Karabük’te Türk Polis Teşkilatı’nın 181. yılı kutlandı - Karabük Haber Postası
000
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
10 Nisan, 2026 15:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Türk Polis Teşkilatı’nın 181. yılı kutlandı

Karabük’te Türk Polis Teşkilatı’nın 181. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Karabük Valiliği Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma programı gerçekleştirildi.

Törene; İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Gökçek, 2. Sınıf Emniyet Müdür Vekili Erdem Kadıoğlu ve 1. Sınıf POMEM Müdürü Koray Yalınkaya’nın yanı sıra siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu ve dernek yöneticileri, gaziler, emniyet personeli katıldı.

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Türk Polis Teşkilatı’nın 181. kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlenen tören, katılımcıların anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tbmm kit komisyonu zonguldakta toplandi T5pV72ly
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

TBMM KİT Komisyonu Zonguldak’ta toplandı

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) mevcut durumu, üretim kapasitesi ve geleceğe yönelik stratejik projelerini görüşmek üzere Zonguldak’ta bir araya geldi.

Zonguldak’ta gerçekleştirilen toplantıya; TBMM KİT Alt Komisyonu Başkan, Başkan Yardımcıları, yasama uzmanı ve üyelerinin yanı sıra bölge milletvekilleri ve davetliler katıldı. Toplantı, TBMM KİT Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir başkanlığında yürütüldü. Toplantıda kurumun teknik altyapısı ve üretim yöntemleri detaylı olarak değerlendirildi. Genel Müdür Muharrem Kiraz tarafından yapılan sunumda, yer altı kömür üretim faaliyetlerinin büyük bir kısmının mekanize kazı yöntemleriyle sürdürüldüğü, jeolojik şartların zorunlu kıldığı alanlarda ise klasik yöntemlerin devam ettiği bilgisi paylaşıldı. Sunumda, yıllık üretim kapasitesi ile fiili rakamlar karşılaştırılarak kurumun verimlilik oranları üzerinde duruldu.

Nitelikli iş gücü ve iş güvenliği önceliği

Toplantının en kritik başlıklarından birini iş gücü yapısı oluşturdu. Özellikle yer altı üretiminde görev yapan nitelikli işçi sayısındaki eksikliğin üretim süreçlerini olumsuz etkilediği vurgulanırken, yeni işçi alımları ve personelin eğitim süreçlerinin hayati önem taşıdığı ifade edildi. İş sağlığı ve güvenliği kapsamında ise grizu riskine karşı alınan önlemler, modern havalandırma sistemleri ve gaz izleme teknolojileri komisyon üyelerine aktarıldı. Metan gazının sadece bir risk değil, aynı zamanda bir enerji potansiyeli olduğu belirtilerek bu gazın ekonomiye kazandırılması projeleri ele alındı.

Geleneksel kömür üretiminin ötesinde, TTK sahalarında son yıllarda dünyada stratejik önemi artan nadir toprak elementleri üzerine yürütülen çalışmalar da gündeme geldi. Bu elementlerin varlığına yönelik analizlerin devam ettiği, potansiyelin kesinleşmesi durumunda Türkiye ekonomisine önemli bir stratejik katkı sunulabileceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin