Karabük Belediyesi tarafından 60 adet otobüsün tamamı düzenlenen törenle hizmete girdi. Otobüslerin hizmete alınması nedeniyle tören düzenlendi. Törende konuşan Belediye Başkanı Rafet Vergili, 14 yıllık hizmet süresinde yaptığı çalışmaları anlatarak dikkat çeken ifadeler kullandı. Vergili; "Yeni gençlerimiz başka Belediye Başkanı göremediği için her zaman Belediye Başkanı benim olacağımı zannediyorlar, bu şekilde de çalışmaya devam edeceğiz" dedi
Karabük'ün uzun zamandır devam eden toplu ulaşım sorunu Karabük Belediyesi tarafından yeni alınan 60 adet otobüsün tamamının hizmete girmesiyle birlikte çözüme kavuştu. Yeni Otobüslerin hizmete alınması nedeniyle 100. Yıl Kültür Merkezi Garajında tören düzenlendi. Törene Vali Fuat Gürel'in yanı sıra, Belediye başkanı Rafet Vergili, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Örgütlerinin Temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
"YENİ GENÇLERİMİZ KARABÜK'TE BENDEN BAŞKAN BELEDİYE BAŞKANI GÖRMEDİ"
Törende konuşan Belediye Başkanı Rafet Vergili, 14 yıllık hizmet süresince yaptığı çalışmaları anlatarak, "Yeni gençlerimiz başka Belediye Başkanı göremediği için her zaman Belediye Başkanı benim olacağımı zannediyorlar, bu şekilde de çalışmaya devam edeceğiz. 14 senelik Belediye başkanıyım. 14 seneden bu tarafa Karabük’e hizmet ediyoruz. 14 seneden bu tarafa meydan olmayan şehre meydan yaptık. Yolları olmayan şehrin yolarlını yaptık, şehrin yüzde 70’ini asfaltladık. Yeni bulvarlar açtık. Bazıları tenkit ederler, asansör yapmakla belediye başkanı olur mu diye. Asansörleri yaptık, yürüyen merdivenleri yaptık en iyi belediye başkanlığını yaptık. İki tane köprü yaptık. İki tane alt geçit yaptık, Bunları belediyenin imkanları ile yapıyoruz. Kütüphanemizi, Pazar yerlerimizi, dolmuş duraklarımızı yaptık. 128 tane park yaptık. 28 tane sosyal yaşam merkezi yaptık. Emekli evi yaptık. Yaşlı bakım hizmet birimini kurduk. Sokak hayvanları için hayvan bakım merkezi yaptık. Mezbahanemizi yaptık. Kentsel dönüşümümüz devam ediyor.Emekli evleri ile ilgili yer temini yaptık. Spor vadisini bitirdik. Çamlıkta güzel bir yaşam alanı yaptık bununda açılışı yapacağız.Karabük’e en güzel hizmetleri, en kaliteli hizmetleri ve Karabük’te en ucuza yaşamayı sağlamak için tüm gayreti gösterdik. Şu anda Türkiye’ de en kaliteli suyu ve en ucuz suyu Karabük halkı içmektedir” dedi
"KARABÜK’TE ÇOK KONFORLU ULAŞIM VE UCUZ ULAŞIMI HALKIN HİZMETİNE SUNDUK"
Karabük'te çok konforlu ve ucuz ulaşımı halkın hizmetine sunduklarını ifade eden Başkan Vergili; "Karabük Belediyesinin yapmış olduğu hizmetlerin açılışları önümüzdeki aylarda devam edecek ve bu açılışlarla Karabük’ün çehresi bir kez daha değişecek . Ulaşımda problemimiz vardı Karabük’te çok konforlu ulaşım ve ucuz ulaşımı halkın hizmetine sunduk. Karabük’te bir daha 65 yaş ve üstü otobüse binip binemeyeceğini konuşamayacak. Engeli ben otobüse binebilir miyim, binemez miyim veya horlandım diye bir daha konuşamayacak. Her encümende en az 10 tane dolmuş ve otobüs şikayeti geliyordu. İnşallah bunların hiç birisi bir daha gelmeyecek. Bizim görevimiz sizlerin layık olduğunu hizmeti bizlerin sunmasıdır. Son bir buçuk iki ay içerisinde yapacağımız açılılarla Karabük’ün çehresi bir kez daha değişmiş olacak. Bu otobüsleri Karabük Belediyesinin kendi bütçesi ile aldık. Karabük halkından toplamış olduğumuz 1 lira paralarla aldık. Bugün rüşvetin, torpilin konuşulmadığı bir Karabük Belediyesi var. Şu anda 150 tane otobüs şoförü alındı hangi arkadaşın torpili varmış sorabilirsiniz. Hepsi imtihandan geçtikten sonra en iyi şoförler arasından seçim yapıldı. Bugüne kadar hiçbir para sıkıntısı çekmeyen belediye Karabük Belediyesi. Halkımızın duaları ile tüm kapılar açılmaya devam ediyor.Halkımızdan dua ve desteklerini yine bekliyoruz” dedi.
Karabük Valisi Fuat Gürel de yaptığı konuşmada, Karabük Belediyesi tarafından 60 toplu taşıma aracı alınarak Karabük'ün önemli sorunlarından bir tanesinin daha çözüldüğünü söyledi.
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve ekibine teşekkür eden Gürel, "Bunlar vatandaşımızın konforu için yapılan şeyler. Belediyelerimiz vatandaşlara hizmet etmek adına ne gerekirse yerine getiriyor. Karabük'ün böyle bir hizmete ihtiyacı vardı. Bu ihtiyacın giderilmesi konusunda güzel bir adım oldu. Bu araçlar son model, günümüz standartlarına uygun güzel araçlar. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun." dedi. (Haber Merkezi)
Bartın’da otomobil kırmızı ışıkta duran tırın dorsesine ok gibi saplandı. Feci kazada önce araçta sıkışan yaralı sürücü, ardından ise otomobil saplandığı tırın dorsesinden kurtarıldı.
Bartın Gölbucağı Kavşağı’nda şehir merkezi istikametine seyir eden S.T. idaresindeki 34 BJG 526 plakalı otomobil, kırmızı ışıkta duran K.D idaresindeki 74 BE 133 kupa plakalı tırın dorsesine arkadan çarptı. Dorseye ok gibi saplanan otomobilin ön kısmında büyük hasar görürken, sürücüsü ise araç içerisinde sıkıştı. Kazanın ardından aracın kornası da takılı kaldı. Kaza ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, sıkışan sürücüyü kurtarma çalışması yürütürken, korna sesini de kesmeye çalıştı. Ekipler zaman zaman yeniden çalan korna sesini kesmeyi başarırken, uzun uğraşlar sonucu da araçta sıkışan sürücü de araçtan çıkarıldı. Sıkıştığı yerden kurtarılan sürücü S.T, sedye ile ambulansa götürülerek, ilk müdahalesi yapıldı. İlk müdahalenin ardından sürücü Bartın Devlet Hastanesi’ne götürülerek, tedavi altına alındı.
Otomobil saplandığı dorseden kurtarıldı
Kaza nedeniyle oto sanayiden il merkezine istikametindeki yol ulaşıma geçici süre kapanırken, çarpışmanın etkisiyle ok gibi dorseye saplanan otomobil ile tır, yapılan ileri geri manevralarla birbirinden ayrıldı. Sürücüsü tarafından tırın hareket ettirilmesi, çekici yardımıyla da otomobilin götürülmesinin ardından bölgedeki trafik normale döndü.
Tır sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, yaralanan otomobil sürücüsünün ise hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.