s12 1
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Ağustos, 2025 10:01 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te yangında evini terk edip karşı tepede namazını kıldı

 Karabük'te çıkan yangında köyünü terk etmek zorunda Ahmet Yılmaz, karşı tepeye çıkarak namaz kıldı. Yılmaz, "Namaz kılmak Rabbimize karşı boynumuzun borcu. Bunu yapanları Allah bildiği gibi yapsın" dedi.

Merkeze bağlı 80 haneli Yeşilköy köyde sabah saatlerinde yeniden başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Karabük-Zonguldak kara yolu üzerindeki Yeşilköy köyü için tahliye kararı alınırken, jandarma ekipleri megafonlarla anons yaparak vatandaşları güvenli bölgelere yönlendirdi.

Köyünü terk eden Ahmet Yılmaz, yangının hemen karşısındaki tepeye çıkarak namazını kıldı. Alevlerin ilerlediği dakikalarda gösterdiği metanet dikkat çeken Yılmaz, "Geçen Salı günü yolun kenarında bir yangın çıkmıştı. Söndürmek için devletin imkanları vardı. Aynı yerin üstünde tekrar yangın çıktı bugün. Bir anda büyüdü. Hava karardı, helikopterler durdu. Devletimiz istedi, köyümüzü terk ettik. Namaz kılmak bizim Rabbimize karşı boynumuzun borcu. Ondan gelen her şey başımıza gözümüz üstüne. İnsanların verdiği zarardan hayvanlar zarar görüyor, ağaçlar zarar görüyor, canlılar zarar görüyor. Bunu yapanları Allah bildiği gibi yapsın" dedi.

Yangının kontrol altına alınabilmesi için bölgeye karadan çok sayıda ekip sevk edildi. Ekipler, yangının yerleşim yerlerine sıçramaması için tepelik alanlarda yoğun önlem alırken, tahliye edilen vatandaşlar güvenli alanlara yerleştirildi. Bölgede müdahale sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ordunun yukseklerinde kar yagisi JTCH4Rad
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Şubat, 2026 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Ordu’nun yükseklerinde kar yağışı

Ordu’nun yüksek kesimli bölgelerinde ve yaylalarında kar yağışı etkili oluyor.
İlin, sahil ve orta kesimlerde yağmur yağışı etkisini sürdürürken, yüksek rakımlı ilçelerde kış mevsimi etkisini arttırdı. Mesudiye, Kumru, Korgan, Akkuş, Kabadüz, Aybastı, Çaybaşı ilçelerinde kar yağışı etkili oluyor. Bir süredir devam eden yağışların ardından Korgan ilçesinde şehir merkezi ve yaylalar karla kaplanırken güzel görüntüler de oluşturdu. Yağış sonrası ağaçlar, yollar ve açık alanlar beyaza büründü. Kar yağışının ardından Altınordu ilçesinde sahil kesiminde hava sıcaklığı 4 dereceye kadar geriledi.

3 ilçede eğitime kar engeli
Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Akkuş ilçesinin tamamında, Çaybaşı ve Korgan ilçelerinde ise kısmi olarak eğitim ve öğretime 26 Şubat (bugün) itibariyle 1 gün ara verildiği duyuruldu. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personeller ile çocuğu kreş ve anasınıfına devam eden annelerin de aynı gün idari izinli sayılacakları belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin