blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Şubat, 2025 09:42 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Yangında Bütün Eşyaları Yanan Aile Yardım Bekliyor

Karabük'te engelli oğlu ile yaşayan Naciye Çatal, yangında büyük zarar gören evi için yardım eli bekliyor.

Kapullu Mahallesi Kapullu Caddesi'nde 9 gün önce Naciye Çatal'a ait evde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler tüm evi sararken olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınıp söndürüldü. Yangın nedeniyle evin duvarları is kaplarken bütün eşyalar kullanılmaz hale geldi.

9 yıl önce eşini kaybeden ve engelli oğluyla yaşayan Çatal, kendisine uzanacak bir yardım elini bekliyor.
İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan Naciye Çatal, "Her şey 1 saat içerisinde oldu. Çarşıya inmiştim. Baktım, komşum mahalleye doğru koşuyor. Bende peşinden gittim, baktım duman çıkıyor. Benim evim olduğunu tahmin etmedim. Yaklaştığımda gördüm. Geldiğimde her şey bitmişti. Bütün eşyalarım, hayallerim ve emeklerim gitti" dedi.

Eşini 9 yıl önce kaybettiğini ve oğlunun da engelli olduğunu belirten Çatal, yangın nedeniyle evindeki zararın çok büyük olduğunu söyledi.

Çatal, "500-600 bin TL ile işin içinden çıkılabilecek bir şey değil. Bütün eşyalarım, hatıralarım gitti. Hiçbir şeyim kalmadı. Yardım bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Kapullu Mahallesi Muhtarı İsmail Bağbaşı da Çatal ailesine ellerinden gelen yardımı yapmak için çalıştıklarını kaydederek, Karabük Valiliği, Karabük Belediyesi ve AFAD'a başvuru yaptıklarını aktardı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İş yerindeki kasayı kesip hırsızlık yapan hırsızlar jandarmadan kaçamadı

Çorum’un Sungurlu ilçesinde girdikleri iş yerinde kasayı keserek içerisindeki paraları çalan 3 kişi, jandarma grupları tarafından Adana’da yakalandı.
Olay, 23 Eylül’de Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir iş yerinde meydana geldi. Gece saatlerinde iş yerine giren maskeli 4 şahıs, hırsızlık yaparak kayıplara karıştı. İhbar üzerine harekete geçen Çorum Vilayet Jandarma Komutanlığı Cürüm Araştırma Timi’nin (JASAT) dedektifleri, olayı aydınlatmak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. İş yeri ve etrafındaki yüzlerce saatlik kamera kaydını titizlikle inceleyen takımlar, şüphelilerin kaçış güzergahını belirledi. Yapılan araştırmada, zanlıların farklı vilayetlerde de emsal hırsızlık olaylarına karıştığı tespit edildi. Yürütülen koordineli çalışma sonucunda şüphelilerin Adana’da olduğu tespit edildi.
Adana’da düzenlenen operasyonla, olaya karışan 2 kuşkulu, cürümde kullandıkları araç ve cürüm eşyalarıyla birlikte yakalandı. Gözaltına alınan 2 kuşkulu, "nitelikli yağma" ve "hırsızlık" cürümlerinden çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Jandarma gruplarının olaya karışan öteki 2 şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin