Karabük’te etkili olan kar yağışı sonrası vatandaşlar hayvan ve insan figürlerinin bulunduğu kardan eserleri ortaya güzel eserler çıkarırken, kardan yapılan geline kadınlar örtü takıp kına gecesi yaptı.
Karabük’te yoğun kar yağışıyla birlikte beyaza bürünen caddeler, sokaklar, bahçeler artık çocuklar ve kendini çocuk hissedenler için adeta bir oyun ve eğlence alanına dönüştü.
Kar tanelerinin maharetli ellerle adeta birer sanat eserine dönüştüğü ve görenlerin bir kez daha baktığı kar heykelleri mest etti. Kardan yapılan, aslan, panda, kurt ve birbirinden güzel eserler görenleri kendine hayran bırakırken, yaşanan pandemiden dolayı düğünlerin ve kına gecelerinin yasak olduğu Karabük’te yapılan Kardan gelini süsleyen kadınlar, kına yakmaktan da geri kalmadı. Kardan gelin etrafından toplanan kadınların, kına gecesini yaşattığını eğlenceli video ise sosyal medyada büyük ilgi gördü.


Kardan gelin yapıp, kına gecesi düzenlediler
Çorum’da Galatasaray taraftarlar sokakları bayram yerine çevirdi
Galatasaray’ın şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Çorum’da ve Alaca ilçesinde binlerce taraftar sokaklara döküldü. Kadeş Barış Meydanı ve şehrin ana caddelerinde bir araya gelen her yaştan vatandaş, şampiyonluğu meşaleler ve tezahüratlarla kutladı.
Trendyol Süper Lig’de Galatasaray’ın şampiyonluğunu garantilemesiyle Çorum’da ve Alaca ilçesinde taraftarlar maçın bitiş düdüğüyle birlikte ellerindeki bayraklar ve formalarla sokaklara akın etti. Sarı-kırmızılı taraftarlar, kutlamaların merkezi olan Kadeş Barış Meydanı’nda marşlar eşliğinde doyasıya eğlendi. Şehrin en işlek caddelerinde yüzlerce araçla konvoylar oluşturuldu. Sarı-kırmızılı taraftarlar, bayraklarla süslenen araçlarıyla şehir turu attı.
“İyi ki Galatasaraylıyız”
Maç sonrasında sokağa çıkarak kutlamalara katılan Cüneyt Çeltek, “Çok mutluyuz şu anda duygularımı anlatamıyorum. İyi ki Galatasaraylıyız. Çok teşekkür ediyorum babama anneme. Ben babadan Galatasaraylıyım. Evlatlarımda benimle birlikte bu takımı tutuyorlar. Tüm Galatasaray oyuncularına ve camiasına bizlere bu duyguyu yaşattıkları için çok teşekkür ediyoruz” dedi.
“İlklerin takımı Galatasaray”
Büyük sevinç yaşadığını ifade eden Engin Sadık Öz de, “Bu sene oğlumun 4. şampiyonluğu, doğdu doğalı şampiyonluk kutluyor. Seneye inşallah 5. şampiyonluğu kutlayacağız üst üste. İlklerin takımı Galatasaray. Alkışlayalım” diye konuştu.
“Seneye 5. kez şampiyon olup kendi rekorumuzu tazeleyeceğiz” diye konuştu.
Dört kez üst üste şampiyon olmanın bir kez daha gururunu yaşadığını söyleyen UltrAslan Taraftar Grubu Çorum Koordinatörü olan Mustafa Dalkıç ise, “Gururluyuz ve mutluyuz dört sene üst üste şampiyon olmanın gururu bir kez daha yaşıyoruz. Seneye beşinci kez şampiyon olup kendi rekorumuzu tazeleyeceğiz. İnşallah Avrupa’da aynı başarıyı gösterip şampiyonlar liginde güzel yerlere gelmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.


