Karabük Postası tarafından
17 Nisan, 2023 11:28 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karadeniz’de karaya oturan gemide yük tahliye çalışması başlatıldı

Kastamonu’nun Cide ilçesinde sürüklenerek karaya oturan kuru yük gemisinin kurtarılması çalışmaları çerçevesinde yükler tahliye edilmeye başlandı. Edinilen bilgiye göre, Yunanistan’ın Pire Limanından Gürcistan’ın Poti Limanına giden Antigua Barbuda bayraklı Maren adlı konteyner gemisi, 2 Nisan tarihinde Kastamonu’nun Cide’nin Alayazı köyü mevkiinde sürüklenerek karaya oturdu. Gemide bulunan personelin ihbarı üzerine İnebolu Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri geminin olduğu bölgeye giderek tedbir aldı. Gemide bulunan 14 personelden 13’ü ekipler tarafından tahliye edilerek Cide ilçesinde otele yerleştirildi. Gemi kaptanı ise gemiyi terk etmedi. Karaya oturması sebebi ile alt kısmında yırtık oluşan gemide onarım çalışması yapıldı. Son olarak gemide yük boşaltma çalışması başlatıldı. İlk olarak gemideki yakıt tahliye edilirken, şimdi de gemideki konteynerler vinçli bir gemi ile tahliye ediliyor. Yüklerin tahliye edilmesinin ardından geminin römorkör yardımı ile çekileceği öğrenildi. Gemideki çalışmalarla ilgili bilgi veren Cide Kaymakamı Tuncay Karataş, “Yunanistan'ın Pire Limanı'ndan Gürcistan'ın Poti Limanı'na giden Maren adlı konteyner gemisi Alayı köyü mevkiinde karaya oturmuştur. Dümen kilitlenmesi nedeniyle kıyıya sürüklendiği değerlendirilen gemiden personeli tahliye edilmiş olup konteyner tahliye çalışmaları ise devam etmektedir” dedi. (İHA)

blank
Mustafa Akgün tarafından
23 Nisan, 2025 14:02 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te İhracat Söyleşileri Semineri Gerçekleşti

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ve Dış Ticaret Elçileri (DTE) iş birliğiyle düzenlenen İhracat Söyleşileri Semineri, Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Seminere, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Karabük Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Hüseyin Kılıç, Karabük Teknokent Genel Müdürü Samet Nohutçu ve çok sayıda öğrenci ile iş insanları katıldı.

Seminerde Afrika Ticaret Merkezleri Kurucusu Utku Bengisu, Afrika pazarının önemi ve gelecekteki büyüme potansiyeli hakkında bilgiler verdi. Bengisu, Afrika'nın hızla artan nüfusu, genç iş gücü ve dijitalleşme ile ekonomik açıdan güçlendiğini belirtti. Ayrıca, altyapı projeleri, sanayi yatırımları ve teknoloji sektöründeki gelişmelerin kıtanın kalkınmasına katkıda bulunduğunu vurguladı. Türkiye ile Afrika arasındaki ticari ilişkilerin son dönemlerde ivme kazandığını anlatan Bengisu, Türk firmalarının Afrika pazarına girişte izlemeleri gereken adımlar ve çözüm önerileri hakkında bilgiler paylaştı. Ayrıca, Karabük Üniversitesi’nde öğrenim gören Afrikalı öğrencilerle iş birliklerinin nasıl kurulabileceği konusunda da katılımcılara önerilerde bulundu.

Programın sonunda, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Afrika pazarına yönelik çalışmalar ve bölgenin ihracatını geliştirmeye katkılarından dolayı Utku Bengisu’ya plaket takdim etti. Katılımcılar, seminer sonunda Bengisu ile bire bir görüşme fırsatı da yakaladı. Seminer, toplu fotoğraf çekimi ve öğrenci kulüplerinin stantlarının ziyaret edilmesiyle sona erdi. Başkan Çapraz, ihracat konusunda detaylı bilgi ve destek almak isteyenlerin Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın Dış Ticaret ve Proje Geliştirme Birimi’ni ziyaret edebileceklerini belirtti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.