Reklam
Reklam
karabukteki orman yanginina mudahale suruyor 80 haneli koy tahliye edildi 6QnTTp6N
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Ağustos, 2025 08:30 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’teki orman yangınına müdahale sürüyor: 80 haneli köy tahliye edildi

Karabük’teki orman yangınını söndürme çalışmaları aralıksız devam ederken, rüzgarın tesiriyle kısa müddette büyüyen yangın nedeniyle Yeşilköy köyünün tahliye edilmesine karar verildi.

Merkeze bağlı Yeşilköy köyü mevkisinde iki gün evvel çıkan yangın grupların ağır müdahalesi sonucu denetim altına alınmıştı. Bölgede Yeşilköy ve Arıcak köyleri hududunda yürütülen soğutma çalışmaları devam ederken, yine alevler yükseldi. Rüzgarın tesiriyle süratle yayılan yangına, Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı grupların yanı sıra etraf vilayetlerden sevk edilen hava araçları ve yer takımlarıyla müdahale ediliyor.

Yangının denetim altına alınabilmesi için hem havadan hem de karadan ağır gayret sarf ediliyor.

Karabük-Zonguldak karayolu üzerinde bulunan ve 80 haneden oluşan Yeşilköy köyü için tahliye kararı alındı. Jandarma grupları köye gelerek megafonlarla tahliye anonsları yaparak vatandaşları inançlı alanlara yönlendirmeye başladı.

Yangının yerleşim alanlarına sıçramaması için etraftaki riskli bölgelerde de tedbir alındı. Takımların yangına müdahalesi ve tahliye çalışmaları devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta ataturk koprusu taskin riskine karsi yaya trafigine kapatildi tFJy8gjK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mayıs, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta Atatürk Köprüsü, taşkın riskine karşı yaya trafiğine kapatıldı

Tokat’ta debisi yükselen Yeşilırmak üzerindeki Atatürk köprüsü yaya trafiğine kapatıldı.

Tokat il genelinde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riskine karşı ekiplerin çalışmaları gece boyunca sürdü. Irmağın taşıdığı malzeme gün boyu iş makineleriyle temizlendi. Köprü çevresinde toplanan vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Ekipler, muhtemel tehlikeye karşı köprü girişlerine emniyet şeridi çekerek vatandaşların yaklaşmasına izin vermedi. Dron ile görüntülenen bölgede Yeşilırmak’taki yüksek debi ve köprü çevresindeki yoğun önlem dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin