blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2024 12:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı bilgilendirme toplantısı Kastamonu’da yapılacak

Karadeniz havzasındaki iller ve ülkeleri kapsayan Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı ile ilgili bilgilendirme toplantısı Kastamonu’da düzenlenecek.
Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamına dahil şehirlerden olan Kastamonu’da, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ve programın ulusal otoritesi Avrupa Birliği Başkanlığı işbirliğinde toplantı düzenlenecek. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Konferans Salonunda, yarın saat 14.00’de düzenlenecek toplantıya, programa dahil olan 25 ilin merkezi yönetimin yerel teşkilatları, yerel yönetimler, kamu hukukuna tabii kuruluşlar, eğitim ve araştırma kurumları ile kar amacı gütmeyen kuruluşların temsilcileri doğrudan katılabilecek.
Toplantıda, “Sınır Ötesi İşbirliği Programları-Interreg”, “Karadeniz havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı”, Karadeniz Havzası Programı ikinci teklif verme çağrısı kuralları, ortaklık kurulması ve hibe başvuru paketi ve proje başvuru süreci ve dikkat edilmesi gereken hususları içeren 5 başlık altında gerçekleştirilecek oturumlar ile katılımcılara program hakkında bilgiler verilecek. Toplantı sonunda ise katılımcıların programa ilişkin değerlendirme ve soruları alınacak.
Türkiye’de uygulama alanı İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çankırı, Sinop, Samsun, Tokat, Çorum, Amasya, Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin ve Gümüşhane’yi kapsayan programın 2021-2027 dönemi II. proje teklif çağrısı 29 Mart tarihinde yayınlandı. Program çerçevesinde eş finansman dahil olmak üzere toplamda 52 milyon avro tutarında kaynak, Türkiye ve havzadaki diğer program ülkelerinden uygun kurum ve kuruluşların kullanımına sunulacak.
Program alanında yer alan ve program belgesinde potansiyel yararlanıcı olarak tanımlanan tüm kurum ve kuruluşlar, 28 Haziran tarihine kadar proje başvurusunda bulunabilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Kastamonu’nun Tosya ilçesi D100 karayolunda iki arabanın çarpışması sonucunda meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.
Kaza, Tosya ilçesi D100 karayolu Yazıçam mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, İstanbul istikametinde seyir halinde olan A.O. idaresindeki 18 DU 361 plakalı araba, dinlenme tesisine girmek için kavşaktan dönüş yapan B.G. yönetimindeki 05 RD 669 plakalı arabayla çarpıştı. Kazda her iki araçta bulunan 5 kişi yaralandı.
İhbar üzerine olay yerine gelen sıhhat grupları tarafından birinci müdahalesi yapılan yaralılar, Tosya Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin