Reklam
Reklam

Karabük’teki Seralar Kontrol Altında

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
15 Temmuz, 2014 15:01 tarihinde yayınlandı
0

Karabük merkeze bağlı Öğlebeli Mahallesi, Aşağı Kızılcaören, Yukarı Kızılcaören, Cemaller, Zopran ve Kılavuzlar köyleri başta olmak üzere, örtü altında üretim yapılan köylerde, örtü alanları Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanlarınca, düzenli aralıklarla kontrol ediliyor.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı; “Entegre Mücadele Projesi kapsamında; daha sağlıklı, güvenli sebze üretiminin gerçekleşmesini sağlamak, hastalık ve zararlılardan meydana gelebilecek ürün ve kalite kayıplarını önlemek, mutlu üretim, güvenli tüketim misyonunu sağlamak için proje kapsamına alınan seralar kontrol altında tutulmaktadır.

Yapılan kontrollerde, örtü altında yetiştiriciliği yapılan sebzelerde, mücadelesine gerek görülen hastalık ve zararlılar, üretimi gerçekleştiren çiftçilerimize gösterilerek yerinde eğitim verilmekte, insan ve çevre sağlığına riski daha az olan zirai mücadele ilaçlarının kullanımı sağlanmaktadır.

Çiftçilerimizin yapılan kontrollerden son derece memnun kaldıkları, uygulamanın faydalı olduğu yönünde görüş bildirdikleri memnuniyetle gözlenmiştir” dedi.

Öte yandan Kontrollerin hasat sona erene kadar imkânlar ölçüsünde devam edeceği belirtilirken, ayrıca problemi olan çiftçilerin de doğrudan Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü konu uzmanlarıyla irtibata geçerek hizmet talebinde bulunabilecekleri ifade edildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

TeknoKarabük’te geleceğin kaşifleri sahne aldı

e81eb53a c2fe 4b6d b16b aa8138d493a8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 17:30 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Karabük’te düzenlenen TeknoKarabük Festivali’nde öğrenciler hazırladıkları teknoloji ve bilim odaklı projeleri sergiledi.

Yeni Mahalle Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyon saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından 352 takım ve 458 öğrenci, geliştirdikleri projelerle ziyaretçilerin karşısına çıktı. Etkinlikte öğrenciler dron, çizgi izleyen robot, mini sumo robot, robot futbol, afiş tasarımı, yapay zekâ ile video ve serbest proje kategorileri başta olmak üzere birçok alandaki çalışmalarını sergiledi. Teknolojiye ilgi duyan öğrencilerin yeteneklerini ortaya koyduğu etkinlikte, yenilikçi fikirler ve özgün projeler büyük beğeni topladı.

Katılımcılar stantları dolaşarak öğrencilerin hazırladığı projeler hakkında bilgi aldı.

Programa Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Birol Cangı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin