Reklam
Reklam
66cc473cdb6d5 jpg
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
26 Ağustos, 2024 12:14 tarihinde yayınlandı
0

KARDEMİR, 927 milyon TL zarar açıkladı

Türkiye’nin önde gelen demir-çelik üreticilerinden Kardemir, 2024 yılının ikinci çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, 1.065 milyon TL’lik satış geliri elde ederken, bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre %21 oranında bir düşüş gösterdi. Şirketin FAVÖK (Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kârı) ise %84 oranında azalarak 520 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. FAVÖK marjı %4,7 olarak hesaplandı.

Kardemir’in 2023 yılının ikinci çeyreğinde 298 milyon TL olan net kârı, 2024’ün aynı döneminde 927 milyon TL net zarara dönüştü. Şirketin bu zararı, artan genel giderler, zayıf ürün fiyatları ve makroekonomik belirsizlikler nedeniyle gerçekleşti. Özellikle birim maliyetler üzerindeki baskının devam etmesi, Kardemir’in kârlılığını olumsuz yönde etkiledi.

Ayrıca, şirketin yaklaşık 500 milyon TL’lik net finansal giderleri ve 331 milyon TL’lik vergi giderleri de net kâr üzerinde önemli bir baskı yarattı. Tüm bu faktörler, Kardemir’in 2024 yılı ikinci çeyreğinde önemli bir finansal kayıp yaşamasına neden oldu.

Şirket, gelecekteki makroekonomik gelişmelere bağlı olarak daha olumlu bir performans göstermeyi hedeflese de, mevcut koşullar altında marjlarda kalıcı bir iyileşmenin zor olabileceği öngörülüyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
yesilirmakta su seviyesi yukseldi vatandaslar tehlikeye ragmen kopruye akin etti gxBwalDj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi: Vatandaşlar tehlikeye rağmen köprüye akın etti

Tokat’ta son günlerde etkili olan yoğun yağışlar ve Almus Barajı’nın dolusavağının taşmasının ardından Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi. İl merkezinden geçen ırmağın debisinin artmasıyla birlikte Atatürk Köprüsü çevresinde tehlikeli görüntüler oluştu.

Kent merkezinde gece saatlerinde yükselen su seviyesini gören vatandaşlar köprü üzerine akın etti. Taşkın riskine rağmen köprü çevresinde toplanan çok sayıda vatandaş, cep telefonlarıyla o anları görüntüledi. Bazı vatandaşlar, Yeşilırmak’ın uzun yıllardır ilk kez bu kadar yükseldiğini ifade etti. Kahverengiye dönen ve hızla akan suyun köprü ayaklarına kadar ulaştığı görüldü. Özellikle köprü altında oluşan güçlü akıntı dikkat çekti. Öte yandan Yeşilırmak’taki yükseliş dron ile havadan da görüntülendi. Görüntülerde suyun debisinin ciddi şekilde arttığı, köprü çevresinde yoğun insan kalabalığı oluştuğu ve ırmağın taşkın seviyesine yaklaştığı görüldü. Yetkililer, vatandaşların dere ve ırmak kenarlarından uzak durmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin