Mustafa Akgün tarafından
18 Mart, 2025 13:17 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 1

Karabük’ün Tarihi ve Kültürel Değeri: Havuzlu Bahçe Sosyal Tesisleri’nde Ramazan Menüsü Yarı Fiyatına!

Karabük’ün kültürel ve tarihi değerlerinden biri olan Havuzlu Bahçe Sosyal Tesisleri, geçtiğimiz yıl Karabük Belediyesi tarafından yeniden hizmete açıldı.

Bu tesis, Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nın temellerinin atıldığı 3 Nisan 1937 tarihinde, ulusal bağımsızlığın ekonomik bağımsızlıkla taçlandığı dönemde, Yenişehir Bölgesi’nde şehrin kimliğine önemli katkılarda bulundu.

Havuzlu Bahçe Sosyal Tesisleri Karabük’te Yeniden Hayat Buldu

Uzun yıllar atıl kalan ve kapalı kalan Havuzlu Bahçe, geçmişte Karabük’te hem kızlar hem de erkekler için yüzme sporunun yapıldığı Türkiye’nin örnek sosyal tesislerinden biri olarak hafızalarda yer aldı.

Günümüzde ise Karabük Belediyesi Hizmet A.Ş. tarafından işletilen tesis, yüzme havuzu ve kafe-restoran hizmetleriyle halka hizmet veriyor. Ramazan ayına özel iftar menüleri hazırlamaya başlayan tesis, bu dönemde ziyaretçilerine uygun fiyatlarla hizmet sunmaya devam ediyor.

Ziyaretçiler, iftar için rezervasyon yaptırmak istediklerinde 0 507 165 78 78 numaralı telefonu arayarak kolayca yer ayırtabilirler.

Havuzlu Bahçe Sosyal Tesisleri, Karabük halkının sosyal yaşamına katkıda bulunmayı ve tarihi değerlerini yaşatmayı amaçlayan önemli bir mekân olma özelliğini sürdürüyor.

Yorumlar

  1. Sadık ÖZ

    Havuzlu Bahçenin yeniden açılması Tam isabet bununla birlikte Yenişehir Sineması ve yazlık sinemanın da açılması gerekir, hepsinden önemlisi bunlardan halkın tam manasıyla istifade etmesi için işletmeciliğini de bizzat belediyenin yapması şarttır, özel sektöre kiraya verilmesi durumunda amacına ulaşmış olmaz çünkü bu ülkede rekabetçi serbest piyasa ekonomisinin hiç bir manası kalmadı sermaye sahipleri rekabet etmek yerine zam üstüne zam yaparak pahalılığın ve enflasyon artışı ile halkın ezilmesi ile kendi ceplerine daha çok para girmesini sağlamışlardır.
    Ne yazık ki devlet de bunu yapanlar ile tam ve etkili bir mücadele yapamamaktadır.
    Saygılarımla..

Yeni yorumlara kapalı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çorum’da Nisan karı: Ekipler yollarda teyakkuza geçti

Çorum’da kar yağışı tesirli olmaya başladı. Karayolları takımları tarafından kar yağışının tesirli olduğu yolda küreme çalışması başlatıldı.
Meteorolojinin soğuk hava iddiasında bulunduğu Çorum’da hava sıcaklığının düşmesinin akabinde kar yağışı tesirli olmaya başladı. Vilayet merkezinde de yağan kar yağışı yüksek rakımlı bölgeleri beyaza bürüdü. Kar yağışı ile birlikte Çorum Belediyesi, Vilayet Özel Yönetimi ve Karayolları grupları teyakkuza geçti. Gruplar akşam saatleri itibariyle başlayan kar yağışının tesirli olduğu bölgelerde tuzlama ve küreme çalışması yürütüyor. Kar yağışı sebebiyle Çorum-Samsun karayolunda şoförler suratlarını düşürerek ilerliyor.
Çorum-Samsun karayolunda seyir halinde olan şoförlerden Eren Atalay, "Şu anda Nisan ayının ortalarındayız. Birinci sefer bu türlü bir kar yağışı ile karşılaşıyoruz. Şu an Çorum-Samsun karayolu ortasındayım ve ağır bir kar yağışı ile karşı karşıyayız. Bu aylarda hiç beklemediğimiz şeylerden bir tanesi kar yağmasıydı. Çok telaşlıyız, seyahatte da zorluk çekiyoruz. Buradan trafikteki bütün araç sahiplerine, sürücülere, tır sürücülerimize ve taksilere dikkatli olmalarını, inşallah hiçbir kaza bela olmadan seyahatlerini geçirmelerini diliyorum" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.