Reklam
Reklam
karadenizin en buyuk fidanligi yangin bolgelerine on binlerce fidan gondermeye hazir
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Temmuz, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
0

Karadeniz’in en büyük fidanlığı, yangın bölgelerine on binlerce fidan göndermeye hazır

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük orman fidan üretim merkezlerinden biri olan Samsun Orman Fidanlık Müdürlüğü, Ege ve Akdeniz Bölgelerinde yaşanan orman yangınlarının akabinde, yaraların sarılmasına katkı sağlamak gayesiyle on binlerce fidanı bölgeye göndermeye hazır bekliyor. Türkiye’nin yeşillendirilmesi ve yanan alanların yine ormanlaştırılması için kıymetli bir vazife üstlenen müdürlük, yıllık 6 milyon fidan üretim kapasitesiyle dikkat çekiyor.

Türkiye’nin en büyük fidan üretim merkezlerinden biri olan Samsun Orman Fidanlık Müdürlüğü, Bafra, Vezirköprü, Çorum, Amasya ve Tokat’taki şeflikleriyle birlikte yılda 6 milyon fidan üreterek hem Türkiye’nin yeşillenmesine katkı sağlıyor hem de yangın sonrası alanların tekrar ormanlaştırılması için hazır bekliyor. Ladin, sedir, karaçam ve sarıçam üzere orman ağaçlarının yanı sıra aromatik bitkilerin de üretildiği müdürlük, okul bahçelerinden mezarlıklara kadar birçok alanda kullanılan fidanlarla geleceğe nefes oluyor.

Alpaslan Kadı: “134 çeşitte fidan üretiyoruz”

Samsun Orman Fidanlık Müdürü Alpaslan Kadı, müdürlüğün Amasya Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olduğunu ve Samsun-Çarşamba Havaalanı yolu üzerinde stratejik bir pozisyonda bulunduğunu belirtti. Kadı, “Samsun Orman Fidanlık Müdürlüğü olarak yılda 6 milyon fidan üretmekteyiz. Türkiye’nin yeşillendirilmesine katkıda bulunmaktayız. Türkiye’nin en büyük fidan üretim merkezlerinden biri olan müdürlüğümüz yılda 6 milyon fidan üreterek Türkiye’nin farklı kentlerine gönderiyor. 134 değişik tıpta fidan üretiyoruz” dedi.

Kadı, üretilen fidanların Orman Genel Müdürlüğü’nün ağaçlandırma alanlarında, kamu kurum ve kuruluşların bahçelerinde ve Ulusal Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında bedelsiz olarak verildiğini söz etti. Makul günlerde vatandaşlara da fiyatsız fidan dağıtımı yaparak ormanların yararlarını artırdıklarını belirten Kadı, “2025 yılında bugüne kadar bedelsiz fidan dağıttık. Orman Genel Müdürlüğü’nün muhtaçlığı olan karaçam, sarıçam, kızılçam üzere orman ağaçlarını, süs bitkisi olarak ateş dikeni, alev çalısı, gül, ortanca üzere birçok çeşitte üretim yapmaktayız” diye konuştu.

Orman yangınlarının olduğu bölgelere muhtaçlık duyulduğu takdirde fidan desteği yapıldığını vurgulayan Kadı, Samsun ve öbür orman fidanlık müdürlüklerinin bu süreçteki yerinin ve kıymetinin çok başka olduğunu kaydetti.

Vatandaşlar, diledikleri vakit Samsun Orman Fidanlık Müdürlüğü ve bağlı şeflikleri ziyaret ederek fidan temin edebiliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fenerbahceli taraftarlar da galatasaraylilari yalniz birakmadi iHua41yg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Fenerbahçeli taraftarlar da Galatasaraylıları yalnız bırakmadı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, Galatasaray’ın şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından sokaklara çıkan taraftarlar kutlama yaparken, bazı Fenerbahçe taraftarlarının da eğlenceye katılması renkli görüntüler oluşturdu.

Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Galatasaray, sahasında Antalyaspor’u 4-2 mağlup ederek sezonun bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Şampiyonluğun ardından Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kutlamalar yapıldı. İlçe merkezinde bir araya gelen sarı-kırmızılı taraftarlar meşaleler yakıp tezahüratlar eşliğinde şampiyonluğu kutladı. Kutlamalar sırasında bazı Fenerbahçe taraftarlarının da eğlenceye katıldığı görüldü. Sarı-lacivertli taraftarlar, uzun yıllardır yaşayamadıkları şampiyonluk sevincini Galatasaray’ın şampiyonluğunda yaşamaya çalıştıklarını ifade etti.

Kutlamalar gece geç saatlere kadar sürerken, bölgede polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin