Karabük Postası tarafından
30 Mart, 2019 10:23 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KARDEMİR, 900 bin tonluk yerli cevher sözleşmesi imzaladı 

Türkiye’nin ilk ağır sanayisi olan ve ülkenin yerli kömür ve cevherin en büyük kullanıcısı olan Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş. 2019 yılı için 900 bin tonluk cevher tedarik sözleşmesi imzaladı. KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç ve Genel Müdürü Dr. Hüseyin Soykan, Özkoyuncu Madencilik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Necip Ebegil ile KARDEMİR’de bir araya geldi. Yapılan görüşmeler neticesinde taraflar arasında 2019 yılı için 900 bin tonluk cevher tedarik sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye KARDEMİR adına imza koyan Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç, Özkoyuncu firması ile Kardemir arasındaki işbirliğinin uzun yıllara dayandığına dikkat çekerek, 2019 yılında da, imzalanan tedarik sözleşmesi ile bu işbirliğinin devam edeceğini kaydetti. Kardemir’in üretimde kullandığı kömür ve demir cevherinin tedarikinde önceliğini yerli üretime verdiğine dikkat çeken Güleç, “KARDEMİR olarak TTK’nin üretmiş olduğu koklaşabilir kömürün hemen hemen tamamını satın alan bir şirketiz. Yine TTK’nin üretmiş olduğu Enerji Kömürünün de önemli bir kısmı şirketimiz tarafından kullanılıyor. Demir cevherinde ise Kayseri, Sivas, Kırıkkale, Balıkesir, Bingöl, Erzincan, Elazığ ve Malatya illerimizde üretilen demir cevherlerinin çok önemli bir kısmını yine KARDEMİR tüketiyor. 3 Milyon tonu aşkın demir cevherinin yüzde 70’inden fazlasını bu illerimizden KARDEMİR’e getiriyoruz. Böylelikle, kendi hem tüketimlerimizi karşılıyor hem de ülkemizde yerli madenciliğimizin gelişmesine katkıda bulunuyoruz” dedi. Özkoyuncu Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Necip Ebegil’e teşekkür eden ve imzalanan sözleşmenin hayırlı olmasını dileyen Kamil Güleç, KARDEMİR’in artan üretimleriyle birlikte kömür ve cevher tüketimlerinin de artacağını ve böylelikle yerli üretime olan katkısının da büyüyerek devam edeceğini kaydetti.

blank
Berkay Doğan tarafından
08 Mart, 2025 12:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’e Yeni Adalet Sarayı Müjdesi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yenice'de katıldığı iftar programında, kente yeni bir Adalet Sarayı kazandırılacağını duyurdu.

Projenin tamamlandığını belirten Tunç, 2025 yılı yatırım programına alındığını ve ihale sürecinin kısa sürede başlatılacağını açıkladı.

KARABÜK’E MODERN VE YÖRESEL MİMARİLİ ADALET SARAYI

Bakan Tunç, yapılacak yeni adalet sarayının Karabük’e ve bölgeye yakışan modern bir yapı olacağını ifade ederek, özellikle Safranbolu’nun tarihi ve yöresel mimarisine uygun şekilde tasarlanacağını vurguladı. “Adalet hizmetlerinin daha etkin ve sağlıklı yürütülmesi için gerekli tüm çalışmalar tamamlandı. 2025 yatırım programına alınan projenin ihale süreci yakında başlayacak” dedi.

BÖLGEYE YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

Konuşmasında bölgedeki diğer yatırımlara da değinen Tunç, Karabük ve çevre illerde altyapı, ulaşım ve kamu hizmetleri alanında önemli projelerin hayata geçirildiğini belirtti. Bakan Tunç, “Karabük ve Batı Karadeniz için büyük projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Belediyelerimizin taleplerini yakından takip ediyor, hizmetlerin vatandaşlarımıza en iyi şekilde ulaşması için çalışıyoruz” diye konuştu.

"RAMAZAN, BİRLİK VE BERABERLİĞİN SİMGESİ"

İftar programında Ramazan ayının önemine de değinen Tunç, bu mübarek ayın yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini söyledi. Tunç, Ramazan'ın manevi atmosferinde, yardımlaşmanın ve birlik içinde hareket etmenin önemine dikkat çekerek, "Rabbim bizleri bayrama da sağlık, huzur ve birlik içinde eriştirsin" temennisinde bulundu.

"TÜRKİYE TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLI"

Bakan Tunç, konuşmasında Türkiye’nin terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü ve güvenlik güçlerinin büyük başarılara imza attığını belirterek, “Bugün şehitlerimizin emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmek en büyük görevimizdir” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, iftar programının ardından Karabük’te çeşitli temaslarda bulunarak, yerel yöneticilerle bir araya geldi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.