blank
Berkay Doğan tarafından
01 Eylül, 2025 15:50 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 3dk
Yorum: 0

Karabük’te Yeni Adli Yıl Törenle Başladı

2025–2026 Adli Yılı, Karabük Adliyesi’nde düzenlenen törenle başladı. Törene; Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, Adalet Komisyonu Başkanı Aynur Çevik, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse ve Karabük Barosu Başkanı Emrah Köklü katıldı.

Törende konuşan Başsavcı Selçuk Akman, Her yeni yılın bir muhasebe fırsatı olduğunu belirterek, Öncelikle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nızı bir kez daha tebrik eder, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Yeni adli yılın, adaletin, eşitliğin ve kardeşlik duygularının somutlaştığı; barışın ve vefanın arttığı bir yıl olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Bu yıl, Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’un büyük katkılarıyla kurulan İdare Mahkememizin şehrimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Buraya atanan başkanımıza, üyelerine ve yine 2025 yılı yaz kararnamesiyle adliyemize atanan meslektaşlarıma başarılar diliyorum. Her bir adli yıl açılışı, aslında bir önceki yılın muhasebesidir. Bugüne kadarki özverili çalışmalarından dolayı tüm yargı çalışanlarına gönülden teşekkür ediyorum. Elbette bu muhasebe sürecinde kendimize yönelttiğimiz eleştiriler de olmalı. Eksikliklerimiz, kusurlarımız varsa; yeni adli yılda bunlardan arınarak daha adil, daha etkin bir yargı hizmeti sunacağımıza inancım tamdır. Adalet, mağduru da faili de aynı anda düşünebilme sanatıdır; herkese hakkını tam olarak verebilmektir. ‘Adalet mülkün temelidir.’ Verdiğimiz her adil karar, bu temeli daha da sağlamlaştıracaktır. Yeni adli yılda önceliğimiz, bağımsız ve tarafsız yargıyı korumak ve adaleti herkes için erişilebilir kılmak olacaktır. Hak arama özgürlüğünün teminatı olan yargı mensuplarımızın, meslek onuruna yaraşır şekilde görevlerini icra edeceklerine inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, yeni adli yılın ülkemize, milletimize ve yargı camiamıza hayırlı olmasını diliyor; katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum" dedi.

ÇEVİK: “ADLİYELERİMİZ YENİ YILA HAZIR”

Adalet Komisyonu Başkanı Aynur Çevik  ise yaptığı konuşmada, "Bugün 2025–2026 adli yılı açılış töreni için bir aradayız. Öncelikle davetimize icabet ettiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, hoş geldiniz, şeref verdiniz diyorum. Karabük Adalet Komisyonu yetki alanında bulunan merkez adliyemiz ve mülhakat adliyelerimizde görev yapan tüm hâkim, savcı ve personelimizle birlikte yeni adli yıla hazırız. Adliyelerimizde görev yapan hâkimlerimizin ve çalışanlarımızın talepleri doğrultusunda mevcut eksikliklerimizi büyük oranda giderdik. 2025 yılı yaz kararnamesi ile HSYK’nın görevlendirdiği yeni meslektaşlarımızla birlikte daha güçlü bir yapıya kavuştuk. Bundan önceki yıllarda olduğu gibi bu adli yılda da aynı özveri, samimiyet ve disiplinle çalışacağımıza inancım tam. Ayrıca bu yıl itibarıyla Karabük İdare Mahkemesi de resmi olarak faaliyete başlamıştır. Başkanımız, üyeleri ve tüm personeli belirlenmiş ve görevlerine başlamıştır. Adalet Bakanlığı ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğiyle idare mahkememizin insan kaynağını oluşturduk. Tüm arkadaşlarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyor, bu sürecin şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 2025–2026 adli yılının, adli ve idari yargı açısından huzurla, sağlıkla ve verimlilikle geçmesini temenni ediyor; katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Yeni adli yıl hepimiz için hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

BARO BAŞKANI KÖKLÜ: “YENİ ADLİYE BİNASI İÇİN SÜREÇ BAŞLADI”

Karabük Baro Başkanı Emrah Köklü ise yaptığı konuşmada, “Yeni adli yılımıza başlarken teşekkür edeceğimiz çok şey var. Ancak ben avukat meslektaşlarım adına, öncelikle 2025–2029 Yargı Reformu Stratejisi'nden bahsetmek istiyorum. Bu strateji kapsamında, özellikle avukatlar için çok kıymetli adımlar atıldığını memnuniyetle görüyoruz. Bu vesileyle, şehrimizin evladı olan ve aynı zamanda Adalet Bakanımız olan Sayın Yılmaz Tunç’a özel olarak teşekkür ediyorum. Ayrıca, belki bugünkü konuşmalarda gözden kaçtı ancak, yeni adliye binamızla ilgili süreç de netleşti. Kısa süre içinde ihaleye çıkılması planlanıyor ve binanın 2026 sonu ya da 2027 başında tamamlanması öngörülüyor. Mevcut adliye binamızın yetersizliği ortada. Başsavcımız adeta inşaatçı olmaya zorlanıyordu, artık buna gerek kalmayacak. Bugün burada bizlerle olan Rektörümüz ve İl Emniyet Müdürümüze de ayrıca teşekkür ediyorum. Her zaman söylediğimiz gibi, hâkiminden savcısına, avukatından çalışanına kadar biz bir aileyiz. Adliye bizim ortak çalışma alanımız, aynı çatı altındayız. Umarım bu birlik ve beraberlik hiç bozulmaz. Yeni adli yılın, huzurlu, sağlıklı, verimli geçmesini; münferit hiçbir olumsuzluk yaşanmadan adaletin tam anlamıyla tesis edildiği bir dönem olmasını diliyor; hepinize teşekkür ediyorum. Yeni adli yılımız hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ekim, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Lise pansiyonunda kurtarma tatbikatı

Düzce’de lise pansiyonunda yapılan tatbikat gerçeği aratmadı. Mahsur kalanlar itfaiye gruplarınca kurtarılırken, yaralananlar UMKE takımlarınca müdahale yapıldı.
Düzce’de 6.3 büyüklüğünde senaryo gereği orta ölçekli sarsıntı meydana geldi. Sarsıntıya bağlı olarak Fen Lisesi pansiyonunda da yangın çıktı. Senaryo gereği kısa mühlet içerisinde bölgeye gelen sıhhat, itfaiye ve arama kurtarma grupları okulda mahsur kalan çocukların itfaiye merdivenleri ile kurtardı. Yaralanan çocuklar ise sıhhat ve UMKE gruplarının çalışması ile birinci yardımları yapılmasının akabinde hastaneye kaldırıldı. Tatbikat gerçeğini aratmazken, Düzce Valisi Selçuk Aslan’da tatbikatı yerinde takip etti.
Gerçeğini aratmayan tatbikatın muvaffakiyet ile sonuçlandığını belirten Vali Aslan, "Düzce’de Fen Lisesi pansiyonunda yapmış olduğumuz afet hazırlık ve uyum tatbikatı gerçekleştirildi. Gölyaka ilçemizde 6.3 büyüklüğünde bir zelzele meydana geldi. Sarsıntıya bağlı olarak Fen Lisesi pansiyonunda çıkan yangın senaryosunun işlendiği tatbikatta AFAD’ımız, itfaiyemiz, MEB AKUB ve UMKE Takımlarımız süratli bir halde verilen alarm ile birlikte intikal ederek belirlenmiş senaryo çerçevesinde tam nir uyum içerisinde tatbikatı muvaffakiyet ile sonuçlandırdılar. Öncelikli olarak rabbim memleketimizi her türlü afetten korusun. Lakin başımıza bir afet geldiğinde bugünde olağan vakitlerde yapmış olduğumuz tatbikatlar inşallah bizim müdahale süratimizi katlayacaktır ve afet şuurunun tüm toplumda, personelimizde daha fazla yerleşmesiyle de ihtimal hasarlarımızı minimize etme imkanımız bulunacaktır. Bu saatte tatbikata katılan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum afetsiz günler diliyorum" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin