Reklam
Reklam

Karadeniz’de ’romatizmal’ hastalar ozon tedavisine koşuyor

karadenizde romatizmal hastalar ozon tedavisine kosuyor yfJqa56b
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Nisan, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
0

Samsun Şehir Hastanesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları (GETAT) Merkezi’nde romatizmal ağrı şikâyeti olan hastalar yoğunluk oluştururken, ozon tedavisi en çok tercih edilen uygulama olarak dikkat çekiyor.

Samsun Şehir Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren GETAT Merkezi, özellikle romatizmal hastalıkları olan vatandaşların yoğun ilgisini görüyor. Karadeniz Bölgesi’nde yaygın olarak görülen romatizmal rahatsızlıklar nedeniyle merkeze yapılan başvurularda dikkat çekici bir artış yaşanırken, uygulanan tedaviler arasında ozon tedavisi ilk sırada yer alıyor.

GETAT Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Bahadır Yazıcıoğlu, 2020 yılından itibaren hizmet veren merkezde özellikle romatizmal hastalıkların ön planda olduğunu söyledi. Yazıcıoğlu, “GETAT 2020 yılından itibaren hastanemizde hizmet vermektedir. Burada verdiğimiz hizmetler kapsamında akupunktur, sülük, hacamat, kuru terapi ve mezoterapi uygulamaları yer almaktadır. Bu uygulamalar arasında en yoğun olarak ozon tedavisi uygulanmaktadır” dedi.

2025 yılı verilerine de değinen Yazıcıoğlu, ozon tedavisine olan ilginin dikkat çekici olduğunu belirterek, “2025 yılında ozon tedavisi kapsamında yaklaşık bin hasta merkezimize başvurdu. Bunu 350-400 hasta ile akupunktur tedavisi takip etti. Hastalarımız genellikle ağrı şikâyetleriyle geliyor” diye konuştu.

“Hasta sayısında da artış”

Son dönemde tamamlayıcı tedavi yöntemlerine ilginin arttığını vurgulayan Yazıcıoğlu, “Ağrı konusunda özellikle Karadeniz Bölgesi’nde yaygın olan romatizmal hastalıklar dikkat çekmektedir. Bu nedenle, romatizmal ağrı şikâyeti olan hastalar merkezimize yoğun şekilde başvurmaktadır. COVID döneminde uygulanan tedavilere bağlı olarak kalça ağrısı yaşayan hasta sayısında da artış gözlemlenmiştir. Romatizmal ağrısı olan hastalar ozon tedavisi almakta, bunun yanı sıra akupunktur tedavisiyle de desteklenmektedir” şeklinde konuştu.

“Merdiven altı uygulamalara itibar etmemeli”

Merkezde uygulanan yöntemlerin modern tıbbın alternatifi olmadığını özellikle vurgulayan Yazıcıoğlu, “Hastalarımızı modern tıp yöntemleri temelinde değerlendiriyor, GETAT uygulamalarıyla entegre ederek bütüncül bir yaklaşım sunuyoruz. Bu yöntemler alternatif değil, tamamlayıcıdır. Merdiven altı diye tabir edilen yerlerde yapılan uygulamalara itibar edilmemeli. Vatandaşlarımız tedavilerini mutlaka yetkili ve bilimsel şekilde hizmet veren merkezlerde yaptırmalıdır” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yanlış okula giden adayı jandarma sınava yetiştirdi

yanlis okula giden adayi jandarma sinava yetistirdi 1a7g7zs9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’un Havza ilçesinde sınav merkezini karıştıran üniversite adayı, jandarma ekiplerinin yardımıyla sınava yetişti.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) bugün saat 10.15’te başladı. Samsun’un Havza ilçesinde sınava gireceği okulu karıştıran bir aday, İlçe Jandarma Trafik ekipleri tarafından sınava zamanında yetiştirildi. Jandarma ekipleri, öğrenciyi resmi araçla alarak sınava gireceği okula götürdü.

Bizi sosyal medyadan takip edin