blank
Haber Merkezi tarafından
17 Mart, 2025 12:38 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

KARDEMİR Sözünü Unuttu mu?

Karabük’te, şehir merkezine bir fakülte binasının kazandırılması, hem belediyenin hem de esnafların uzun süredir gündeminde yer alıyor.

Ancak yerel kurum ve kuruluşların, üniversite ile gerçekleştirdiği görüşmelerin somut bir sonuç vermemesi dikkat çekiyor.

Son yıllarda Karabüklülerin bu konuyla ilgili beklentileri basında da sıkça yer bulurken, özellikle şehrin ticari hayatının mevcut durumu, bir fakülte binası inşa edebilmek için gerekli ekonomik yeterliliğe sahip olmadığını ortaya koyuyor. Bu durum, yerel yönetimler ve müteahhitler arasında ciddi tartışmalara yol açıyor.

Yıllar önce, KARDEMİR ile Karabük Üniversitesi arasında imzalanan sözlü anlaşma veya protokolde, “KARDEMİR, her 2-3 yılda bir Karabük’e uygun görülen bir alanda fakülte binası yapmayı taahhüt eder” ifadesinin geçmesi, bu konuda umutları artırmıştı. Bu protokol, merhum Mutullah Yoluğulan ve Kamil Güleç dönemlerinde gündeme gelmiş olsa da, aradan geçen zamanda bu taahhütlerin ne kadar yerine getirilebileceği konusunda ciddi bir belirsizlik olduğu görülüyor.

Karabük’te Yeni Projeler ve İyileştirmeler

Karabük’te, eski Vatan Hastanesi ve Kardemir’e ait atıl alanların değerlendirilmesi, kentin gelişimi için önemli bir fırsat sunuyor. Bu alanların kullanılması, hem eğitim altyapısına katkıda bulunabilir hem de kentin cazibesini artırabilir.

Ayrıca, Karabük Belediye Başkanlığı'nın saat kule parkı, havuzlu bahçe ve yazlık sinema gibi projeleri, büyük kent peyzajının bir yönetim planı olarak değerlendiriliyor. Saat kulesine yakın sosyal tesislerin bir turizm fakültesi olarak işlev görmesi ve sağlık meslek yüksekokulu için Vatan Hastanesi'nin alanının değerlendirilmesi, Karabük’ün yeni kent yönetim planını tamamlayacak adımları arasında görülüyor.

Karabük’ün eğitim altyapısının güçlendirilmesi için atılacak adımlar büyük önem taşıyor ve bu süreçte Kardemir’in yıllar önce verdiği sözlerin ne kadar dikkate alındığı, yerel halk ve üniversite camiası için merakla bekleniyor. Şimdi gözler, yerel yöneticilerin ve Kardemir’in bu taahhütü yerine getirme yönündeki kararlılıklarına çevriliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
06 Ağustos, 2025 13:35 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Köse’den İtfaiye Ekiplerine Teşekkür

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 22 Temmuz’da Karabük’ün Cildikısık mevkiinde, 23 Temmuz’da Safranbolu Çavuşlar Köyü’nde başlayarak Ovacık ilçesi köylerine sıçrayan ve son olarak 28 Temmuz’da Kahyalar Köyü Kabaoğlu Mahallesi’nde meydana gelen orman yangınlarına müdahale eden Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret ederek fedakârlıkları ve üstün başarılarından dolayı ekiplere teşekkür etti.

Ziyarete, Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Adabaş ve Belediye Meclis Üyeleri Fatih Dökmeci ile Kemal Akgül de katıldı.

İtfaiye personelleriyle bir araya gelen Başkan Köse, yangınlarda büyük özveriyle görev yapan ekiplere teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:

“Yangınlarla mücadelede gösterdiğiniz cesaret, disiplin ve dayanışma, sadece bizlere değil, tüm bölge halkına güven verdi. Hepinizle gurur duyuyoruz. Karabük yangın felaketine çok açık bir şehir. Burada her an o tehditle karşı karşıyayız. Elbette bu süreçte ihmaller de, hava sıcaklığı da var fakat doğadaki canlıların yitip gitmesi ve ormanlarımızın yok olması bizleri derinden üzdü. Ancak sevindirici olan, canla başla mücadele eden personelimizin görevlerini büyük bir özveriyle yerine getirirken herhangi bir can kaybı yaşanmamış olmasıdır.”

Başkan Yardımcısı Serkan Adabaş ise Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün köy halkı nezdinde büyük bir etki yarattığını belirterek,

“Vatandaşlarımız itfaiye ekiplerini gördüğünde kendilerini güvende hissediyor ve yanlarından ayrılmak istemiyor. Bu güven duygusu, sizin özverili çalışmalarınız sayesinde oluştu” dedi.

Başkan Köse ayrıca, gönüllü itfaiyecilik ile ilgili bir projenin de kısa süre içinde gündeme alınacağını duyurdu.

 Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürü Ferhat Akgün ise tüm personel adına Başkan Köse’ye destekleri ve ziyaretleri için teşekkür etti.

Ziyaret, yangın bölgelerinde yaşananların ele alındığı samimi bir sohbetle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin