Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Aralık, 2015 09:02 tarihinde yayınlandı
0

KARATEKİN Üniversitesi ve CİBUTİ Üniversitesi İşbirliği Anlaşması İmzaladı

ÇANKIRI Karatekin Üniversitesi ve Cibuti Üniversitesi arasında Mevlana, Erasmus değişim programları ve ikili işbirliği anlaşmaları imzalandı.
Konuya ilişkin olarak Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş’ı makamında ziyaret eden Cibuti heyetinde Cibuti Yükseköğretim ve Araştırma Bakanı Dr. Nabil Mohamed Ahmed, Cibuti Üniversitesi Rektörü Dr. Djama Mohamed Hassan, Bakan Danışmanı Dr. Fahmi Ahmed Mohamed ve Cibutti Ankara Büyükelçilik Müsteşarı Mokhtar Mohamed yer alırken Çankırı Karatekin Üniversitesi heyetinde ise Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ziya Şimşek, Prof. Dr. Rıza Gürbüz ve Prof. Dr. İbrahim Demirtaş hazır bulundu.
Cibuti heyeti Türkiye’de ve Çankırı Karatekin Üniversitesinde bulunmaktan çok mutlu olduklarını ifade ederek bu ziyaretin her iki tarafa özellikle de kendilerine çok şey katacağına inandıklarını söylediler.
Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş’ta ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek çok genç bir üniversite olmalarına rağmen teknik altyapısı ve akademik çalışmaları ile şehrin değil artık Türkiye’nin dışa açılan yüzü olmaya başladıklarını ve dünyanın birçok ülkesindeki üniversitelerle işbirliği ve değişim anlaşmaları imzaladıklarını bunun da çok önemli olduğunu öğrencilerine yurt dışı olanakları sağlamak için tüm kapıları zorladıklarını söyledi. Konuşmaların ardından iki rektör arasında Mevlana, Erasmus değişim programları ve ikili işbirliği anlaşmaları imzalandı.
Misafirlerine çeşitli hediyeler veren Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ayrıca misafir heyetin onuruna Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve üniversite yöneticilerinin de katıldığı bir öğle yemeği verdi.
Yemeğin ardından Çankırı Karatekin Üniversitesi Araştırma Laboratuvarlarını da gezen misafir heyete burada Fen Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş tarafından teknik bilgiler verildi.
Laboratuvarlara hayran kalan konuk bakan ve beraberindekiler mutlaka bu laboratuvarlarda eğitim görmek için öğrenci göndermek istediklerini söylediler.
Konuk heyet Çankırı’daki programlarının ikinci bölümünde Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’ı da ziyaret ettiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
swws
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
26 Mayıs, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Karabük’te Kurban Bayramı Tedbirleri Alındı

Karabük’te Kurban Bayramı ile ilgili hazırlıklar tamamlandı. Vatandaşların huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmesi için güvenlik güçleri tarafından tüm tedbirler alındı. Bayram Namazı 05.57’de kılınacak, bayramlaşma programı ise Bayramın ikinci günü Yenişehir Havuzlu Bahçede saat 12.00’de yapılacak

Karabük’te vatandaşların sağlıklı, huzur ve güvenli bir şekilde Kurban Bayramı geçirmesi için emniyet birimleri tarafından tüm tedbirlerin alındığı bildirildi.

27 Mayıs Çarşamba  günü  idrak edeceğimiz Kurban Bayramı nedeniyle Karabük il genelinde Emniyet, Jandarma, Belediye, Sağlık Hizmetleri, Enerjisa, PTT, Defterdarlık ve İlçe Kaymakamlıkları tarafından halkın huzur içinde bir bayram geçirmesi için gerekli tedbir ve önlemler alındı.

Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada;  Karabük halkının huzurlu, güvenli ve iyi bir bayram tatili geçirmesi için gerekli tedbir ve önlemlerin alındığı açıklandı. Emniyet, Jandarma, Belediye, Sağlık Hizmetleri, Enerjisa, PTT, Defterdarlık ve İlçe Kaymakamlıkları tarafından vatandaşların, Kurban Bayramı tatilini huzur ve güven ortamı içerisinde geçirebilmeleri amacıyla tedbirler alındığı kaydedildi. Polis sorumluluk alanı dışında kalan sahada gerekli önlemler İl Jandarma Komutanlığınca alınacak.

Kurban Bayramı nedeniyle yoğunlaşacak olan il merkezinden ilçelere ve ilçeler arasındaki trafik akışını rahatlatıcı gerekli önlemler alınacak. Gerekirse ek güvenlik tedbirleri de alınacak. Kurban Bayramı nedeniyle yoğunlaşacak olan şehir içi ve şehirlerarası trafiğini rahatlatacak otobüs terminali ve garda gerekli ek önlemler alınacak.

KURBANLIK HAYVAN DENETİMLERİ

Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvanların sevklerinin kontrol ve denetimi açısından İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile Belediye Zabıtası gibi tüm kolluk kuvvetleri sıkı bir işbirliği ve koordinasyon halinde olacak, kaçak hayvan hareketlerine karşı düzenlenen yol kontrol ve denetimlerin sayısı artırılacak. İl ve ilçeler arası sevki talep edilen fakat kümelenerek tanımlanmamış, veri tabanına kaydedilmemiş ve yanlarında pasaportları bulunmayan kurbanlık sığır cinsi hayvanların sevklerine izin verilmeyecek. Hayvanların nakil vasıtalarına aşırı yüklenmelerine, nakliye sırasında yaralanma veya gereksiz yere acı ve ıstırap çekmelerine neden olabilecek nakil vasıtaları ile sevklerine izin verilmeyecek.

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ TEDBİRLERİ

Kurban Bayramı öncesinde ve Kurban Bayramı süresince Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün sorumluluğunda ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürlerinin koordinasyonunda İl ve İlçe Müdürlüklerinde yeterli sayıda araç ile nöbetçi veteriner hekimler görevlendirilecek.

Kurbanlık kesimi yapılacak özel işletmeler belirlenecek ve denetlemesi yapılacak.

Kurbanlık hayvan satış yerleri Belediye ile müşterek olarak her gün sabah ve akşam olmak üzere iki kez usulüne uygun olarak temizlenerek dezenfekte edilecek.

SAĞLIK HİZMETLERİ AKSAMAYACAK

Bayram tatili süresince hastanelerde nöbetçi doktor ve yeteri kadar yardımcı sağlık personeli bulundurulacak. Nöbetçi eczanelerin tespiti ile açık bulundurulmaları sağlanacak. Yeteri kadar ambulans ve şoför tefriki ile diğer tedbirler İl Sağlık Müdürlüğünce bir plan dahilinde hazırlanacak.

BELEDİYE HİZMETLERİ AKSAMAYACAK

Kurban Bayramı nedeniyle Belediye Başkanlığınca zabıta, itfaiye, temizlik ve su hizmetleri ile piyasa ve işyerlerinin denetim konuları hususundaki çalışmalar özel olarak, fiyat ve kalite denetimleri için esnaf odaları ile iş birliğine gidilecek. Belediye otobüsleri geç vakitlere kadar ulaşımı sağlayacak, Defterdarlık tarafından eğlence yerlerinin denetimi, Vergi Denetmenlerince sağlanacak. Enerjisa tarafından şehre kesintisiz ve yeterli güçte elektrik verilmesi için gereken önlemler alınacak. Meydana gelebilecek arızalara ve elektrik kesintilerine karşı yeteri kadar ekip ve teknik personel görev başında bulundurulacak. PTT Baş Müdürlüğü tarafından vatandaşların haberleşme hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmeleri için uygun görülecek tedbirler alınacak. Meydana gelebilecek arızalara karşı yeteri kadar ekip ve teknik personel görev başında bulundurulacak. Belirtilen konuların yanında her kurum kendi alanına giren hususlarda ihtiyaç duyulması halinde ilave tedbirleri alacak ve herhangi bir olumsuzluğa meydan verilmeyecek.

İLGİLİ BİRİMLER 24 SAAT GÖREVDE OLACAK

Kurban Bayramı süresince Karabük Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı birimlerin 24 saat görev yapacakları, herhangi bir olayda ise vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunabilecekleri belirtildi. Belediye Birimlerinin 24 saat çalışacak ve Belediyeyi ilgilendiren konularda yine 112 Acil Çağrı merkezinin aranabileceği belirtildi.  Vatandaşlardan  ayrıca, herhangi bir yangın olayında da  112 Acil Çağrı Merkezi aramaları istendi. Kaymakamlıklarca, Kurban  Bayramı nedeniyle vatandaşların huzur ve güvenliğine yönelik benzer önlemler ilçeler itibariyle planlanacak.

BAYRAMLAŞMA PROGRAMI BAYRAMIN 2. GÜNÜ YAPILACAK

Kurban Bayramında Karabük’te  yapılacak olan resmi bayramlaşma töreni ise Bayramın 2. günü olan 28 Mayıs Perşembe günü  saat 12.00’de Yenişehir Havuzlu Bahçede yapılacak. Bayramlaşma programına; Karabük Valisi Oktay Çağatay başta olmak üzere Milletvekilleri ve İl Protokolü ile vatandaşlar katılacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin