Berkay Doğan tarafından
24 Eylül, 2024 11:08 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 2

Karabük’te TYP Başvuruları Başladı: 80 İşçi Alınacak

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla Toplum Yararına Program (TYP) 80 işçi alımı gerçekleştirecek. Başvurular 24 - 26 Eylül Tarihleri arasında alınacak. Kura çekimi ise 27 Eylül Tarihi’nde saat 10.30'da noter huzurunda yapılacak.  Maksimum 9 ay çalışma süresi uygulanacak programa katılabilmek için hanedeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 1.5 katını geçmemesi gerekiyor. Ayrıca aynı haneden sadece bir kişi başvurabilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt; "AK Parti olarak; kayıtlı istihdam oranlarını yukarı taşıyacak ve nitelikli işgücünü yetiştirecek yapısal çözümler başta olmak üzere bu sürece katkı sağlayacak her türlü proje ve programı hayata geçirmeye gayret ediyoruz. Bu kapsamda; Karabük’te MEB’e bağlı okullarda çalıştırılmak üzere 80 kişilik Toplum Yararına Program (TYP) başlıyor. Başvurular 24 Eylül 2024 ile 26 Eylül 2024 arasında gerçekleşecek. Başvurular ALO 170, İŞKUR E-Şube üzerinden ve İŞKUR İl Müdürlüğü’nden şahsen yapılacaktır. Geride bıraktığımız haftalarda gerçekleştirilen; çalışmayan, üretmeyen insan kaynağının çalışma hayatına alıştırılarak, üretime katılmasını hedefleyen İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında MEB’e bağlı okullarda çalıştırılmak üzere 560 kişi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı KYK’larda çalıştırılmak üzere 100 kişi faydalandı.  Son 23 yılda olduğu gibi yine aynı azimle çalışarak, üreterek hem toplumsal hem de iktisadi kalkınmaya uygun ortamlar oluşturmaya devam edeceğiz. Bizler, Sayın Cumhurbaşkanımızın Liderliği’nde yürütülen ekonomik politikalara ve ekonomimizin dinamiklerine güveniyoruz. Bu güvenle çalışmaya, üretmeye, daha verimli ve kalıcı istihdam politikaları geliştirmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, milletimizle birlikte Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını inşallah işçisiyle işvereniyle hep birlikte inşa edeceğiz." dedi.

2 Yorum

  1. Bayram Balcıoğlu

    Merhaba ismim bayram Balcıoğlu Zonguldak Çaycuma yaşıyorum yaşım 37 bekarım temizlik işi yaptım daha önce

  2. Bayram Balcıoğlu

    İsmim bayram Balcıoğlu Zonguldak Çaycuma yaşıyorum yaşım 37 bekarım temizlik işi yaprim ağır işi yaptım daha önce 0534.343.07.67

Yeni yorumlara kapalı.

Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mart, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İlk kadın divan şairi Mihri Hatun’un tespit edilen mezar yerine sanduka yerleştirildi

Amasya’da 15. yüzyılda yaşamış birinci bayan divan şairi Mihri Hatun’un tespit edilen mezar yerine sanduka yerleştirildi.
1460 ile 1506 yılları ortasında Amasya’da yaşayan Mihri Hatun’un vefatının akabinde ailesinin de bulunduğu Pir İlyas Türbesi’ne defnedilen mezarı, 25 yıl evvel soygun teşebbüsüne maruz kalması üzerine müdafaa altına alınan mermer sandukası Amasya Müzesi’ne kaldırılmıştı.
Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Amasya Üniversitesi’nden bilim insanlarının işbirliğiyle yapılan çalışmalar sonucu belirlenen mezar yerine üstü yeşil örtüyle kaplı yeni bir sanduka yerleştirildi.
Amasya Valisi Önder Bakan, AK Parti Amasya milletvekilleri Haluk İpek ve Hasan Çilez ile Rektör Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’nin de iştirakiyle Pir İlyas Türbesi’nde düzenlenen programda Mihri Hatun için dualar edilerek sandukanın üstüne karanfiller bırakıldı.
Hattat Hamdullah Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Hakverdioğlu, "25 yıl evvel hayalini kurduğumuz bir olay gerçekleştirildi. Mihri Hatun’un sandukasını yerine koyduk" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.