Artvin’in Hopa ilçesinde bu yıl 26’ncısı düzenlenen Milletlerarası Hopa Plaj Voleybolu Turnuvası, Türkiye, Gürcistan, Ukrayna ve İran’dan gelen sportmenlerin kıyasıya uğraşına sahne oluyor.
Artvin’in Karadeniz’e kıyısı olan ilçesi Hopa, bu yıl 26’ncısı gerçekleştirilen Memleketler arası Hopa Plaj Voleybolu Turnuvası ile sporseverleri bir ortaya getirdi. Bioderma Pro Beach Tour Türkiye Serisi Hopa Etabı çerçevesinde düzenlenen tertibe dört ülkeden toplam 44 profesyonel atlet katıldı.
Kadın ve erkek kategorilerinde oynanan müsabakalar, şenlik alanında ağır izleyici ilgisiyle sürüyor. Turnuvanın ikinci gününde oynanan karşılaşmalar çekişmeli anlara sahne olurken, bilhassa bayan voleybolcuların sergilediği performans büyük beğeni topladı.
Turnuvaya Türkiye’nin yanı sıra Gürcistan, Ukrayna ve İran’dan gelen sportmenler, Hopa kıyısında adeta görsel bir şölen sundu. Tribünleri dolduran sporseverler ise uğraşları coşkuyla takip etti.
Sporun birleştirici gücüyle birlikte Hopa’nın toplumsal ve kültürel tanıtımına da katkı sağlayan tertip, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekti.
Final müsabakalarının bugün oynanmasıyla birlikte tertip sona erecek.


Karadeniz sahilinde uluslararası voleybol coşkusu
Eşini odunla döverek öldürdü
Gümüşhane’nin Torul ilçesinde bir kişi bugün eşini odunla döverek öldürdü.
Olay saat 14.15 sıralarında ilçedeki Merkez mahalle Değirmen yanı mevkiinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Halis Pekin (27) bilinmeyen bir nedenle eşi Arzu Pekin’i (26) evlerinin önündeki odun istiflenen alanda tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından Pekin eşini odunla döverek öldürdü. Ardından da kendisine ait kamyonet ile olay yerinde kaçtı. Şahsa ait kamyonet ilçe dışında Gümüşhane-Trabzon karayolu kenarından terk edilmiş halde bulunurken, Pekin’in yakalanması için çalışma başlatıldı.
Arzu Pekin’in cansız bedeni ise olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

