Reklam
Reklam
SA 2 jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
17 Nisan, 2024 16:12 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te SAĞLIKFEST Düzenlenecek

Karabük Üniversitesi tarafından sağlık alanında yenilikçi yaklaşımlar geliştirmek amacıyla düzenlenecek Sağlık Bilimleri Festivali “Sağlıkfest”, Türkiye’deki birçok paydaşın katılımıyla 6-7 Kasım’da gerçekleşecek.

Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde sağlık alanında yenilikçi yaklaşımlar geliştirecek ve mevcut yapıyı geliştiren yenilikçi model tasarımlarını ortaya koyacak Sağlık Bilimleri Festivali “Sağlıkfest”, yapılan koordinasyon toplantısı ile ele alındı.

Düzenlenen toplantı Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın başkanlığında, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ak, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahir Kahraman, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müslüm Kuzu,  Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Düha Koç, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Oruç Önalan, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Nihat Yılmaz ve Sağlıkfest İcra Kurulu Üyeleri ile Danışma Kurulu Üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, ”Karabük Üniversitesi olarak sağlık alanında yenilikçi fikirlerin gelişmesine katkı sunacak Sağlık Bilimleri Festivali ‘Sağlıkfest’ için bir araya geldik. Sağlık alanında yeni yaklaşımlar ortaya konması vizyonu doğrultusunda ilgili birçok paydaşı ortak bir zeminde buluşturacak Sağlıkfest’e ev sahipliği yapmaktan ötürü heyecanlıyız. Sağlıkfest, sadece akademisyenlerin, profesyonellerin ve öğrencilerin bir araya gelmesini sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda sağlık alanına dair yenilikçi yaklaşımlar geliştirecek, mevcut yapıyı geliştiren yenilikçi model tasarımlarının ortaya çıkmasına katkıda bulunacak. Sağlıkfest, sektördeki son gelişmeleri takip etmek, deneyimleri paylaşmak ve geleceğin sağlık profesyonellerini buluştumak için önemli bir fırsat sunacak” diye konuştu.

Sağlıkfest’in yarışma ve festival olmak üzere iki ayrı boyutta düzenleneceğini belirten Rektör Kırışık, “Festivalin alan etkinlikleri kapsamında sağlık alanındaki birçok paydaşı ortak bir zeminde bir araya getireceğiz. Bu anlamda mesleki, kültürel, sanatsal, eğitsel ve sportif içerikli alan etkinlikleri düzenlenecek. Atölye çalışmaları, tiyatro, müzik ve şiir dinletisi, konser, kültürel etkinlikler, spor turnuvaları, kurumsal paydaşların tanıtım, stant ve sergi uygulamaları, imza, söyleşi ve canlı yayın şeklinde çok sayıda etkinlikler planlıyoruz. Katılımcılar, sağlık alanında önemli çalışmalar yapan akademisyenlerden, fikir ve kanaat önderlerinden edinecekleri bilgi ve deneyimlerle sağlık konularında bilgi sahibi olacak” dedi.

Rektör Kırışık, model tasarım yarışmalarıyla gençleri Türkiye’nin ve dünyanın sağlık alanındaki sorunlarına çözüm üretmeye teşvik edeceklerini bildirerek, “Sağlıkfest’in, yarışma boyutunda sağlık alanındaki bulguları, araştırmaları ve gelişmeleri paylaşma imkânı sunuyor, Türkiye Yüzyılında emin adımlarla ilerlememize zemin hazırlamayı amaçlıyoruz. Bu anlamda, gençlerimiz sağlık alanına dair sorunlara çözüm üretecek, tasarladıkları sosyal modelleri proje haline getirerek yarışmalarımıza başvurabilecek” ifadelerini kullandı. Rektör Kırışık, yarışma başvuru süreçleri ile ilgili bilgileri kısa sürede kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.

Sağlık alanında yenilikçi yaklaşımlar geliştirmek amacıyla düzenlenecek Sağlıkfest, 6-7 Kasım’da Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek. Sağlıkfest Model Tasarım Yarışmaları toplamda 6 kategoride lise, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşecek.

Karabukte SAGLIKFEST Duzenlenecek2 jpg

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
barude filistinin dunu bugunu ve yarini anlatildi YbJlKGrF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’de Filistin’in dünü, bugünü ve yarını anlatıldı

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Filistin’in geçmişten günümüze tarihi süreci anlatılırken bölgede yaşanan insanlık dramına dikkat çekildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Ölümcül ve Ölümsüz Kimliklerin Coğrafyası: Filistin’in Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı bir program düzenlendi. Filistin meselesinin farklı boyutlarıyla ele alındığı etkinlikte konuşmacı olarak İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümünden Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş yer aldı.

Rektör Akkaya, boykota devam edilmesinin önemini vurguladı

Programın açılışında konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bugün burada ölümcül ve ölümsüz kimliklerin coğrafyasını konuşacağız. Aklımıza burada şair Mehmet Akif İnan geliyor. ‘Mescid-i Aksayı gördüm düşümde. Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu.’ Bu dizelerde ifade edilen Mescid-i Aksa’da 2,5 yıldır insanlığa sığmayan bir zulüm yaşatılıyor. Bu noktada bizler ne kadar somut adım atarsak o kadar kıymetlidir. Lütfen, her daim boykota devam edelim. Çocuklar öldü, kadınlar öldü, aileler dağıldı. Yaşanan acılarını unutmayalım, boykotu uygulayalım.” ifadelerini kullandı.

Filistin meselesini toplumsal hafıza, insan onuru, hukuk ve vicdan çerçevesinde değerlendiren Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş, Filistin’de bir halkın kendi vatanında nasıl görünmez kılınmaya çalışıldığını ve buna rağmen kimliğini, hafızasını ve yaşama iradesini nasıl koruduğunu anlattı.

“Filistin’de kimlik, hafıza ve insanlık mücadelesi yaşanıyor”

Konuşmasında “ölümcül kimlik” ve “ölümsüz kimlik” kavramlarını değerlendiren Prof. Dr. Güneş, “Ölümcül kimlik, bir halkı insan olarak değil; tehdit, güvenlik sorunu ya da ortadan kaldırılması gereken bir engel olarak görmeye dayanıyor. Buna karşılık ölümsüz kimlik ise yıkılan evlere rağmen saklanan anahtarlarda, boşaltılan köylere rağmen yaşatılan hatıralarda, kaybedilen çocukların isimlerinde ve bir halkın sesini dünyaya duyurma kararlılığında varlığını sürdürüyor.” dedi.

Programda Gazze’de yaşanan insani dram detaylarıyla anlatıldı. Bombardımanlar, zorunlu göç, açlık, susuzluk, yıkılan hastaneler, okullar, ibadethaneler ve evlerin yalnızca savaşın bir sonucu olarak görülemeyeceği ifade edildi. Bir okulun yıkılmasının çocukların geleceğini, bir hastanenin vurulmasının yaralıların yaşama hakkını, bir evin yok edilmesinin ise aile hafızasını ve güven duygusunu ortadan kaldırdığı da vurgulandı.

İlgiyle takip edilen program, Filistin meselesinin insanlığın adalet, hukuk ve vicdan sınavı olduğuna dikkat çekilmesi ve bu konuda farkındalığı artırmaya yönelik çalışmaların sürdürülmesi gerektiği mesajıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin