Reklam
Reklam
karabukteki orman yanginlarinda 40 ev alevlere teslim oldu NwSn2Hs2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Temmuz, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’teki orman yangınlarında 40 ev alevlere teslim oldu

Karabük’te süratle yayılmaya devam eden orman yangınında 40 mesken yanarken, 527 hane önlem gayesiyle boşaltıldı.

Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Çavuşlar köyünde başlayan ve Ovacık ilçesine sıçrayan orman yangınında 9 saat geride kaldı. Rüzgar nedeniyle tesirini artıran yangında şu ana kadar 40 konut yanarken, yaklaşık 250 hektar alan ziyan gördü. 20 kilometre çapında bir alanda yangın devam ederken, bölgeye çok sayıda vilayetten gruplar sevk edildi. Takımlar yangını söndürebilmek için canla başla çalışmalarına devam ediyor.

Yangın nedeniyle önlem hedefiyle Çavuşlar köyünde 36, Kamış, Ortaca, Mehterler, Tandır, Davutlar ve Üçbaş köylerinde 451, Ovacık ilçesine bağlı Boyalı köyünde 40 olmak üzere toplam 527 hane önlem hedefiyle boşaltılırken, 862 kişinin de tahliye edildiği öğrenildi.

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, yangına karşın meskenlerine dönen vatandaşların bulunduğunu belirterek, “Vatandaşlarımızdan rica ediyoruz, boşalttığımız meskenlere girmeyin. Bu çok riskli. Birinci evvel vatandaşlarımızın can sıhhati üniteler için önemli” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta ataturk koprusu taskin riskine karsi yaya trafigine kapatildi tFJy8gjK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mayıs, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta Atatürk Köprüsü, taşkın riskine karşı yaya trafiğine kapatıldı

Tokat’ta debisi yükselen Yeşilırmak üzerindeki Atatürk köprüsü yaya trafiğine kapatıldı.

Tokat il genelinde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riskine karşı ekiplerin çalışmaları gece boyunca sürdü. Irmağın taşıdığı malzeme gün boyu iş makineleriyle temizlendi. Köprü çevresinde toplanan vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Ekipler, muhtemel tehlikeye karşı köprü girişlerine emniyet şeridi çekerek vatandaşların yaklaşmasına izin vermedi. Dron ile görüntülenen bölgede Yeşilırmak’taki yüksek debi ve köprü çevresindeki yoğun önlem dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin