Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Kasım, 2024 12:52 tarihinde yayınlandı
0

Karasal iklimde tropikal meyveler ve zeytin yetiştiriyor

Çorum’un Oğuzlar ilçesinde yaşayan 44 yaşındaki marangoz, karasal iklimin yaşandığı bölgede ürettiği tropikal meyve ve zeytin ağaçlarına gözü gibi bakıyor.

Çorum’un Oğuzlar ilçesinde yaşayan ve marangozluk yapan 44 yaşındaki Arif Martinci, hobi olarak endemik ve tropikal meyveler yetiştirmeye başladı. Dünyanın farklı yerlerinden tohumlar getirten Martinci, karasal ve Karadeniz ikliminin hakim olduğu ilçede tropikal meyveler yetiştirmeyi başardı. Meyve ağaçlarına gözü gibi bakan Martinci, zeytin ağacı da dikti. Her yıl ürün çeşitliliğini arttırmaya çalışan Martinci’nin yetiştirdiği bitkileri gören vatandaşlar hayrete düşüyor. Farklı iklim türlerinde yetişen ürünleri ilçede yetiştirmeyi başaran Martinci meyvelerini de almaya başladı. Portakal, limon ve mandalina üreten Martinci, hünnap, dikensiz belen alıcı ve iğde üretimi de yapıyor.

Oğuzlar ilçesindeki Obruk Barajı’nın kenarında yer alan bahçesinde ürettiği meyveleri toplayarak ailesi ve dostlarına ikram eden Martinci, sıcak iklimde yetişen meyveleri yetiştirirken ve ürünleri toplarken büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda galatasaray taraftarlar sokaklari bayram yerine cevirdi cqsZWxdR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 08:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da Galatasaray taraftarlar sokakları bayram yerine çevirdi

Galatasaray’ın şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Çorum’da ve Alaca ilçesinde binlerce taraftar sokaklara döküldü. Kadeş Barış Meydanı ve şehrin ana caddelerinde bir araya gelen her yaştan vatandaş, şampiyonluğu meşaleler ve tezahüratlarla kutladı.

Trendyol Süper Lig’de Galatasaray’ın şampiyonluğunu garantilemesiyle Çorum’da ve Alaca ilçesinde taraftarlar maçın bitiş düdüğüyle birlikte ellerindeki bayraklar ve formalarla sokaklara akın etti. Sarı-kırmızılı taraftarlar, kutlamaların merkezi olan Kadeş Barış Meydanı’nda marşlar eşliğinde doyasıya eğlendi. Şehrin en işlek caddelerinde yüzlerce araçla konvoylar oluşturuldu. Sarı-kırmızılı taraftarlar, bayraklarla süslenen araçlarıyla şehir turu attı.

“İyi ki Galatasaraylıyız”

Maç sonrasında sokağa çıkarak kutlamalara katılan Cüneyt Çeltek, “Çok mutluyuz şu anda duygularımı anlatamıyorum. İyi ki Galatasaraylıyız. Çok teşekkür ediyorum babama anneme. Ben babadan Galatasaraylıyım. Evlatlarımda benimle birlikte bu takımı tutuyorlar. Tüm Galatasaray oyuncularına ve camiasına bizlere bu duyguyu yaşattıkları için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“İlklerin takımı Galatasaray”

Büyük sevinç yaşadığını ifade eden Engin Sadık Öz de, “Bu sene oğlumun 4. şampiyonluğu, doğdu doğalı şampiyonluk kutluyor. Seneye inşallah 5. şampiyonluğu kutlayacağız üst üste. İlklerin takımı Galatasaray. Alkışlayalım” diye konuştu.

“Seneye 5. kez şampiyon olup kendi rekorumuzu tazeleyeceğiz” diye konuştu.

Dört kez üst üste şampiyon olmanın bir kez daha gururunu yaşadığını söyleyen UltrAslan Taraftar Grubu Çorum Koordinatörü olan Mustafa Dalkıç ise, “Gururluyuz ve mutluyuz dört sene üst üste şampiyon olmanın gururu bir kez daha yaşıyoruz. Seneye beşinci kez şampiyon olup kendi rekorumuzu tazeleyeceğiz. İnşallah Avrupa’da aynı başarıyı gösterip şampiyonlar liginde güzel yerlere gelmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin