Karabük Postası tarafından
05 Kasım, 2023 13:49 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’ün Demir Çeliğine Vurgu

Melek Zeynep Bulut’un performatif, deneysel bir mekan kurgusu olan eseri “Açık Yapıt”, Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamaları kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Türkiye’de bu özel davetle ilk kez gösterime açılan “Açık Yapıt”, 19 Kasım’a dek ziyaret edilebilecek. Melek Zeynep Bulut’un performatif, deneysel bir mekan kurgusu olan eseri “Açık Yapıt”, Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamaları kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı özel daveti ile ziyarete açılan esere sanatseverler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. “Son 20 yılın en etkili eserlerinden biri oldu” Açık Yapıt, Haziran 2023’te Londra Bienali’nde tarihi Somerset House’un avlusunda sergilenmesinin ardından 47 ülke ve 22 üniversite arasından seçilerek “Public Award”ı kazanmıştı. Bu teatral anıt, çeşitli çağdaş sanat otoriteleri tarafından “Son Anıt” olarak yorumlanarak sergilendiği ilk günden itibaren uluslararası basında önemli bir yer edindi. Eseri görmek için Karabük’ten geldiğini söyleyen uzman sanat tarihçisi Büşra Nur Altan, “Bu eser hem dünya çapında ödül almış olması sebebiyetiyle hem de metal malzemenin kullanımı açısından benim için önemliydi. O yüzden görmek için çok güzel bir eser olmuş. Melek Hanım'ı tebrik ediyorum. Ben demirin şehri Karabük'ten geliyorum bu eseri görmek için. Eserde metal malzemeden yapıldığı için kendi şehrimle özdeştirdim” diye konuştu. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ağustos, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ordu’da otomobil park halindeki tıra çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Ordu’nun Altınordu ilçesinde arabanın park halindeki tıra çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
Kaza, Karacaömer Mahallesi Ordu Etraf Yolu’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Can Hoşgör (42) idaresindeki 34 PR 7865 plakalı araba, yolun cep kısmında park halindeki 19 ADS 388 plakalı tıra çarptı. Kazada otomobildekl bulunan Leyla Güler (72), Şifa Hoşgör (39) ve Ali Eymen Hoşgör (12) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, jandarma, itfaiye ve sıhhat grupları sevk edildi. Yaralılar, olay yerindeki birinci müdahalenin akabinde ambulans ile çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Ağır yaralı olarak Ordu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Leyla Güler, yapılan tüm müdahaleye karşın hayatını kaybetti. Şoför Can Hoşgör ise gözaltına alındı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin