Karabük'te Yarım Kalan Öğrenci Yurdu Tamamlanıyor - Karabük Haber Postası
CSD
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
29 Mayıs, 2025 09:57 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Yarım Kalan Öğrenci Yurdu Tamamlanıyor

Karabük Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde 2017 yılında inşaatına başlanan ancak yüklenici firma kaynaklı hukuki sorunlar nedeniyle yarım kalan öğrenci yurdu tamamlanıyor.

AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, yurdun yapımına ilişkin sözleşmenin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 425 milyon TL bedelle imzalandığını duyurdu.

İmzalanan sözleşme kapsamında daha önce temeli atılan iki bloğun inşaatı tamamlanacak. Ayrıca kampüs içinde bir sosyal tesis, açık spor alanları ve çevre düzenlemeleri de yapılacak. Yatırımın, üniversite öğrencilerinin barınma ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik önemli bir adım olması bekleniyor.

Milletvekili Cem Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “2017’den bu yana atıl kalan bu yatırımın yeniden hayata geçirilmesi için uzun süredir süren takip süreci, bugün somut bir neticeyle sonuçlandı. Gençlerimiz için atılan her adım, ülkemizin geleceğine yapılan bir yatırımdır,” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Ali Keskinkılıç ise yurt projesinin Karabük’teki yükseköğrenim altyapısına büyük katkı sunacağını belirterek, “Bu yatırım, öğrencilerimize sadece barınma değil; aynı zamanda sosyal ve sportif imkanlar da sunarak, nitelikli bir yaşam alanı oluşturacak. Karabük’e hayırlı olsun,” dedi.

Yeni yurt projesinin tamamlanmasıyla birlikte Karabük’te üniversite öğrencilerinin barınma kapasitesinde önemli bir artış sağlanması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
recep ucar pazartesi gunu iyi bir sonuc almazsak bugunku mutlulugun bir anlami olmayacak vmCyHSf7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Recep Uçar: “Pazartesi günü iyi bir sonuç almazsak bugünkü mutluluğun bir anlamı olmayacak”

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, Samsunspor maçının ardından, “Bugün seyirci mutlu ettik ama pazartesi günü iyi bir sonuç almazsak bence çok bir anlamı olmayacak” dedi.

Çaykur Rizespor Trendyol Süper Lig’in 27. hafta erteleme maçında sahasında Samsunspor’u 4-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, mağlup oldukları maçların telafisi için sahaya çıktıklarını belirterek, “Ben geldikten sonra birçok maç oynadık. Emeğimizin karşılığını alamadığımız maçlarımız oldu ama bugün belki emeğimizin karşılığını aldığımız bir maç oynadığımızı söyleyebilirim. Samsunspor özellikle son yıllarda yaptığı yatırımlarla, oluşturduğu kadroyla geçen sene özellikle inanılmaz başarılar elde ettiler. Bu sene de ülkemizi Konferans Ligi’nde harika bir şekilde temsil ettiler, grubundan çıktılar. Orada 10 maçın 6’sını kazanarak ülkemize ciddi manada puan kazandıran bir ekip. Bu vesileyle onları da bu katkılarından dolayı tebrik ediyorum. İyi oyunculardan oluşan bir ekip. Hem oyuncu gücü hem oyun gücü olan bir ekip. Aslında birbirine yakın iki takımın oyun mantalitesi olan bir takım mücadelesiydi. Onlar da ön alan baskılı oynayan, birebir eşleşmeleri kullanan takımdı. Ama maça baktığımızda son 2 maç belki en azından beraberlik alabileceğimiz maçlardı ama mağlup olmamız bizi biraz olumsuz etkilemişti. Burada telafi etmek istiyorduk. O coşkuyla başladık. 30 dakikalık bölümde çok fazla belki üretemedik ama oyunu ön alanda oynayan, daha çok topa sahip olan, kalesine galiba ilk yarı şut yemedik. Yani çok top getirmeyen ekiptik. Nitekim bu emeklerimizin karşılığını 35 dakikalarda ön alan baskısıyla kazandığımız top sonrası bulduğumuz golle aldık. Sonrasında ikinci ve üçüncü golü bulmamız bizi o anlamda hem rahatlattı hem de içeriye daha iyi bir moralle girmemize vesile oldu. Hedefimiz ikinci yarıyı da kesinlikle ve kesinlikle oyun mantalite değiştirmeden oynamaktı. Yani kalemizden mümkün olduğunca uzakta savunmak istiyorduk ve nitekim ne kadar 3-4 dakika arka arkaya korner kullandılar, onları savunmakta zorlandık ama sonrasında belki ilk atağımızda Agusto ile bulduğumuz 4. golle beraber oyun bizim adımıza daha rahatladı” ifadelerini kullandı.

Pazartesi oynayacakları Gaziantep FK maçının hazırlıklarına hız kesmeden devam edeceklerine değinen Uçar “Bizim için evimizde kazanılan güzel bir galibiyet. Bu sene evimizde ben geldikten sonra sadece Galatasaray’a kaybetmiştik. O anlamda da bizim için değerli. Çok maç oynadık. 14 maçın 6’sını evimizde oynadık. O anlamda zor bir seriden geçiyoruz. Bugün aldığımız galibiyetin mutluluğunu elbette yaşayacağız ama yarın antrenman var. Kesinlikle ve kesinlikle bunun rehavetine kapılmayacağız. Önümüzde 6 maç var. Öncelikle hedefimiz pazartesi günkü Gaziantep maçımız. Bugün seyirci mutlu ettik ama pazartesi günü iyi bir sonuç almazsak bence çok bir anlamı olmayacak. O yüzden yarından itibaren, pazartesi günü Gaziantep maçına aynı şekilde hazırlanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin