Ramazan Öztürk tarafından
15 Aralık, 2024 15:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Umreciler Bilgilendirildi

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla Umre ibadetini ifa etmek üzere Karabük İlinden mübarek topraklara Aralık ayında 17. tur olarak gidecek olan 92 Umreci için düzenlenen eğitim semineri ile Umreciler bilgilendirildi.

Müftülük konferans salonunda yapılan programda konuşan İl Müftüsü Ali Erhun, "Sizler Rahman’ın seçtiği, Allah’ın ve Rasulü’nün misafiri olarak kutsal topraklara davet edilenlersiniz. Çünkü imkanı olup da kutsal topraklara gidemeyen birçok insanımızın olduğu ortamda, buralara gidiyor olmanız sizler için büyük bir nasip. Resulullah (SAV) Efendimiz hac ve umre yolculuğuna davet olmadan gidilemeyeceğini ifade ediyor." dedi.

Seminere katılan Umre yolcularına "Ana Hatlarıyla Umre Menasiki," Umre İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci," "Umrenin Hikmeti ve Umredeki Sembollerin Anlamı", "Umre Yolculuğuna Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Temizlik", ve "Umrede Kadınlara Özgü Konular" başlıkları altında İl Müftüsü Ali Erhun, İl Müftü Yardımcıları Ayhan Yalçın, ve Merve Yumlu tarafından bilgilendirmelerde bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ağustos, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tokat’ta boş arazide çıkan yangın evlere sıçramadan söndürüldü

Tokat’ta boş toprakta çıkan yangın itfaiyenin süratli müdahalesiyle meskenlere sıçramadan söndürüldü
Yangın öğlen saatlerinde Hocaahmet Mahallesi’nde çıktı. Teze nazaran konutların ortasında bulunan boş yerde şimdi belirlenemeyen nedenle başlayan yangını fark eden vatandaşlar, durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine Tokat Belediyesi itfaiye grupları kısa müddette olay yerine ulaştı. Takımların süratli müdahalesi sayesinde alevler etraftaki meskenlere sıçramadan denetim altına alındı. Yangın büsbütün söndürülürken, olay anı drone ile havadan görüntülendi. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin