Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Şubat, 2020 09:09 tarihinde yayınlandı
0

“KARDEMİR Dar Platina Üretimine Başladı”

Kardemir’den Yassı ürüne geçiş için ilk adım atıldı

 İthalat yoluyla tedarik edilen katma değeri yüksek yeni ürünler geliştirerek Otomotiv, Savunma, Makine İmalat ve Demiryolu Sektörlerine yönelik mevcut ürün çeşitliliğini arttıran KARDEMİR, dar platina ile yassı çelik üretimine de başladı. Demiryolu rayının yanı sıra IPE, NPI, NPU, HEA ve HEB tiplerinde profil, köşebent, maden direği gibi farklı ürünlerin üretildiği Ray Profil tesislerinde bir süredir devam eden dar platina formunda yassı çelik deneme üretimlerini başarıyla sonuçlandıran Kardemir, 205-405mm genişlik, 20-80mm kalınlık aralığında ve 72 m boya kadar ürettiği dar platina ürünlerini, müşteri taleplerine uygun olarak 6 ve 12 m boylarında ticari pazara sundu.

Demiryolu rayı ve tekeri, ağır profil ve kalın kangal üretimlerinde Türkiye’nin tek üretici konumunda olan Kardemir’in platina üretimine başlaması yassı ürüne geçiş için de ilk adım olarak değerlendirildi. Ağırlıklı olarak makine imalat ve kalıpçılık sektörlerinde kullanılan platina için 2020 yılında 25.000 ton üretim hedefleyen Kardemir’in, 520 mm genişliğe kadar platina üretimi içinde deneme üretimlerini sürdürdüğü açıklandı.

“ BU ÜRETİM ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞIDIR”

Gerçekleştirilen platina üretimi için değerlendirmelerde bulunan Kardemir Genel Müdürü Dr. Hüseyin Soykan “ bu üretim Kardemir için önemli bir kilometre taşıdır ”dedi.  Kardemir’in sahip olduğu ürün yelpazesi ile sektörde Türkiye ve dünyanın sayılı üreticileri arasında yer aldığına dikkat çeken Genel Müdür Soykan “ Yönetim Kurulumuzun vizyoner yaklaşımı ile aynı anda demiryolu rayı, demiryolu tekeri, inşaat çeliği, hafif ve ağır profil, ince ve kalın kangal üretimini yapabilen, bu ürünleri yeni çelik kaliteleri ile farklı sektörlerin kullanımına sunabilen ve böylelikle hem ithal ikamesi sağlayan hem de sektördeki rekabet gücünü her geçen gün artıran bir şirketiz. Platina üretimimiz de bu yaklaşımın bir sonucu ve uzun ürün grubundan sonra yassı ürün grubunda attığımız önemli bir adım. Şu anda tamamen ithal edilen 205-405mm genişlik ve 20-80mm kalınlık aralığında üretimler yapıldı ve ilk satışları da gerçekleştirildi. Bu yıl 25.000 tonluk bir üretimle piyasada olacağız. Kısa süre içerisinde hedefimiz 100.000 ton üretime ulaşmaktır. Bu alandaki genişliği 520 mm’ye çıkarmak içinde çalışmalar devam ediyor. Mevcut orta karbonlu çelik kalitesi (C45) ürün grubumuza 42CrMo4 kalitesi de eklenmiş oldu. Katma değeri yüksek yeni ürün kaliteleri geliştirmeye yönelik gayretlerimiz hiç durmadan devam edecek” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadeniz ereglide ureticilere yuzde 75 hibe destekli fidan dagitildi QyxX4qhA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 08:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Karadeniz Ereğli’de üreticilere yüzde 75 hibe destekli fidan dağıtıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında üreticilere yüzde 75 hibe destekli domates ve biber fidesi dağıtıldı.

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan ve protokol üyelerinin katılımıyla Ereğli’de fide dağıtım töreni düzenlendi. Bakanlık tarafından yüzde 75 hibe, üreticilerin ise yüzde 25 katkısıyla yürütülen TAKEP kapsamında il genelinde toplam 124 bin 130 adet domates ve biber fidesinin toprakla buluşturuldu.

Ereğli’de 6 Milyon 750 bin TL tarımsal hasıla beklentisi

Ereğli’de daha önce dağıtılan 10 bin fideye ek olarak bugün 27 bin 330 fide daha üreticilere teslim edildi. Toplam 37 bin 330 fidenin üretime kazandırılacağı ilçede, bu proje sayesinde yaklaşık 6 milyon 750 bin TL tarımsal hasıla elde edilmesi öngörülüyor. Öte yandan tarımsal üretimi güçlendirmek ve emeğe değer katmak amacıyla Ereğlili çiftçilere son 4 yıl içerisinde toplam 160 milyon TL tarımsal destek sağlandığı vurgulandı.

2026 yılında hedef 30 milyon TL hasıla

Zonguldak genelinde tarımsal üretimi artırmayı hedefleyen 2026 yılı TAKE Projelerinden yaklaşık bin yetiştiricinin faydalanacağı ifade edildi. Projeler kapsamında il genelinde toplam 180 dekarlık alanda ekim planlandığı ve 30 milyon TL tarımsal hasıla hedeflendiği bildirildi. Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, sürdürülebilir tarımı desteklemek amacıyla kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin