karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Asuman Doğan tarafından
23 Mart, 2025 16:41 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

KARDEMİR Kavşağına Cepli Çözüm!

Karabük’ün önemli trafik noktalarından biri olan KARDEMİR Kavşağı için uzun süredir beklenen düzenleme, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından sınırlı bir müdahaleyle gerçekleştirildi. Ancak yapılan çalışma, kapsamlı bir çözümden çok, kısmi bir revizyonla sınırlı kaldı.

Karabük’ün en önemli trafik noktalarından biri olan KARDEMİR Kavşağı, yıllardır çözüm bekleyen ulaşım sorunlarıyla gündemde kalmaya devam ediyor. 31 Mart 2024 Yerel Seçimler öncesinde Karabük'e gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada kavşakta bazı düzenlemeler yapılacağını duyurmuştu. Ancak bu düzenlemelerin ne olacağı konusunda net bir bilgi verilmemişti.

Gazetemizde de sürekli gündeme getirdiğimiz Bakan Uraloğlu’nun açıklamalarının ardından gözler Karayolları Genel Müdürlüğü’ne çevrildi. Karayolları, Bakan’ın sözlerini yerine getirmiş gibi görünmek adına kavşakta ufak bir değişiklik yaparak, kavşağa bir cep ekledi. Ancak yapılan bu düzenleme, bölgede yaşanan trafik sorununa gerçek anlamda bir çözüm sunmadı.

KARDEMİR Kavşağı, özellikle mesai saatleri başlangıcında ve bitişinde yoğun araç trafiğine maruz kalıyor. Kavşakta oluşan trafik sıkışıklığı, hem şehir merkezine ulaşımı hem de sanayi bölgesine giriş çıkışları ciddi şekilde aksatıyor. Karayolları’nın getirdiği çözüm kapsamında kavşağa bir cep eklenerek, şehir merkezine dönüş imkanı sağlandı. Ancak vatandaşlar ve sürücüler, bu çözümün geçici ve yetersiz olduğu görüşünde birleşiyor.

KARDEMİR Kavşağı’nda yaşanan en büyük sıkıntılardan biri, kavşakta hem sanayi araçlarının hem de şehir içi trafiğinin iç içe geçmesi. Ağır tonajlı araçların bölgedeki hareketliliği, trafiği yavaşlatıyor ve kazalara davetiye çıkarıyor. Ortaya konulan cepli çözüm ise sadece belirli bir noktadaki dönüşü kolaylaştırıyor ancak genel trafiği rahatlatmıyor.

Gazetemize konuşan bir çok araç sürücüsü yapılan düzenlemenin yetersiz olduğunu ve yoğunluğu azaltmayacağını ifade ederek, "Bakanın buraya gelip açıklama yapmasının ardından bir şeyler yapılmasını bekliyorduk ama sadece bir cep açılmasıyla bu sorun çözülemez. Burası çok yoğun bir nokta. Sabah ve akşam saatlerinde özellikle büyük araçların da kullanması nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Sadece bir cep açmak yerine, kavşakta daha geniş çaplı bir düzenleme şart" dedi.

Özellikle ağır tonajlı araçların yoğun olarak kullandığı bir bölge olan KARDEMİR Kavşağı’nda, trafik akışını düzenlemek için daha kapsamlı bir projeye ihtiyaç duyulduğu ifade ediliyor.

Vatandaşlar, daha köklü bir çözüm olarak  kalıcı düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, kavşakta daha geniş çaplı bir düzenleme yapılmadan trafik sıkışıklığının tam anlamıyla çözülemeyeceği konusunda hemfikirler.

Karabük’ün önemli sanayi kuruluşlarından biri olan KARDEMİR’de çalışan binlerce işçi, sabah ve akşam saatlerinde yaşanan trafik sıkışıklığından şikayetçi. Yapılan cepli düzenlemenin geçici bir çözüm olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerden daha kapsamlı bir proje beklediklerini ifade ediyor. Karayolları yetkililerinin bu düzenlemenin kalıcı olup olmadığı ya da ilerleyen dönemlerde kavşak için başka projelerin hayata geçirilip geçirilmeyeceği konusunda bir açıklama yapması bekleniyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun seçim öncesi verdiği sözlerin ne derece yerine getirileceği ise merak konusu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Boluspor – İstanbulspor maçının ardından

Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında oynanan Boluspor-İstanbulspor maçının ardından iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.
Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında Boluspor sahasında mücadele ettiği İstanbulspor’a 1-0’lık skorla mağlup oldu. Maçın ardından iki takımın teknik direktörleri, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Play-off grubuna girmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Boluspor Teknik Direktörü Suat Kaya, "7 günde 3. maç. Biraz sakatlıklar, biraz da kart cezalıları, bu bizi yordu. Özellikle 75’ten sonra bu yorgunluk bayağı bindi. Maça iyi başladık fakat ilk gol pozisyonunu rakibe verdik. 45 dakika dengeli geçti. Sabırlı oynadık. İkinci yarıda çok istedik, pozisyonlar da bulduk. Doğan Can’ın sakatlığı, onu hiç kullanamadık. Önümüzdeki hafta iyi bir dinlenmeyle, rakibe iyi çalışarak bu işten çıkış sağlamamız lazım. Ben oyuncularıma güveniyorum. Ufak tefek sorunlarımız var ama bunların arkasına sığınmıyorum. Play-off grubunun içine girmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

İlyas Öztürk: "Çok mutluyuz"
Galip geldikleri için mutlu olduklarını ifade eden İstanbulspor Teknik Sorumlusu İlyas Öztürk, "Biz İstanbulspor’a Barış Kaan hocamızla birlikte geldiğimiz günden itibaren, 12 haftadır farklı farklı rakiplere göre formasyon ve farklı oyun, rakibe göre farklı oyun felsefeleriyle maçlara çıktık. Zaman zaman saha içi defansif duruşumuzu da rakiplerin konumlamasına göre yaptık. Maçı kazandık ama biz şunu söyleyeyim; sonradan oyuna aldığımız oyuncular normal 11 oyuncularımızdı. Biz rakibin 60’tan sonra yorulacağını bildiğimiz için, onları 60’tan sonra oyuna alıp ve golü bulup maçı kazandık. Çok mutluyuz. Oyuncularımızı kutluyoruz. Bundan sonraki süreçte de Iğdır maçının hazırlıklarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin