blank
Asuman Doğan tarafından
17 Mart, 2025 10:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Sahipsiz Hayvanlar ve Yangın Güvenliği Toplantısı

Karabük Valisi Mustafa Yavuz başkanlığında, sahipsiz hayvanların barınması ve konaklama tesislerinin yangından korunması konularının ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Yardımcıları Erol Özkan ve Kerem Süleyman Yüksel, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ile ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda, sahipsiz hayvanların korunması, rehabilitasyonu, sahiplendirilmesi ve kısırlaştırılması konuları ele alındı. Ayrıca, mevcut hayvan bakımevlerinin kapasitelerinin artırılması ve sahipsiz hayvanların kontrol altına alınmasına yönelik önlemler değerlendirildi.

Öte yandan, binaların yangın güvenliğiyle ilgili yapılan denetimlerin sonuçları görüşüldü. İl Özel İdaresi ve belediyelerin konuyu yakından takip etmeleri gerektiği vurgulandı.

Vali Mustafa Yavuz, sokak hayvanlarının korunması kadar vatandaşların güvenliğinin de önemli olduğunu belirterek, “Kapsite artırımı, doğal yaşam alanlarının oluşturulması ve sahipsiz hayvanların kontrol altına alınması için çalışmalarımız sürecek” dedi. Ayrıca, yangın güvenliği konusunda da denetimlerin sıkı şekilde devam edeceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
06 Ağustos, 2025 14:28 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’da Sadri Artunç Caddesi’nde İmar Yolu Genişletiliyor

Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Yeni Mahalle Sadri Artunç Caddesi’nde 1/1000 ölçekli imar planı kapsamında öngörülen imar yolu genişletme çalışmalarına başladı.

Çalışmalar kapsamında yol güzergâhında sanat yapılarının inşası da eş zamanlı olarak yürütülüyor. Fen İşleri Müdürlüğü, çalışmalar tamamlandığında bölgede trafik akışının daha düzenli ve güvenli hale geleceğini belirtti. Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “Kent ulaşımını rahatlatmak ve modern şehirleşme hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin