blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
26 Aralık, 2024 14:34 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KARDEMİR Lojmanlarını Yeniliyor

Karabük Demir Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR), Yenişehir Bölgesi’ndeki lojmanlarında yenileme çalışmaları başlattı. 

Lojmanların çatılarından başlayan yenileme çalışmalarının Bölgede bulunan tüm lojmanları kapsayacağı ifade edilirken, çatıların yenilenmesinin ardından lojmanların diğer bölümlerinde de yenileme çalışmalarının yapılacağı ifade edildi.

Bu yenileme süreci, kamuoyunda “KARDEMİR lojmanlarını satacak” şeklinde çıkan söylentileri de yalanlamış oldu. Şirket yetkilileri, yapılan çalışmaların tamamen bakım ve onarım amaçlı olduğunu belirterek, lojmanların satışa sunulacağına dair herhangi bir planlarının bulunmadığını vurguladı. Yapılan açıklamalarda, bu adımların çalışanların yaşam standartlarını iyileştirmek amacıyla atıldığına dikkat çekildi. KARDEMİR’in çalışanlarının daha iyi bir yaşam alanına sahip olmalarını sağlamak için tüm lojmanların bakım ve onarımını sürdürmeye devam edeceği öğrenildi.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Ocak, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

3 kuşaktır bu caminin imamları aynı aileden

Trabzon’un Yomra ilçesinde 133 yıllık Özdil Merkez Cami’nde üç jenerasyondur caminin imamlık misyonunu Bıyıklıoğlu ailesi sürdürüyor.

Trabzon’un Yomra ilçesine bağlı Özdil mahallesinde 133 yıl evvel Osmanlı Periyodunda yaptırılan Özdil Merkez Camii’nde imam hatiplik vazifesini 3 nesildir birebir aile yapıyor. Mescitte üç jenerasyondur birebir ailenin imamlık vazifesinde bulunduğu ve bunu birinci defa dedesinin başlattığını belirten imam Ahmet Bıyıklıoğlu (60), 5 yıl dedesinin bu vazifesini sürdürdüğünü, amcasının 22 yıl, babasının 2,5 tıpkı mescitte imamlık yaptığını söyledi.

17 yıldır kendisinin imam hatiplik misyonunu sürdürdüğünü kaydeden Bıyıklıoğlu, “Camimiz 1891 yılında ibadete açıldı. Hacı baba diye bilinen askerliğini 10 yıl Osmanlı ordusunda yapan ve askerlikten sonra bu mescitte imamlığa başlayan ve bu caminin inşasını şahsen yapan caminin ardında meftun bulunan mezarda Hacı Babamız burada manevi bir temel atmış. Camimiz 2008 yılında biz vazifeye başladığımızda tamirata girdi. 1989 yılında yapılıp 2008 yılına gelen özgün yapısı neyse biz birebirini yine yaptık. Özgünlüğünü hiç bozmadan tadilatını gerçekleştirdik. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nde mühendis arkadaşlar Karadeniz Bölgesi’nde bu büyüklükte taş yapı, çatılı bir cami daha yok dediler” dedi.

Emekliye ayrıldıktan sonra ailesinde imamlık misyonunu sürdürecek kimsenin olmadığını kaydeden Bıyıklıoğlu, “Rahmetli dedem burada 5 yıl imamlık yaptı. Ondan sonra 22 yıl amcam imamlık yaptı. 2.5 yıl babam imamlık yaptı. Ondan sonra da bir öbür hocamız 17 yıl vazife yaptıktan sonra bana nasip oldu. Üçüncü jenerasyon olarak bu mescitte misyon yapma imkanına sahip oldum. Manevi olarak beşere çok haz veren bir his. Ancak maalesef bunu üzülerek belirtiyorum ki bizim jenerasyonumuzda bu işi daha yürütecek olan yok. Burada 22 yıl hizmet vermiş merhum amcamın bir oğlu müezzin olarak vazife yapmaktadır. Biz emekliye ayrıldığımızda bu işi aileden daha yürütecek olan yoktur. Bunun burukluğu bizlerde var. Lakin yapacak bir şey yok. Allah inşallah bundan sonra gelen kuşaklarımıza bu türlü misyonlara layık beşerler yetiştirmeyi nasip eylesin” sözlerini kullandı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.