Karabük Postası tarafından
08 Haziran, 2017 14:34 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KARDEMİR 5 aylık üretim raporlarını açıkladı

Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş ilk 5 aylık üretim raporlarını açıkladı. KARDEMİR’den yapılan açıklamada Ocak-Mayıs 2017 döneminde, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre sıvı hamdemir üretiminin yüzde 23.3, sıvı çelik üretiminin yüzde 21.9, net hadde mamulü üretiminin ise yüzde 38.2 oranında arttığı bildirildi. Açıklamada aynı dönem içinde KARDEMİR’in sıvı hamdemir üretiminin 747 bin 353,7 tondan 921 bin 538,5 tona ulaşırken, sıvı çelik üretiminin ise 832 bin 745,5 tondan 1 milyon 15 bin 62,4 tona çıktığı kaydedildi. Yılın ilk beş aylık döneminde nihai ürünlerde de önemli oranlarda artış kaydedildiği belirtilen açıklamada, "Ray-Profil ve Kontinü Haddehanede rekor üretimlere ulaşıldı. Ray -Profil Haddehanesinde ray, profil, köşebent, ve maden direği toplam üretimleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33.9’luk artışla 134 bin 343 tondan 179 bin 824,2 tona ulaştı. Net hadde mamulü toplam üretimleri ise yüzde 38.2 artarak 397 bin 628,5 tondan 549 bin 652 tona yükseldi. Geçtiğimiz yıl deneme üretimlerine başlanılan Çubuk Kangal Haddehanesinde ise bu yılın ilk 5 aylık döneminde 92 bin 802,3 ton üretim gerçekleştirildi. KARDEMİR’de kapasite artışına yönelik yatırımlar ve verimlilik artışına yönelik faaliyetlerin üretim sonuçlarına olumlu yansımalarının devam etmesi ve yıl sonu 2 milyon 450 bin tonluk sıvı çelik üretim hedefine ulaşılması bekleniyor" ifadelerine yer verildi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mart, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da bir evde yapılan aramada uyuşturucu yakalandı

Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğü takımlarınca bir ikamette yapılan aramada uyuşturucu husus ile ruhsatsız tüfek ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan bir şahıs tutuklandı.
Edinilen bilgiye nazaran, Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğü takımlarınca tespiti yapılan bir şahsın ikametinde arama yapıldı. Aramada sentetik ecza hapları, 19 gram amfetamin sıkılmış halde tütün, 1 adet ruhsatsız tüfek ile uyuşturucu ticaretinden elde edildiği bedellendirilen bir ölçü nakit para ele geçirildi.
Olayla ilgili iki kuşkulu şahıs gözaltına alındı. Emniyetteki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.K. tutuklandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.