KARABÜK'TE TRAFİK ÇİLESİ BİTMİYOR - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:28
Güneş 06:53
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:03
Yatsı 20:23
İftara kalan --:--
fwwfwfwffw
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
24 Şubat, 2026 08:50 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 23.02.2026 16:25
0
0

KARABÜK’TE TRAFİK ÇİLESİ BİTMİYOR

Karabük’te son dönemde artan trafik yoğunluğu, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte daha da içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Özellikle iftara yakın saatlerde ana arterlerde uzun araç kuyrukları oluşurken, yoğunluk yaşanan noktalarda yeterli önlemlerin alınmaması tepki çekiyor.

Karabük’te uzun süredir gündemde olan trafik sorunu, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte daha da görünür hale geldi. Özellikle iftara yakın saatlerde ana arterlerde ve şehir merkezinde oluşan yoğunluk, sürücülere zor anlar yaşatırken, vatandaşların da günlük yaşamını olumsuz etkiliyor. Artan araç sayısı, daralan yol kapasitesi ve düzensiz parklar nedeniyle kent genelinde  trafik içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

İftara saatler kala yaşanan yoğunlukta birçok noktada uzun araç kuyrukları oluştuğu gözlemlenirken, sürücüler yoğunluğun yaşandığı bölgelerde yeterli önlem alınmadığını savunuyor. Trafik akışının kritik saatlerde neredeyse durma noktasına geldiğini belirten araç sahipleri, özellikle kavşaklar ve çarşı merkezi çevresinde trafik polisinin görevlendirilmesini talep ediyor. Sürücüler, aktif yönlendirme ve anlık müdahalenin yoğunluğu önemli ölçüde azaltabileceğini ifade ediyor.

“DENETİM EKSİKLİĞİ SORUNU BÜYÜTÜYOR”

Kent merkezinde otopark alanları dışında yapılan uygunsuz parklar, trafik sıkışıklığının başlıca nedenleri arasında gösteriliyor. İkinci, hatta üçüncü sıraya kadar yapılan gelişigüzel parklar nedeniyle hem araç geçişleri zorlaşıyor hem de yayaların güvenliği tehlikeye giriyor. Vatandaşlar, cezai yaptırımların caydırıcı olmadığını ve denetimlerin yetersiz kaldığını dile getiriyor.

Bölge esnafı da yaşanan yoğunluktan şikayetçi. İftara yakın saatlerde müşteri sirkülasyonunun düştüğünü belirten esnaflar, düzensiz parkların ve kontrolsüz trafiğin ticari faaliyetleri sekteye uğrattığını söylüyor. “Araçlar dükkan önlerini kapatıyor, trafik kilitlenince kimse çarşıya girmek istemiyor” diyen esnaflar, düzenli denetim ve park disiplininin sağlanmasını istiyor.

YAYALAR DA DERTLİ

Trafik karmaşası yalnızca sürücüleri değil, yayaları da etkiliyor. Kaldırımları işgal eden araçlar ve daralan geçiş alanları nedeniyle vatandaşlar yürümekte zorlanıyor. Özellikle yaşlılar, çocuklu aileler ve engelli bireyler için şehir merkezinde hareket etmek daha da güç hale geliyor.

Karabük’te her geçen gün büyüyen trafik sorununun çözümü için gözler yetkililere çevrilmiş durumda. Sürücüler ve vatandaşlar; yoğun saatlerde trafik polisinin artırılması, uygunsuz parklarla daha etkin mücadele edilmesi ve alternatif trafik düzenlemelerinin hayata geçirilmesi çağrısında bulunuyor. Ramazan ayı boyunca artması beklenen hareketlilik göz önüne alındığında, alınacak önlemlerin kent yaşamı açısından kritik önemde olduğu vurgulanıyor.

Kentteki trafik tablosunun yaşam kalitesini ciddi şekilde etkilediğini belirten vatandaşlar, kalıcı ve sürdürülebilir çözümlerin bir an önce uygulanmasını bekliyor. Karabük’te trafikte yaşanan bu zorlu sürecin, atılacak adımlarla rahatlatılması umut ediliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
dsdsds
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
16 Mart, 2026 18:00 tarihinde yayınlandı
0
0

KARDEMİR’DE  OLAĞAN GENEL KURUL TARİHİ NETLEŞTİ

Karabük’ün köklü sanayi devi KARDEMİR, 2026 yılı Olağan Genel Kurul toplantısını 10 Nisan’da gerçekleştirecek.

Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KARDEMİR), 2025 faaliyet yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın 10 Nisan 2026 tarihinde gerçekleştirileceğini duyurdu.

Şirket Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, toplantı saat 09.30’da KARDEMİR Eğitim ve Kültür Merkezi’nde yapılacak. Toplantıda 17 maddelik bir gündem ele alınacak.

Genel kurulda, 2025 yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Bağımsız Denetim Rapor Özeti ve konsolide mali tabloların okunarak müzakere edilmesi ve onaya sunulması bekleniyor. Ayrıca, 2024 ve 2025 yıllarına ait Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları’na (TSRS) uyumlu sürdürülebilirlik raporları da ilk kez genel kurulun bilgisine ve onayına sunulacak.

Gündemin önemli başlıklarından biri de Şirket’in kayıtlı sermaye tavanına ilişkin sürenin güncellenmesi olacak. Mevcut esas sözleşmede Sermaye Piyasası Kurulu tarafından verilen kayıtlı sermaye tavanı izninin geçerlilik süresi 2021-2025 yıllarını kapsarken, yapılacak değişiklikle bu sürenin 2026-2030 yılları olarak uzatılması planlanıyor. Bu kapsamda Şirket esas sözleşmesinin “Şirketin Sermayesi” başlıklı 6. maddesinde tadilat yapılması için pay sahiplerinin onayına sunulacak.

Toplantıda ayrıca, geçtiğimiz dönemde Türk Ticaret Kanunu’nun 363. maddesi gereğince yapılan yönetim kurulu üyesi atamasının onaylanması, yönetim kurulu üyelerinin 2025 faaliyetlerinden dolayı ibra edilmeleri, 2026 yılı bağış sınırının belirlenmesi, yönetim kurulu üyelerine verilecek huzur haklarının tespiti, 2025 yılı kar payı dağıtımı ve bağımsız denetim kuruluşunun seçimi gibi konular görüşülecek.

Şirket, genel kurula katılacak pay sahiplerinin kimlik belgeleriyle fiziken katılabilecekleri gibi, elektronik ortamda da (e-Genel Kurul) iştirak edebileceklerini bildirdi. Elektronik ortamda katılım için belirli yönetmelik hükümleri çerçevesinde işlemlerin tamamlanması gerektiği vurgulandı.

Toplantıya ilişkin finansal tablolar, denetim raporları ve sürdürülebilirlik raporları, toplantı tarihinden 21 gün önce Şirket merkezinde ve www.kardemir.com adresinde pay sahiplerinin incelemesine sunulacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin