Karabük'ten Düzce'ye Dilenmeye Gitti - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Ağustos, 2022 12:21 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’ten Düzce’ye Dilenmeye Gitti

Karabük’ten Düzce’ye gelerek insanların iyi niyetlerini suiistimal sahte dilenciye Kabahatler Kanuna göre cezai işlem uygulandı.
Düzce’de duygu sömürüsü yaparak vatandaşların dini duygularını istismar eden ve bu yolla haksız kazanç elde eden şahıs topallayarak girdiği karakoldan koşarak çıktı. Şahsın üzerinden ise 896 TL para çıktı.
Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ayağına taktığı aparat ile engelli olduğunu iddia eden şahsın foyasını karakolda ortaya çıkardı. Düzce Akçakoca karayolunda trafik ışıklarında ‘Bir Babanın Feryadı’ başlıklı gazete kupürü ve ayağına taktığı aparat ile engelli görüntüsü vererek duygu sömürüsü yapan dilencinin engelli olmadığı belirlendi. Sahte dilencinin üzerinden çıkan gazete kupüründeki babanın da kendisi olmadığı incelemeler sonucunda ortaya çıktı.
Zabıta Karakoluna götürülen sahte engelli dilenci, uzun uğraşlar sonucu ayağındaki aparatı çıkararak Zabıtaya teslim etti. Sahte dilenci topallayarak girdiği karakoldan ise koşarak çıktı.
Karabük’ten Düzce’ye gelerek insanların iyi niyetlerini suiistimal sahte dilenciye Kabahatler Kanuna göre cezai işlem uygulandı.
Üzerinden çıkan 896 TL paralara da kamulaştırılmak üzere el konuldu.(İHA)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
ilyasddedfes
İlyas Erbay Avatarı
İlyas Erbay
26 Mart, 2026 11:11 tarihinde yayınlandı
0
0

YAPAY ZEKAYA SORDUM, CEVAP BENİ İKNA ETMEDİ

Yapay zekaya Türkiye’nin hayvancılıkta ve tarımda ne durumda olduğunu sordum.
Verdiği cevap aşağıda;
“TÜİK ve Eurostat verilerine göre Türkiye, 2024-2025 yıllarında hem büyükbaş hem de küçükbaş (koyun-keçi) hayvan varlığında Avrupa Birliği (AB) ülkelerini geride bırakarak lider konuma yükselmiştir. Özellikle küçükbaş hayvancılıkta en yakın rakibi İspanya’yı 3 kat aşan Türkiye, büyükbaş hayvan sayısında da Fransa’yı geride bırakarak zirveye yerleşmiştir.
Türkiye’nin Avrupa Hayvancılık Liderliği Detayları:
Küçükbaş Hayvancılık: Türkiye, 50 milyonu aşan küçükbaş hayvan varlığıyla Avrupa’da açık ara liderdir. Koyun sayısında İspanya’yı 3 kat, keçi sayısında ise Yunanistan’ı 3-4 kat geride bırakmaktadır.
Büyükbaş Hayvancılık: Türkiye’nin büyükbaş hayvan sayısı 16,9 milyonun üzerine çıkarak, uzun süre lider olan Fransa’yı geçmiştir.
Tarımsal Hasıla: Hayvancılıktaki bu artışın yanı sıra Türkiye, toplam tarımsal hasılada Avrupa’da birinci, dünyada ise 8. sırada yer almaktadır.”

Yapay zeka beni çok şaşırttı.
Oysaki, ben doğal zekamla tam aksini düşünüyordum.
Yapay zekaya şu soruları da soracaktım yine canımı sıkar, aklımdan şüphe ederim diye vazgeçtim.

Yapay zeka ile ters düşmeme Neden olan kafamdaki sorular bunlar;

* Hayvancılıkta ve tarımda lider olan bir ülkede neden varlık içinde yokluk çekiyoruz?

* Neden gıda enflasyonunda Avrupa’da ilk sıradayız?

* Neden dünyanın en pahalı eti Türkiye’de satılıyor?

* Neden tarıma dair ne varsa yüzlerce milyar dolar ödeyerek ithal ediyoruz?

* Neden son 4 yılda et ithalatımız 60 kat arttı.

* Neden 2025’in ilk 7 ayında canlı hayvan ve kırmızı et ithalatına 1 milyar dolardan fazla ödeme yaptık?

Türkiye, tarım ürünleri ithalatına yılda yaklaşık 14 milyar dolar civarında harcama yapıyor. Son yıllarda artan ithalatla birlikte, hububat, yağlı tohumlar ve canlı hayvan/et öncelikli kalemler olup, özellikle Rusya ve Ukrayna’dan buğday ve ayçiçeği yağı ithalatı yoğunlukta.

Tarım ithalatımız hızla artıyor. 2025’in ilk yedi ayında 6 milyar doları aştı. 2025 yılının tamamında ne oldu, açıklanmadığı için bilmiyorum.
En fazla ithal ettiğimiz ürünler buğday (3,4 milyar dolar), soya fasulyesi ve ham ayçiçeği yağı.

Tarımda ve hayvancılıkta lider ülke olacak kadar iyi isek, ürettiğimizin bize yetmesi gerekmez mi? Fazlasını ihraç etmemiz gerekmez mi?
Sebze, meyve ve et fiyatlarının daha uygun olması gerekmez mi?
Bu ithalat patlaması nedir?

Bu ne yaman çelişkidir.
Yapay zeka bizimle alay ediyor, yada ağam bizimle eğlenir.