Reklam
Reklam
s 14
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
11 Mayıs, 2026 13:52 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Sanatın Kalbi “Anne Şefkati” için attı

Karabük’te düzenlenen “Renklerden Satırlara: Anne Şefkati” etkinliği, sanatın ve edebiyatın büyüleyici dünyasını tek bir çatıda buluşturdu. Karabük Belediyesi Sanat Evi’nde gerçekleşen ve üç gün süren programda sanatseverler, ilham verici ve keyifli bir kültür şöleni yaşadı.

Karabük, Anneler Günü’nü bu yıl sanatsal derinliği olan özel bir organizasyonla karşıladı. Karabük Belediyesi,  Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Mor Safran Kültür Sanat Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen “Renklerden Satırlara: Anne Şefkati” buluşması, kentin kültürel yaşamına damga vurdu.

8 Mayıs günü saat 14:00’te kapılarını açan etkinlik, 10 Mayıs akşamına kadar süren üç günlük yoğun bir takvimle devam etti. “Bir fırça darbesinde saklı sevgi, bir satırda yazılan anne yüreği” mottosuyla düzenlenen programda, sanatın renkleri ile kelimelerin büyüsü kusursuz bir uyum içerisinde sergilendi. Karabük Belediyesi Sanat Evi’nin atmosferinde bir araya gelen sanatseverler, hem görsel hem de edebi bir yolculuğa çıkma fırsatı buldu.

Etkinlik süresince gerçekleştirilen kitap imza günleri, okurlarla yazarları samimi bir ortamda buluştururken; sergilenen rölyef eserler ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Geleneksel ve modern tekniklerin harmanlandığı çalışmaların incelendiği bu süreçte, katılımcılar eserlerin hikayelerini doğrudan sanatçılarından dinleme şansı yakaladı.

Karabük halkının yoğun ilgi gösterdiği buluşmada, kentin kültürel dokusuna katkı sağlayan paylaşımlar yapılırken, sanatın birleştirici gücü sayesinde vatandaşlar oldukça keyifli ve öğretici vakit geçirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yukselen suda mahsur kalan mandalari atiyla kurtardi mOSCkgJN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Yükselen suda mahsur kalan mandaları atıyla kurtardı

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde Hamamlı Çayı’nda otlayan iki manda, su seviyesinin yükselmesi üzerine mahsur kalırken, sahibi atıyla çaya girerek hayvanları güvenli alana çıkardı.

Hamamlı köyünde serinlemek amacıyla çaya giren mandalar, suyun yükselmesiyle karşı kıyıda kaldı.

Durumu fark eden manda sahibi, atına binerek çaya girdi.

Tehlikeye rağmen hayvanlarını bırakmayan besici, bir süre uğraştıktan sonra önüne geçtiği mandaları bulunduğu yerden çıkararak güvenli bölgeye ulaştırdı.

O anlar çevrede bulunan vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin