Karabük’te Yeni Adliye Sarayı İçin Hafriyat Çalışmaları Başladı - Karabük Haber Postası
DEDE 11
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
05 Aralık, 2025 10:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Yeni Adliye Sarayı İçin Hafriyat Çalışmaları Başladı

Karabük’e kazandırılacak olan yeni Adliye Sarayı’nın inşaat sürecinde önemli bir aşamaya geçildi. Projenin yapım alanında temel kazımı ve hafriyat çalışmaları başladı.

Adalet Bakanlığından görevlendirilen inşaat mühendisi ve inşaat teknikerlerinden oluşan üç kişilik teknik heyet bugün inşaat sahasında incelemelerde bulundu. Bakanlığın teknik ekibine, Karabük Adliyesi İdari İşlerden Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Oğuz Yılmaz da eşlik etti.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, bu hafta yürütülen hafriyat çalışmalarının ardından önümüzdeki hafta fora kazıklarının çakımına başlanacak.

Aksi bir durum olmazsa, Karabük’ün yeni Adliye Sarayı’nın 26 Aralık’ta düzenlenecek temel atma töreni, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un katılımıyla gerçekleştirilecek.

Toplam 23 bin 453 metrekare kapalı kullanım alanına sahip olacak yeni Adliye Binası; bodrum, zemin ve üst katlar olmak üzere 4 kattan oluşacak. Binada:

  • 54 Hakim ve Cumhuriyet Savcısı odası,
  • 21 duruşma salonu,
  • İcra Dairesi,
  • Seçim Müdürlüğü,
  • Çocuk Adalet Merkezi,
  • Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü gibi önemli birimlerin yer alacak.

Yeni Karabük Adliye Sarayı’nın tamamlandığında, hem adli hizmetlerin kalitesini artırması hem de şehirdeki yargı süreçlerine modern bir altyapı kazandırması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda trafik polisleri denetimleri sikilastirdi 6q6e6VcQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da trafik polisleri denetimleri sıkılaştırdı

Bolu’da trafik polisi ekipleri, kentin en işlek noktalarında motosiklet ve özel halk otobüsü sürücülerine yönelik evrak ve kural denetimi gerçekleştirdi.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde trafik güvenliğini ve düzenini sağlamak amacıyla uygulamalarını sürdürüyor. Bu kapsamda ekipler, yaya ve araç trafiğinin en yoğun olduğu güzergahlardan Cumhuriyet Caddesi üzerinde denetim noktası oluşturdu.

Uygulamada özellikle motosikletler ve özel halk otobüsleri durdurularak tek tek kontrol edildi. Ekipler tarafından, sürücülerin trafik kurallarına uyup uymadıkları denetlenirken, ehliyet, ruhsat ve zorunlu araç evrakları incelendi. Kent genelinde trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla denetimlerin aralıksız devam edeceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin