Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Eylül, 2024 12:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karadeniz’de teknesi ile kaybolan balıkçı bulundu

Balık tutmak için açıldığı Karadeniz’de teknesi bozulunca kayıplara karışan vatandaş, balıkçı arkadaşları tarafından sağ olarak bulundu.
Bartın Limanı boğaz mevkiinde, önceki gün saat 21.00 sıralarında 7 metre uzunluğundaki Bacanak-2 isimli teknesiyle denize açılan balıkçı Baykal Özdemir, saat 01.30’da arkadaşlarını arayarak teknesinin bozulduğunu söyledi. Arkadaşlarının ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen ekipler hem havadan hem karadan arama çalışması başlattı. Dün yapılan tüm çalışmalara rağmen Özdemir ve teknesine ait herhangi bir ize rastlanamadı. Balıkçılar da tekneleri ile Özdemir’i bulmak için denize açıldı.
Sabah saatlerinde Özdemir’in teknesi, Kastamonu’nun Cide ilçesi açıklarında, kendisini aramak için denize açılan arkadaşları Sedat Kalaycı, Mevlüt Aras ve Semih Kaya tarafından bulundu. Teknede bulunan Özdemir, balıkçılar tarafından sağ olarak kurtarıldı. Özdemir, kendisini bulan balıkçılar tarafından Cide Limanına getirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri de Özdemir’i bulan balıkçıların teknesine eşlik etti. Özdemir’in herhangi bir sağlık sorununun olmadığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Temmuz, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Türkeli’nin 5 köyüne baz istasyonu

Sinop’un Türkeli ilçesine bağlı Işıklı, Alagöz, Kuz, Hacı ve Oymayaka köylerini kapsayacak olan verici baz istasyonu talebi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından onaylandı.
Uzun müddettir gündemde olan ve bölge halkı tarafından büyük bir muhtaçlık olarak lisana getirilen tüm operatörleri kapsayan verici baz istasyonu projesi kapsamında çalışmaların yaklaşık 2-3 ay içerisinde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulması bekleniyor.
Merkez baz istasyonu direği, 80 metre yüksekliğinde olarak Alagöz Köyü Merkez Mahallesi’ne konuşlandırılacak.
Muhtarlardan teşekkür mesajı
Işıklı Köyü Muhtarı Abdulkerim Demircan ve Alagöz Köyü Muhtarı Ümit Yüksel yaptıkları ortak açıklamada, sürece katkı sağlayan tüm isimlere teşekkür ederek şu tabirleri kullandılar:
"Bu değerli hizmetin köylerimize kazandırılmasında emeği geçenlere köylerimiz ismine teşekkür ediyoruz."
Projenin tamamlanmasıyla birlikte, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların cep telefonu ve internet erişiminde yaşadığı meselelerin büyük ölçüde tahlile kavuşması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin