Karabük’te “Sanat Terapisi” Eğitimi Verildi

Karabük Merkez Öğretmenevi'nde, “Eğitim Kenti Karabük -Eğitim Paydaşlarının Eğitimi” projesi kapsamında PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik) tedavisine yönelik eğitimler içeren bir “Sanat Terapisi” eğitimi verildi.

Haber Merkezi tarafından
17 Ocak, 2025 14:23 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Eğitimin içeriği, Karabük Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eda Öz Çelikbaş tarafından Sanat Terapisi alanında çıkarmış olduğu kitaplarından ve oluşturduğu müfredatlarından kapsamlı bir sanat terapisi eğitimi sundu.

Eğitimde öğretmenler alan uzmanları olarak sanatın psikoterapide kullanımı, psikoterapide hangi alanlarda nasıl uygulandığına dair eğitim alarak, yaparak, yaşayarak öğrenme eğitim modelinde ve de Carl Gustav Jung ekolünde Sanat Terapilerini detaylı bir şekilde uyguladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ziyarette Bulundu

Eğitim sırasında Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, programa katılarak rehberlik öğretmenleriyle bir süre sohbet etti. Akbaş, Sanat Terapisi eğitiminin çok boyutlu bir yaklaşımla ele alınmasının ve değerlendirilmesinin önemini vurguladı. Ayrıca eğitime desteklerinden dolayı Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık'a ve öğretim görevlilerine teşekkür etti.

Artvin’de kuşların tuhaf halleri görüntülendi

Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Şubat, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Artvin’in Hopa ve Arhavi ilçelerinde kaydedilen değişik imajlarda, bir martı çatıya çıkardığı topla oynarken, bir şahin ise kargalardan korkarak bir binanın kenarına sığındı.
Artvin’in Hopa ve Arhavi ilçelerinde kaydedilen farklı manzaralar, Hopa ilçesinde bir martı, alışılmadık bir halde çatıya çıkardığı topla oyun oynarken görüntülendi. Bu farklı davranış, bölgedeki kuşların farklı ve şaşırtan özelliklerini bir defa daha gözler önüne serdi.
Arhavi ilçesinde ise farklı bir manzara kaydedildi. Kargalardan korkan şahin bir binanın kenarına sığındı. Yırtıcı kuşların da bazen tabiatta karşılaştıkları tehlikelerden nasıl etkilendiklerini gösterdi.
Görüntülerin devamında insanlardan ve kargalardan korkan şahin, uçarak cadde ortasında gözden kayboldu.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.