karabuk
İmsak 06:03
Güneş 07:28
Öğle 13:08
İkindi 16:08
Akşam 18:38
Yatsı 19:58
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
29 Kasım, 2022 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Karabük’te Spor Tesislerine Yoğun İlgi

Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, tesislerin spor yapanlarla dolup taştığını belirterek, son bir haftada tesislerde 8 bin sporcuyu ağırladıklarını söyledi. Karabük Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bünyesinde bulunan spor tesislerine ilgili her geçen gün artarken, tesislerde son bir haftada 8 bin sporcu ağırlandı. Sporun daha geniş kitlelere yayılmasını sağlamak için çalışan Karabük Gençlik ve Spor Müdürlüğü idaresinde bulunan tesislerde  son bir hafta içersinde çok sayıda maçta sporcu ve seyirciye ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, “Sporcu Kenti Karabük sloganı ile Şehrin spor ihtiyaçlarını karşılayıp, yenilikçi, özgüven sahibi ve ahlaklı sporcular yetiştirerek sporun her dalına katkı sağlamayı misyon edinen Karabük Gençlik Spor İl Müdürlüğü,sporu “Yediden Yetmişe” herkesin yaşam tarzı haline getirmek için çalışmaya devam ediyor. En yoğun sporcu ve seyirci yoğunluğunu Kapalı Spor Salonları, Futbol Sahaları, Gençlik Merkezleri ve Yüzme Havuzunda gerçekleşirken, Karabük Gençlik ve Spor Müdürlüğü idaresinde bulunan tesislerde son bir haftada  67 müsabaka, yetenek tarama spor faaliyetlerinde toplam 1340 sporcu, 200 antrenör, 4 Bin 350 seyirci ağırlandı. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Türkiye’de gençlerin özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayan DENEYAP Atölyelerinde derslerin başlaması ile birlikte hareketli günler geçiren Gençlik Merkezlerimiz bine yakın gencimizi ağırlarken, Kapalı Yüzme Havuzunda “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında Başlangıç ve Performans gruplarında ise 750 kişi Yüzme Havuzundan yararlandı" dedi. "KARABÜK'ÜN SPORTİF FAALİYETLERDE YÜKSELENM BİR GRAFİĞİ VAR" Karabük’ün sportif faaliyetlerde yükselen bir grafiğinin olduğunu ifade eden Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven; "Spor turizmine önemli katkı sağlıyoruz.Kaliteli ve milli sporcularımızın arttığını düşünürsek, tabanda iyi bir iyileşme söz konusu."diye konuştu. Güven, sadece sporcuların değil vatandaşların da tesislerden aktif şekilde faydalandığını vurgulayarak "Bu tesislerin ilimize kattığı zenginlikler sadece performans sporcularının yetişmesiyle sınırlı değil. Halkımız da faydalanıyor.Bu şekilde baktığımızda tesislerimizin sürekli kullanılması bizi mutlu ediyor" diye konuştu. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Şubat, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Öğrenciler marşla girdi, mehterle karşılandı

Düzce’de Ramazan ayı nedeniyle sahura kadar açık olan Sabiha Ulusoy Kütüphanesi, farklı bir sürprize ev sahipliği yaptı. İki yıldır iftar sonrası kendi aralarında mehter marşı çalarak toplu halde kütüphaneye giren öğrenciler, bu kez karşılarında Düzce Belediyesi Mehteran takımını bulunca hayret ettiler.
Düzce Belediyesi tarafından Sabiha Ulusoy Kütüphanesi’ni kullanan öğrencilere Mehteran takımı ile sürpriz hazırlandı. İftar sonrasında mehter ekibi öğrencilerden önce kütüphane içerisinde konuşlandı. İftarın ardından her zamanki gibi marş açarak coşkulu şekilde kütüphaneye yönelen öğrenciler, içeri girdiklerinde canlı mehter marşıyla karşılandı.
Marşların kütüphane içerisinde yankılanmasıyla öğrenciler büyük sürpriz ve heyecan yaşadı. Alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde karşılanan mehter gösterisi, Ramazan akşamına unutulmaz bir atmosfer kattı.
Düzce Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Burçin Sarıcan, gençlerin oluşturduğu bu güzel geleneğe kayıtsız kalmak istemediklerini belirterek, öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve Ramazan coşkusunu paylaşmak amacıyla böyle bir sürpriz hazırladıklarını ifade etti.

"Böyle bir sürpriz beklemiyorduk"
Sürpriz karşısında hem şaşıran hem de mutlu olan öğrenciler, etkinlik için Düzce Belediyesi’ne teşekkür ederek; "Biz kütüphaneye mehteran marşı ile giriş yapıyorduk. Bunu bir gelenek haline getirmiştik. Bu akşam böyle bir sürpriz beklemiyorduk. İlk önce hoparlörden mehter marşı çaldığını sandık. Ancak daha sonra Düzce Belediyesi’nin mehteran ekibini görünce çok şaşırdık ve gururlandık. Bize çok güzel bir sürpriz ve anı oldu. Düzce Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’ye teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

Bizi sosyal medyadan takip edin