci 10 vilayet ortasındaydı. Toplumsal gelişmişlik endeksinde artık gerilemiş 28. sıraya kadar. Bugün Zonguldak’ın nüfusu 1960 nüfusu. Yani neredeyse 25 yılda memleketi 65 yıl geriye götüren bir anlayış var " formunda konuştu.

"Bu kent her yıl Türkiye’ye en çok gelir üreten 10. şehir"
TÜİK’in Türkiye’de işsizlik oranını yüzde 15-16 olarak açıkladığını Zonguldak’ta ise yüzde 25 olarak açıkladığını söz eden Özel, "Gerçek manada neredeyse Zonguldak’ta her iki gençten bir tanesi ya işsiz ya da hak ettiği üzere bir işte devamlı bir işte çalışamıyor. Kiralık konutların fiyatı daha da beter. 17 kat artmış Zonguldak’ta. Bu kent her yıl Türkiye’ye en çok gelir üreten 10. kent. Pekala devletin alırken birinci onda aldığı bu kente verirken yaptığı yatırım nedir? 81 vilayet içinde 70. sırada. Devlete verirken birinci ondasınız. Devlet size verirken sondan onuncu sıradasınız" dedi.
İBB iddianamesiyle ilgili Özel, "İddianame bekledik. Dedik ki yargılanmak için değil, yargılamak için iddianameyi bekliyoruz. 3 bin 900 sayfa iddianame yazdılar 10 gün evvelden irtibatına başladılar tuğla üzere iddianame diye çıktı, baktı iddianameye 400 kişi yargılanıyor. Her birinin isminin altına tüm yargılananların ismini yazmış ki sayfa tutsun 500 sayfa. Bir kişi bir savda bulunmuş dört kişi hakkında sona koyup sondadır, ek birdedir, ek üçtedir diyeceğine herkes için onu altına bir daha bir daha yapıştırmış. Özetlese 40 sayfa 50 sayfada anlatacağı konuyu içinde delili olmadığı için 4 bin sayfa diyebilmek için arayan aradığını bulamasın olağan vatandaş bir şey bahtın diye uzatıp durmuşlar. Fakat şunu hepimiz gördük ki yaz boyunca iftira attılar. 8 ay boyunca iftira attılar. Para dediler, para çıkmadı. Rüşvet dediler rüşvet çıkmadı ne imaj ne ispat hiçbir şey çıkmadı" dedi.
İmralı’ya gidilmesi için yapılan oylamayı pahalandıran Özel, "Mecliste bir oylama yapıldı. Türkiye’de bütün dikkatleri oraya topladılar. AK Parti ile birlikte iki parti artık İmralı Adası’na gidecek, Abdullah Öcalan’ı ziyaret edecek. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu komiteye girerken çok tartışmalar oldu. Ne kelamlar söylediler? Ne dedik? Biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz. Bizim içinde olduğumuz değil, olmadığımız komiteden korkun dedik" dedi.
"Biz DEM Parti ile görüşürken bayramlaştık diye, selamlaştık diye bize terörist diyenler artık bizi bir şeye zorlamaya çalışıyorlar" tabirlerinin kullanan Özel, "Demokrasilerde sıkıntılar demokratikleşerek çözülür. Sorun üstüne kararlılıkla giderek çözülür. Asla ve asla zorlamalarla, tartışmalarla bu halde çözülmez" dedi.
Özel, "Biz sıkıntıyı asla ve asla hiçbir halde engelleyerek, barışın gelmesini engelleyerek Kürt sıkıntısının çözülmesini engelleyerek, terörün bitmesini engelleyerek bir tavır takınacak değiliz. Cumhuriyet Halk Partisi birinci gün durduğu yerdedir. Doğruların demokrasinin sorunun tahlilinin ardındadır. Kimsenin peşine takılmak kimsenin dediğini yapmak, kimsenin planladığı planın modülü olmak zorunda değildir. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin barışının, kardeşliğinin güvencesidir" dedi.
Önümüzdeki Cuma günü Cumhuriyet Halk Partisi’nin program kurultayının yapılacağını söz eden Özel, 17 yıl sonra parti programının değiştiğini problemlere tahlil tekliflerinin getirildiğini de kelamlarına ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin