KARDEMİR, Kapılarını Üniversiteye Açtı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Ağustos, 2015 09:07 tarihinde yayınlandı
0
0

KARDEMİR, Kapılarını Üniversiteye Açtı

Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında KARDEMİR A.Ş. tarafından Eğitim ve Kültür Merkezi Binasında Karabük Üniversitesi Öğretim Üyelerinin kullanması için baret, iş önlüğü ve iş ayakkabısı ile projeksiyon, akıllı tahta ve bilgisayar ekipmanlarının yer aldığı çalışma odası tahsis edildi
Üniversite-sanayi işbirliğinde model olan Karabük Üniversitesi-KARDEMİR A.Ş. işbirliğini bugün bir adım daha ileri taşıyarak KARDEMİR A.Ş. Karabük Üniversitesi Öğretim Üyelerinin kullanması için yer tahsisinde bulundu.
KARDEMİR A.Ş. Eğitim ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda ‘Dünden Bugüne KARDEMİR’ belgeselinin izlenmesiyle başlayan programa Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Memiş Işık, Enstitü Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Yasin Kanbur ve Yrd. Doç. Dr. Erkan Koç, KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz, KARDEMİR A.Ş. İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Hakan Onur ve akademisyenler katıldı.
Karabük Üniversitesi’nin fiziki büyümesine odaklanan bu işbirliğini daha nitelikli hale getirecek olan çalışmalara 2010 yılından itibaren başlanmış üniversitede yapılacak olan bilimsel çalışmaların katma değere dönüştürülerek KARDEMİR A.Ş.’de ticarileştirilmesi, öğretim üyelerinin her zaman eksikliğini hissettiği uygulama sahasına kavuşturulması ve böylelikle, teorik ve uygulama çalışmalarının bir arada yürütülmesi amaçlanmıştı. Yararlı sonuçlar veren bu işbirliği her geçen gün artarak devam etmekle birlikte bu doğrultuda KARDEMİR A.Ş. Karabük Eğitim ve Kültür Merkezi’nde Karabük Üniversitesi Öğretim Üyelerinin kullanması için yer tahsisinde bulundu.
Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında KARDEMİR A.Ş. tarafından Eğitim ve Kültür Merkezi Binasında Karabük Üniversitesi Öğretim Üyelerinin kullanması için baret, iş önlüğü ve iş ayakkabısı ile projeksiyon, akıllı tahta ve bilgisayar ekipmanlarının yer aldığı çalışma odası tahsis edildi.
Konuya ilişkin olarak Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat KARDEMİR A.Ş.’ye özellikle KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz’a bize tanıdığı olanaklardan dolayı teşekkür ettiğini ifade ederek, “Türkiye genelinde Üniversite-Sanayi işbirliğinin en güzel örneğini sergilediğimizi düşünüyorum. Burada üniversite olarak talep eden biziz. Bize kapılarını sonuna kadar açtığı için KARDEMİR A.Ş.’ye ve KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz’a çok teşekkür ediyoruz. Bizde aynı şekilde üniversitemizde kendilerine bütün olanakları açıyoruz. İnşallah birlikte daha güzel günler göreceğiz ve güzel çalışmalar yapacağız.” dedi.
Rektör Polat’ın açıklamasının ardından konuşan KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz, “1976 yılında mühendis oldum. O gün bugündür Üniversite-Sanayi işbirliği konuşulur duyarım. İmkânlarım ölçüsünde Üniversite-Sanayi işbirliğinin başlaması ve yaşaması için katkıda bulunmaya çalıştım. Ama hiç bugün olduğu kadar yakın olduğumuzu hatırlamıyorum. Bugün görüyorum ki gerçekten Karabük, 46 bin öğrencisi olan Karabük Üniversitesi ile 3500 çalışanı bulunan Türkiye’nin ilk Entegre Demir Çelik Fabrikası KARDEMİR A.Ş. ile iç içe. Bugün bu birlikteliğin çok güzel bir örneğini veriyoruz. Demek ki istenince olabiliyormuş KARDEMİR A.Ş.’nin tesisleri Üniversitemize açık ve biliyoruz ki Üniversitemizin tesisleri de KARDEMİR A.Ş.’ye açıktır. Özellikle aradaki en önemli bağlantı olan Demir Çelik Enstitüsü ’de bu birlikteliğe bundan sonra çok önemli katkılarda bulunacaktır. Her geçen gün artarak bu işbirliğini gerçek manada Üniversite-Sanayi işbirliğine dönüştürüyor olacağız. KARDEMİR A.Ş. mühendisleri Demir Çelik Enstitümüzdeki hocalarımızla birlikte araştırma geliştirme çalışmalarında bulunurken eş zamanlı olarak da fabrikamızda proje yapıyor olacaklar. Benzer şekilde hocalarımız da tesislerimizde benzer faaliyetlerde bulunacaklardır. İnşallah buradan bu birliktelikle özelliklede Türkiye demir çelik sanayi sektörüne çok önemli katkılarda bulunacağımızı düşünüyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
22222 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
18 Mart, 2026 14:40 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te bayramlaşma programı arife gününe alındı

Karabük’te her yıl geleneksel olarak bayramın birinci günü Valilikte düzenlenen bayramlaşma programı, bu yıl alınan kararla arife gününe çekildi. Protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen programın tarihindeki bu değişiklik dikkat çekti.

Alınan kararın arka planında, bayramlaşma törenine katılım konusunda yaşanan hassasiyetlerin etkili olduğu belirtiliyor. Edinilen bilgilere göre, özellikle daire müdürleri ve kamu kurumu temsilcilerinin katılımının zaman zaman zorunlu gibi algılanması, yetkilileri bu yönde bir karar almaya ittiği konuşuluyor.

Karabük halkı  geleneksel hale gelen programın gününün değiştirilmesini farklı açılardan değerlendirirken, bayram coşkusunun her koşulda birlikte yaşanmasının önemine dikkat çekiyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin